به گزارش خبرنگار مهر، دومین نشست همایش طلیعه حضور ویژه طلاب جدید الورود سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ مدارس علمیه خواهران استان تهران ظهر امروز به صورت مجازی برگزار شد.
در این همایش حجت الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: طلاب باید در جامعه فعال باشند تا بتوانند از طریق اجتماع به تربیت فرد اقدام کنند؛ خط خودسازی از جامعه سازی جدا نیست.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه طلبه باید مهارت داشته باشد آن چیزی که فرا گرفته را به دیگران انتقال دهد، عنوان کرد: متاسفانه بعضی افراد از مهارت های ارتباطات و تعامل با دیگران برخوردار نیستند و نمی توانند بر روی جامعه تاثیر داشته باشند؛ بنابراین طلاب باید در عرصه های مختلف مهارت کسب کنند تا بتوانند افراد تاثیرگذاری در جامعه باشند.
وی افزود: برای مثال بعضی از طلاب مهارت نوشتن دارند اما قادر نیستند مطالبی که فرا گرفتند را در فضای مجازی یا توئیتر منتشر کنند در حالی که طلاب باید از ابزارهای مختلف روز برای نشر معارف و حقایق اسلام بهره ببرند؛ طلبه برای اینکه در جامعه تاثیرگذار باشد باید بداند به چه ابزارهایی نیاز دارد و از آنها در راه خدمت به امام زمان(عج) و امر ولایت بهره ببرد.
حجت الاسلام پناهیان با تاکید بر اینکه تبلیغ و اصلاح جامعه نیازمند شناخت مخاطب و آگاهی درباره نوع مخاطبان است، گفت: طبق صریح روایات؛ اگر کسی می خواهد دیگران را بشناسد ابتدا باید خود را شناخته باشد؛ بنابراین خودسازی برای طلبه یک امر اجتناب ناپذیر است.
استاد حوزه و دانشگاه به تفاوت انسان ها اشاره و عنوان کرد: انسان ها به قدری با یکدیگر متفاوت هستند که درک آن از تصور انسان خارج است برای همین آدمی همواره باید دیگران را از خود بهتر ببیند و هرگز به خود اجازه ندهد درخصوص سایرین قضاوت کند؛ طلاب بدون اینکه درباره دیگران قضاوت کنند می توانند کنشگری اجتماعی داشته و در جامعه تاثیرگذار باشند.
وی با تاکید بر اینکه طلاب اولویت های تبلیغ در فضای مجازی را بشناسند، گفت: طلبه آن حقایقی را که در حوزه فراگرفته و فهمیده در فضای مجازی برای دیگران به اشتراک بگذارد؛ گاهی دیده می شود یک طلبه می تواند به خوبی حقیقت و درستی امر حجاب را ثابت کند اما قادر نیست زیبایی های آن را بیان کند و این امر نیازمند کسب مهارت است.
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان مخاطب شناسی را از وظایف مهم طلاب در امر تبلیغ دانست و خاطرنشان کرد: طلبه باید مخاطب را بشناسد تا بداند چه پیامی باید به مخاطب انتقال دهد.