قم- معاون سازمان حفاظت محیط زیست قم گفت: تناقضات موجود در «مقررات اراضی کاربری فضای سبز و پارک‌ها» باعث نابودی روز افزون باغ‌ها برای حرکت به سمت کاربری‌های با درآمد بالا می شود.

سیداحمد شفیعی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اهمیت حفظ زیست بوم شهرها و ضرورت توجه به اقلیم شهرها در توسعه فضای سبز گفت: زیست بوم شهرها بر اساس اصل پنجاه قانون اساسی باید به گونه‌ای باشد که نسل حاضر و نسل آینده در آن رشد کامل و حیات رو به رشدی را تجربه کنند.

وی افزود: باید شهرسازی‌ها را طوری انجام دهیم که انسان بتواند در محیطی که زندگی می‌کند، خواسته‌های خود را به راحتی برطرف کند و فضای سبز یکی از مؤثر ترین موارد تأثیرگذار بر زندگی و روحیات انسان‌ها است.

معاون فنی سازمان حفاظت محیط زیست قم با اشاره به مشکلات موجود برای اجرای الگوی مناسب فضای سبز در قم گفت: اگر شما عکس‌های سال ۱۳۴۵ قم را مشاهده کنید، خواهید دید که مساحت مسکونی شهر قم به ۲۰۰۰ هکتار هم نمی‌رسید و مابقی مساحت قم را زمین‌های زراعی و باغات تشکیل می‌دادند، ولی الان این زمین‌ها به کمتر از ۵۰۰ هکتار رسیده است.

وی با انتقاد از اینکه تناقضات موجود در «مقررات اراضی کاربری فضای سبز و پارک‌ها» سازمان‌های مدیریت شهری وضعیت را به سمت نامناسبی پیش می‌برد، افزود: امروز اگر فردی باغ خود را بایر کند و از بین ببرد، حق ساخت سازه‌های مسکونی را دارد و فردی که از باغ خود مراقبت کرده، حق ساخت و ساز، تغییر کاربری و حتی فروش را هم ندارد و همین باعث از بین رفتن و نابودی روز افزون باغ‌ها در ایران برای حرکت به سمت کاربری‌های با درآمد بالاتر می‌شود.

سیداحمد شفیعی با بیان اینکه قوانین سازمان‌های مدیریت شهری باعث شدند تا شهرها فضای سبز و پوشش گیاهی خودشان را از دست بدهند گفت: متأسفانه این قوانین و ساختار در بیش‌تر استان‌ها نهادینه شده و هر چند سازمان‌های مدیریت شهری حفظ و نگهداری فضای سبز را جز سیاست‌های کاری خود قرار داده‌اند، اما به خاطر هزینه‌های این کار تمایل ذاتی و علاقه‌ای به انجام آن ندارند

وی در ادامه افزود: درست است که مدیران اجرایی مقصر هستند، ولی بالاتر از مدیران اجرایی قانون است که کار را مدیریت می‌کند و شک نکنید که اصلاح این امور ضروری است و برای حل و اصلاح این امور نیاز به نظر کارشناسانه و ریشه‌یابی دقیق داریم که تازه بعد از آن در بحث قانون گذاری لحاظ شود.

رمعاون فنی سازمان حفاظت محیط زیست قم با اشاره به وضعیت نابسامان فضای سبز قم گفت: قرار نیست اگر یک گیاه در یک اقلیم خاص سازگار بوده است، آن گیاه را در تمام نقاط و اقلیم‌های مختلف کشور استفاده کنیم چرا که این حرکت باعث به‌هم ریختن زیست بوم آن منطقه می‌شود.

وی در پایان با بیان اینکه مسؤولان به خودشان زحمت نمی‌دهند تا یک گیاه سازگار با اقلیم گرم و خشک قم را مورد مطالعه قرار دهند افزود: باید گیاهان و پوششی که مناسب اقلیم قم و مناطق خشک ایران است را پیدا و مورد استفاده قرار دهیم تا روند فعلی باعث نابودی و از بین رفتن فضای سبز قم و منابع آبی نشود.