به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی محمدزاده ظهر امروز در نشست خبری با خبرنگاران به مناسبت هفته جهانی معلولین ابراز داشت: ۴.۲ درصد جمعیت آذربایجان شرقی دارای معلولیت هستند.
وی افزود: ۵۲۹۶ پرونده معلولین در شهرستان مرند تشکیل شده که ۱۹۶۴ نفر معلول جسمی حرکتی، ۱۲۹۶ معلول ذهنی، ۴۹۴ معلول بینایی، ۱۱۹۹ معلول شنوایی، ۶۹ معلول گفتاری و ۱۲۳ بیمار روانی هستند.
وی تاکید کرد: در مجموع ۲۵۰ نفر در سه مرکز شامل بیماران روانی ذهنی و سالمندان مرند نگهداری می شوند.
رئیس بهزیستی شهرستان مرند تاکید کرد: این شهرستان در خصوص نگهداری سالمندان و بیماران روانی در ایام کرونا موفق ترین شهرستان استان است و فوتی ناشی از کرونا تاکنون نداشتیم.
محمدزاده تصریح کرد: ۲ مرکز آموزش و توانبخشی در مرند راه اندازی شده و به معلولین جسمی حرکتی و گفتاری خدمات ارائه میکند.
وی همچنین عنوان کرد: مرکز حرفه آموزی معلولین نیز در مرند راه اندازی شده تا معلولین با گذراندن آموزشهای لازم و ارائه تسهیلات جذب بازار کار شوند.
این مقام مسئول از اجرای طرح توانبخشی معلولین مبتنی بر جامعه در روستاهای شهرستان مرند با تشکیل ۱۲۱۰ پرونده خبر داد.
رئیس بهزیستی شهرستان مرند در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تسهیلات احداث مسکن ویژه معلولین گفت: یک میلیارد و ۱۶۰ میلیون تومان وام جهت احداث مسکن معلولان و مددجویان و ۴۷۷ میلیون تومان هم بلاعوض در همین زمینه به مددجویان پرداخت شده است.
محمد زاده تاکید کرد: به ۱۱۰ معلول هم وام اشتغال و به ۴۵ معلول آسیبدیده از کرونا هم هرکدام ۳۰۰ هزار تومان پرداخت شده است.
رئیس اداره بهزیستی مرند همچنین خاطرنشان کرد: به ۲۷۱۹ معلول مستمری پرداخت میشود ۱۰۰ معلول قطع نخاع نیز در مرند داریم که کمک هزینه و حق پرستاری و هزینه لوازم بهداشتی به آنان پرداخت میشود.
رئیس بهزیستی شهرستان مرند از تشکیل صندوق خرد مالی در این شهرستان خبر داد و گفت: در برخی از روستاها صندوق خرد مالی تشکیل شده و وامهای ضروری جهت ایجاد اشتغال به متقاضیان پرداخت میشود.
وی ابراز داشت: گروههای خودیاری مثل قالی بافی و ساخت جعبههای کادو نیز در برخی روستاهای این شهرستان راه اندازی شده است.