به گزارش خبرنگار مهر، با برگزاری آزمون گروه زبان های خارجی در بعدازظهر جمعه 8 تیر ماه و آزمون گروه علوم انسانی در صبح روز شنبه 9 تیرماه، پرونده ابتدایی آزمون سراسری 86 بسته می شود.
کنکور سال 1386 با رقابت یک میلیون و 298 هزار و 474 نفر که از این میان 311 هزار و 83 نفر در گروه ریاضی و فنی، 434 هزار و 513 نفر در گروه علوم تجربی، 502 هزار و 344 نفر در علوم انسانی، 31 هزار و 109 نفر در هنر و 19 هزار و 423 نفر در گروه آزمایشی زبان های خارجی در 382 شهرستان و بخش کشور و 17 حوزه در خارج از کشور برگزار شده است.
حتی یک سئوال هم لو نرفته است
دکتر محمدمهدی زاهدی وزیر علوم در بازدید از حوزه های برگزاری کنکور سراسری سال 86 با تأکید بر اینکه در کنکور امسال تمامی تدابیر امنیتی لازم در زمینه چاپ و طراحی سئوالات، انتقال سئوالات به حوزه های امتحانی و ... انجام شد، گفت: حتی یک سئوال هم لو نرفته و در امنیت کنکور از وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی کمک گرفته شده است
دکتر زاهدی اضافه کرد: وزارت علوم هر ساله در ارتباط با مسایل امنیتی کنکور برنامه هایی دارد که باعث افزایش ضریب امنیتی در کنکور می شود. امسال تدابیر امنیتی شدیدی را اعمال کردیم و رفتارهای افرادی که در قرنطینه طراحی سئوالات فعالیت می کردند و حتی افرادی که کارهای خدماتی این محل را انجام می دادند، از طریق دوربین کاملا تحت کنترل بود.
وی اضافه کرد: داشتن تلفن همراه نیز در این قرنطینه ها ممنوع بود. در محل چاپ، طراحی و بسته بندی سئوالات نیز به هیچ عنوان حق استفاده از تلفن همراه داده نشده بود حتی مسئول وزارت علوم و خود من نیز حق نداشتم با موبایل وارد چنین محل هایی شوم.
وزیر علوم خاطرنشان کرد: افرادی که فرزندان کنکوری داشتند نیز از ورود به قرنطینه محروم بودند و ارتباط تلفنی محدودی برای کارمندان این بخش که بیش از 3 هفته در قرنطینه بودند برقرار می کردیم البته تمام مکالمه های آنها ضبط می شد.
نقل و انتقال سئوالات کنکور با تدابیر امنیتی شدیدی و همکاری وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی
وی با اشاره به نقل و انتقال سئوالات به حوزه های امتحانی افزود: برای حمل بار نیز به شهرهای مختلف تدابیر امنیتی شدیدی با وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی اندیشیده شد. در انتقال دفترچه ها به استان ها برنامه ریزی به گونه ای بود که فاصله زمانی رسیدن سئوالات به محل حداقل باشد. برای ارسال سئوالات به شهرهای دورتر نیز از هواپیما استفاده شد.
زاهدی با تأکید بر اینکه به داوطلبان اطمینان می دهم حتی یک سئوال کنکور هم لو نرفته است در خصوص ظرفیت پذیرش دانشگاه ها در سال جاری گفت: امسال در کل آموزش عالی کشور از هر 4 داوطلب 3 داوطلب را به عنوان دانشجو می پذیریم. اما رقابت تعیین می کند که این 3 نفر در چه صندلی قرار بگیرند.
پذیرش 3 نفر از هر 4 داوطلب کنکور در دانشگاه ها
وی افزود: همچنین در سال جاری ظرفیت پذیرش در دوره های روزانه 70 هزار و ظرفیت کلی دانشگاه های تحت پوشش وزارت علوم در حدود 450 هزار نفر است.
وزیر علوم در خصوص اعلام نتیجه کنکور گفت: امسال تمهیدات نرم افزاری و سخت افزاری در سازمان صورت گرفته است تا سرعت تصحیح سئوالات و اعلام نتیجه افزایش یابد اما مشکل عمده اعلام آمادگی برخی ارگان ها مانند آموزش و پرورش برای تربیت معلم و مراکز دیگری است که ضوابط ویژه ای دارند. در صورت اعلام آمادگی این مراکز سازمان سنجش بلافاصله نتایج را اعلام می کند.
نتبرداری از سوالات یا پاسخهای کنکور تخلف است
دکتر عبدالرسول پورعباس رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در گفتگو با خبرنگار مهر اعلام کرد: با داوطلبانی که در جلسه آزمون اقدام به نت برداری از سوالات یا پاسخ ها کنند به عنوان متخلف و متقلب برخورد می شود و این داوطلبان به طور قطع از آزمون همان سال و سال آینده محروم می شوند.
وی اظهار داشت: دفترچه های سئوال به صورت چند لایه بر حسب محل برگزاری آزمون پلمپ شده است و هیچ پلمپی زودتر از موعد تعیین شده باز نمی شود. به طوریکه در پلمپ اولیه دو ساعت قبل از آزمون باز می شود و پلمپ نهایی در کلاس ها و سر جلسه آزمون باز می شود.
حفاظت نسخه ای از پاسخنامههای تصحیح شده کنکور در حراست سازمان
رئیس سازمان سنجش افزود: گسترش فضای فیزیکی قرنطینه در راستای ارتقاء سطح کیفی هماهنگی با وزارت اطلاعات، وزارت کشور و نیروی انتظامی برای پوشش حفاظتی انتقال زمینی و هوایی سئوالات و پاسخنامه های آزمون سراسری به حوزه های امتحانی در سراسر کشور، تجهیز وسایل ارتباطی کنترل کننده برنامه هایی است که سازمان سنجش برای امنیت آزمون امسال تدارک دیده است.
وی گفت: در خصوص بازگشت پاسخنامه ها به قرنطینه برای تصحیح نیز وضعیت امنیتی مانند انتقال به حوزه های آزمون است و قرائت پاسخنامه ها پس از برگزاری اولین آزمون در صبح فردا از بعد از ظهر همان روز آغاز می شود.
پورعباس با بیان اینکه قرنطینه دو تحت الحفظ سیستم های امنیتی است، افزود: در این قرنطینه امکان استفاده از مداد و پاک کن برای پر یا پاک کردن پاسخنامه وجود ندارد. هر پاسخنامه 2 بار خوانده می شود و در صورت وجود مغایرت، پاسخنامه برای بار سوم نیز تصحیح می شود. از هر پاسخنامه تصحیح شده یک نسخه در اختیار ریاست سازمان سنجش، یک نسخه در اختیار خدمات ماشینی و نسخه آخر در اختیار حراست سازمان قرار می گیرد.
رئیس سازمان سنجش با بیان اینکه کلید اولیه سئوالات که غیر قابل استناد است پس از آزمون منتشر می شود اضافه کرد: کلید نهایی نیز پس از قرائت پاسخنامه ها در اختیار داوطلبان قرار می گیرد.
وی با تأکید بر اینکه در راستای حفظ امنیت آزمون به هنگام برگزاری داوطلبان باید رأس ساعت مقرر در حوزه های امتحانی حضور داشته باشند، گفت : با توجه به اینکه پلمپ سئوالات آزمون های صبح رأس ساعت 40/6 در مخزن فرعی و در ساعت 7 در مخزن اصلی باز می شود، لذا داوطلبان باید قبل از این زمان در حوزه های امتحانی مربوط حضور داشته باشند. داوطلبان باید در هنگام باز شدن آخرین پلمپ سئوالات بر روی صندلی نشسته باشند در غیر اینصورت و در صورت حضور داوطلب پس از فرایند بازکردن سئوالات، به جلسه شبه آمیز است.
تلفن همراه خاموش منجر به یکسال محرومیت از شرکت در کنکور
پورعباس در خصوص رعایت برخی مسایل امنیتی از سوی داوطلبان اظهار داشت: نمایندگان سازمان سنجش در حوزه های امتحانی با آوردن تلفن همراه، ماشین حساب به شدت برخورد می کنند به گونه ای که به همراه داشتن تلفن همراه خاموش منجر به محرومیت از آزمون امسال و تلفن همراه روشن منجر به 1 تا 2 سال محرومیت از آزمون می شود.
اعلام نتایج اولیه در هفته اول مرداد
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با بیان اینکه نتایج اولیه هفته کنکور 86 اول مرداد ماه اعلام می شود، گفت : در کنکور سراسری سال جاری از تعداد یک میلیون و 298 هزار و 474 نفر متقاضی ثبت نام 450 هزار نفر پذیرش می شوند.
دکتر عبدالرسول پورعباس در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: در آزمون امسال با در نظر گرفتن تعداد غایبن، 450 هزار نفر پذیرش می شوند. البته در کل نظام آموزش عالی ( دانشگاه های آزاد و دولتی و غیرانتفاعی ) از هر 4 متقاضی 3 نفر وارد دانشگاه می شوند.
رشد 5 تا 6 هزار نفری در پذیرش دانشجو
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور اضافه کرد: در کنکور سراسری امسال نسبت به سال گذشته با رشد 5 تا 6 هزار نفری در ظرفیت ها مواجه خواهیم بود. تمامی فرایند انتخاب رشته و اعلام نتیجه اینترنتی است و نتایج اولیه آزمون سراسری سال 86 هفته اول مرداد ماه به صورت اینترنتی به همراه کارنامه و پاکت محرمانه آزمون حاوی شماره کاربری و رمز ورود به داوطلب ارائه می شود.
وی گفت: همچنین با فراهم آوردن شرایطی که سئوالات آزمون دقایقی پس از آزمون بر روی سایت سازمان قرار گیرد و تمامی داوطلبان در یک زمان واحد موفق به دریافت این سئوالات باشند نیز از بسیاری از سوء استفاده ها پس از ازمون جلوگیری به عمل می آید.
پورعباس افزود: پاسخنامه داوطلبان هر گروه آزمایشی پس از اتمام آزمون به سرعت به سمت قرنطیه سازمان سنجش منتقل و در آنجا کار تصحیحی سئوالات آغاز می شود.
وی گفت: در خصوص بازگشت پاسخنامه ها به قرنطینه و تصحیح نیز وضعیت امنیتی مانند انتقال سئوالات به حوزه های آزمون با همکاری وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی است.
رئیس سازمان سنجش با بیان اینکه قرنطینه شماره 2 ( تصحیح سئوالات ) تحت الحفظ سیستم های امنیتی است، افزود: در این قرنطینه امکان استفاده از مداد و پاک کن برای پر یا پاک کردن پاسخنامه برای هیچ فردی وجود ندارد.
چیدمان سوالات داوطلبان همجوار در کنکور 86 متفاوت است
همچنین دکتر محمد محمدی اقدم - معاون تحقیقات و ارزشیابی سازمان سنجش در خصوص تفاوت در چیدمان سئوالات در کنکور 86 گفت: در کنکور سال 1386 با اندکی تفاوت در راستای امنیت، ترتیب قرار گرفتن سوالات هر داوطلب با داوطلبان اطراف متفاوت خواهد بود و داوطلب به هیچ عنوان نوع چیدمان خود را نمی داند. داوطلبان آزمون سراسری سال 1386 باید با اطمینان از این که نحوه چیدمان سئوالات هر یک از آنها با چیدمان سئوالات داوطلبانی که در اطراف آنها نشسته اند متفاوت است به سئوالات پاسخ دهند.
وی خاطرنشان کرد: سازمان سنجش آموزش کشور در راستای افزایش سطح امنیت و آرامش در آزمون سراسری از سال گذشته نحوه قرار گرفتن سئوالات و ترتیب آنها در دفترچه سئوالات را برای داوطلبان متفاوت طراحی می کند تا بدین وسیله از برخی تقلب ها و تخلف ها در حین آزمون نیز جلوگیری به عمل آید.
معاون تحقیقات سازمان سنجش گفت: متفاوت بودن نحوه چیدمان سئوالات هر یک از داوطلبان امسال با سال گذشته کمی متفاوت شده است. به طوریکه سال گذشته هر داوطلب باید کد دفترچه سئوالات که نشاندهنده نحوه چیدمان سئوالات بود را در برگه پاسخنامه وارد می کرد اما امسال این چیدمان پنهان است و افراد نمی دانند در چه نوعی از چیدمان سئوالات قرار دارند.
وی اضافه کرد : سازمان سنجش در هنگام تصحیح پاسخنامه ها نوع چیدمان هر دفترچه را نیز کشف می کند.
اختصاص یک نمره مثبت به سوالات نظرسنجی
دکتر حسین توکلی معاون اجرایی سازمان سنجش در خصوص سوال نظر سنجی که در پایان برخی دروس درج شده است گفت: این سوال نشانده ارزیابی داوطلب از پاسخگویی به سوالات آزمون است و پاسخگویی به آن معادل یک نمره مثبت برای داوطلب در نظر گرفته می شود. اما پاسخ ندادن به این سئوال تأثیری مثبت و منفی به دنبال نخواهد داشت.
وی اضافه کرد: به همین منظور به داوطلبان توصیه می شود به سوال نظر سنجی پاسخ دهند.