به گزارش خبرنگار مهر، سعید جلیلی عضو شورای عالی امنیت ملی عصر امروز (یکشنبه) در مراسم بزرگداشت روز دانشجو که در دانشگاه تهران برگزار شد، اظهار کرد: اهمیت جنبش دانشجویی این است که آب را از سراب بشناسد. اینکه ما بدانیم حرکتی که جامعه، دولت و کشور انجام میدهند در جهت رسیدن به آب است یا سراب؟
جلیلی گفت: جامعه ما این حرکت نیازمند است و نمیتواند از چنین حرکتی غافل باشد. باید سایه به سایه تحولات کشور را دنبال کرد و هرکسی در روند تحولات تاثیرگذار باشد تا به سمت راهی نرود که سراب باشد.
وی افزود: خطای محاسباتی میتواند سرمایه یک ملت را به سراب بکشاند. مثلاً برخی با نیت خیر و هدف خوب حرکتی کردند اما دچار خطای محاسباتی شدند و به نتیجه نرسیدند. این را هم در تاریخ اسلام و هم در تاریخ کشورمان می توانیم ببینیم. در دوران ستمشاهی و در دهه ۳۰ به امید اتکا به آمریکا برای مقابله با انگلیس، به ضرر کشور تمام شد.
عضو شورای عالی امنیت ملی گفت: در پوشاندن حقایق است که سراب شکل میگیرد. اگر توانمندی های خود را نبینیم دچار خیالات میشویم و به جای تعقل دچار تخیل می شویم. اگر این توهم و تخیل در عرصه مهم سیاسی و اجتماعی بیاید نتیجه اش سراب خواهد شد. اینکه فلان موفقیت نه با پشتکار و تولید بلکه با لبخند و گفتگو بدست می آید، به سراب ختم می شود و توهمی بیش نیست.
جلیلی تصریح کرد: امروز یکی از کارهایی جنبش دانشجویی میتواند انجام دهد این است واقعیت ها را بشناساند تا آب از سراب تمیز داده شود. جنبش دانشجویی نباید در مقابل این دوگانه های موهوم جامعه منفعل باشند.
وی افزود: مثلاً میگویند در جنگ و صلح کدام خوب است؟ خب صلح خوب است ولی کدام حرکت صلح را برای یک کشور میآورد؟ دوگانه هایی را می سازند و بعد میگویند به رفراندوم بگذارید. مثلاً میگویند توافق بهتر است یا عدم توافق؟ بعد می گویند هر توافقی از توافق نکردن بهتر است. در این شرایط دوگانه های اصلی به حاشیه میرود.
عضو شورای عالی امنیت ملی تاکید کرد: در سال ۹۲ یک توصیف ناصحیحی از صحنه صورت گرفت، دشمن یک فشاری را شروع کرده بود و نتیجه اش این بود که یک شوکی به کشور وارد شده و کشور به یک ایستادگی رسیده و موفقیت هایی را هم بدست آورده بود. اما یکدفعه توصیف صحنه غلط شد و گفتند فروش نفت صفر میشود و خزانه خالی است. با این توصیفها گفتند خب باید یکسری توافقها بکنیم.
ادامه دارد...