دزفول- به منظور رفع مشکلات بهداشتی کشتارگاه دام دزفول، در نشست شورای سلامت و امنیت مواد غذایی این شهر مصوب شد که این کشتارگاه از سنتی به صنعتی تبدیل شود.

به گزارش خبرنگار مهر، حمل غیربهداشتی لاشه‌های دام سنگین از کشتارگاه دام دزفول به وسیله ماشین‌های رو باز در سطح شهر که سلامت مردم را تهدید می‌کند، در روزهای اخیر باعث اعتراض شهروندان شده است. پیگیری‌ها نشان می‌دهد که قریب به دو ماه است شهرداری دزفول که متولی کشتارگاه سنتی است، با ماشین‌های حمل بهداشتی لاشه دام از کشتارگاه تا درب فروشگاه قراردادی را منعقد نکرده و پیمانکار جدیدی نیز جایگزین نشده است.

در همین راستا یکی از موضوعات اصلی نشست شورای سلامت و امنیت مواد غذایی شهر دزفول که پیش از ظهر امروز سه‌شنبه در سالن همایش‌های فرمانداری برگزار شد، به نحوه حمل غیربهداشتی لاشه‌های دام اختصاص یافت.

بی‌رغبتی سرمایه‌گذاران برای حمل لاشه‌های دام سنگین

معاون امور شهری شهرداری دزفول در این نشست اظهار کرد: حمل لاشه دام وظیفه اتحادیه قصابان است اما چون این امر در دزفول به دلیل بی‌توجهی اتحادیه بر روی زمین مانده است، شهرداری آن را انجام می‌دهد.

محمد ابوالحلاج افزود: قرارداد پیمانکاری که تا پیش از این کار حمل لاشه‌های دام را انجام می‌داد، تمام شده و وی حاضر به تمدید قرار داد نشده است؛ این موضوع را به دامپزشکی اعلام کرده و خواستار همکاری در راستای معرفی پیمانکار در این زمینه شدیم اما دامپزشکی همکاری لازم را انجام نداد.

وی عنوان کرد: در حال حاضر سه خودرو، گوشت دام‌های سبک را حمل می‌کنند و مشکلی در این زمینه وجود ندارد اما در زمینه حمل گوشت دام سنگین که باید با کامیون جابجا شود، با مشکل مواجه هستیم؛ شهرداری در چهار مرحله برای جذب پیمانکار اقدام به انتشار آگهی کرد اما کسی حاضر به همکاری نشد؛ لذا دامپزشکی کهن با این افراد در ارتباط است، شایسته است که در این زمینه همکاری لازم را داشته باشد.

معاون امور شهری شهرداری دزفول در ادامه در خصوص دیگر مشکلات کشتارگاه گفت: بر اساس مصوبات جلسات قبلی شورای سلامت، نواقص جزئی کشتارگاه دام برطرف شدند اما مشکل تصفیه‌خانه، سقف و سردخانه کشتارگاه برطرف نشده است.

ابوالحلاج با بیان اینکه شهرداری در مرحله عقد قرارداد برای تصفیه‌خانه کشتارگاه است، افزود: با این وجود در جلسه بازنگری ظرفیت‌های کشتارگاه دام که در استان برگزار و مقرر شد که با توجه به اینکه در ۱۰ سال اخیر زمینی برای احداث کشتارگاه صنعتی در دزفول تأمین نشده است، کشتارگاه سنتی فعلی به صنعتی تبدیل شود.

وی ادامه داد: شورای شهر تبدیل کشتارگاه سنتی به صنعتی را مصوب کرد و اداره محیط زیست نیز با وجود مخالفت‌های زیاد سرانجام در این زمینه قانع شد اما پس از دو مکاتبه با اداره دامپزشکی این اداره اعلام کرد که به دلیل نزدیکی تصفیه‌خانه و روستای جاته به کشتارگاه، این امکان وجود ندارد.

ابوالحلاج گفت: محیط زیست با وجود تمام سخت‌گیری‌ها موافقت کرد اما دامپزشکی سنگ‌اندازی می‌کند و این در حالی است که شهرداری پیش‌طرح را نیز تهیه کرد و این آمادگی را دارد که کشتارگاه سنتی را به صنعتی تبدیل کند.

وی اضافه کرد: کشتارگاه دام دزفول نه تنها برای شهرداری سود ندارد بلکه ماهیانه ۱۰۰ میلیون تومان برای آن هزینه می‌شود.

رئیس اداره دامپزشکی دزفول نیز گفت: حمل لاشه‌های دام بر عهده کشتارگاه است و از آنجایی که در تمام مناطق مالکیت کشتارگاه‌های سنتی که سرمایه‌گذار برای تبدیل آنها به صنعتی ورود نکرد، بر عهده شهرداری است؛ پس عملاً این امر نیز وظیفه شهرداری است.

محسن ورجاوند افزود: با وجود اینکه هزینه‌ها افزایش یافت اما هزینه انتقال لاشه‌ها همچنان کم و پرداخت هزینه‌ها نیز با دیرکرد همراه است؛ به همین دلیل سرمایه‌گذاران رغبتی برای سرمایه‌گذاری در زمینه حمل لاشه‌های گوشت دام سنگین در دزفول ندارند.

وی گفت: به دلیل نبود خودروی مخصوص و سردخانه دار، لاشه‌های دام سنگین در دزفول به صورت غیربهداشتی حمل می‌شوند.

کشتارگاه سنتی دزفول، صنعتی شود

سرپرست فرمانداری ویژه دزفول نیز گفت: هزینه انتقال لاشه‌های دام بر عهده اتحادیه قصابان است؛ بنابراین این هزینه باید از سوی اتحادیه پرداخت شود اما این اتحادیه خود را از انجام وظیفه قانونی کنار کشیده است.

علی فرهمند پور افزود: یکی از دلایل افزایش قیمت گوشت، بالا رفتن هزینه‌های حمل‌ونقل است که اتحادیه قیمت گوشت را افزایش داده است اما هزینه انتقال و حمل‌ونقل را پرداخت نمی‌کند.

وی گفت: باید به زودی جلسه‌ای را با حضور ادارات مربوطه و اتحادیه قصابان برگزار کرد تا این مشکل برطرف شود.

سرپرست فرمانداری ویژه دزفول در ادامه با بیان اینکه مشکلات زیادی در خصوص احداث کشتارگاه صنعتی در این شهر وجود دارد، افزود: به منظور رفع مشکلات بهداشتی کشتارگاه دزفول لازم است تفاهم‌نامه‌ای بین شهرداری، دامپزشکی، محیط زیست و مرکز بهداشت منعقد شود و بر این اساس کشتارگاه دزفول از سنتی به صنعتی تبدیل شود که پس از تحقق این امر دیگر نیازی به احداث یک کشتارگاه صنعتی جدید نیست.