محققان پهپادی به نام اسملیکوپتر ساخته اند که دارای آنتنی ساخته شده با شاخک پروانه با قابلیت بو کشیدن و شناسایی منابع انتشار بوهای مختلف در طبیعت است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، تولید این پهپاد با الهام از توانایی بویایی پروانه‌ها صورت گرفته است. پروانه‌ها دارای شاخک هایی هستند که می‌توانند بوی انواع گل‌ها، حشرات و غیره را بررسی کرده و از یکدیگر متمایز کنند. محققان دانشگاه واشنگتن نیز در پهپاد اسملیکوپتر از آنتن طراحی شده بر مبنای شاخک های پروانه زنده استفاده کرده‌اند که دارای ابزار و آرایه های الکترونیکی مختلف برای تشخیص بوهای مختلف است.

این آنتن می‌تواند پهپاد را به سمت بوی مورد نظر هدایت کند. برای تولید این آنتن شاخک های پروانه ابتدا بی حس و سپس جدا می‌شود. سپس سیم‌های کوچکی به هر یک از این شاخک ها وصل می‌شوند که قادر به دریافت سیگنال‌های آن هستند. البته شاخک های یادشده بعد از جدا شدن از بدن پروانه تنها تا ۴ روز زنده و فعال باقی می‌مانند، ولی پژوهشگران می‌گویند با نگهداری این شاخک ها در یخچال می‌توان آنها را چند روز بیشتر زنده نگهداشت.

گفتنی است که این پهپاد در مقایسه با حسگرهای مبتنی بر هوش مصنوعی از توان و قابلیت بیشتری برای شناسایی انواع بو برخوردار بوده و سرعت آن نیز در این زمینه بالاتر بوده است. پهپاد مذکور قادر به شناسایی منابع بویایی در فاصله حداکثر ۲۰ سانتیمتری است.

برچسب‌ها