مشهد - معاون امور بین‌الملل قوه قضاییه گفت: ما نیاز داریم تا ایده ها و آموزه های مورد نیاز حاکمیت را با مبانی دینی تلاقی دهیم و خود در این رابطه ادبیات‌سازی کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، علی باقری کنی امروز در اولین کنفرانس ملی امام رضا (ع) و علوم روز که به صورت مجازی برگزار شد، با اشاره به اینکه مفهوم حقوق بشر مربوط به جهان جدید است اما در اصل ریشه دینی و الهی دارد، گفت: وقتی از حاکمیت دینی صحبت می‌کنیم، باید الزامات آن را باور داشت و به آن عمل کرد، متأسفانه قرن‌ها دین در حاکمیت نبوده است.

معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه با بیان اینکه مباحث دینی بر اقتضائات فرد در جامعه متمرکز شده است، در مورد هر حکمی غیر از بیان حکم، باید فلسفه حکم هم بیان شود، اظهار کرد: حکومت بستری برای تکامل انسان‌ها است و صرفاً اعلام وظایف و بایدها و نبایدها نیست.

معاون سابق سیاست خارجی و امنیت بین‌الملل شورای عالی امنیت ملی افزود: زمانی که اتکای ما به مبانی دینی، سیره و رفتار ائمه اطهار (ع) باشد، می‌توان خیلی از مبانی حقوق بشر را در عرصه حاکمیت عینی کرد.

باقری کنی با اشاره به اینکه یکی از نیازهای اساسی در عرصه داخلی و خارجی حقوق بین الملل به کارگیری مؤلفه‌های دینی است، گفت: با این کار می‌توان ایده‌ها و ساخت و کارها را در بستر حاکمیت تعریف کرد ولی متأسفانه در بحث حقوق بشر شکاف زیادی بین حرف و عمل وجود دارد.

وی گفت: ما نیاز داریم تا ایده‌ها و آموزه‌های مورد نیاز حاکمیت را با مبانی دینی تلاقی دهیم و خود در این رابطه ادبیات‌سازی کنیم که تحقق این امر نیاز به زمان دارد؛ از همین رو ضروری است اساتید، اندیشمندان و مسئولان را در این مورد ترغیب کرد که در این زمینه اهتمام لازم را به خرج داده تا یک دستاورد مهمی در راستای گام دوم انقلاب ارائه شود.

معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه افزود: دست ما در این زمینه پر است اما نیاز به تعامل و هم افزایی در عرصه اندیشه و عمل داریم.