روزنامه لبنانی «الجمهوریه» با اشاره به محورهای اختلافی میان نخست وزیر و رئیس جمهور این کشور درباره تشکیل دولت، اعلام کرد که حریری از رسیدگی قضایی به پرونده‌های افراد نزدیک به خود می‌هراسد.

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه لبنانی «الجمهوریه» مطلبی را در خصوص روند تشکیل دولت جدید لبنان منتشر کرد. این روزنامه در مطلب خود آورده است که اختلافات میان «سعد الحریری» نخست وزیر لبنان و «میشل عون» رئیس جمهور این کشور بر سَر تشکیل کابینه همچنان ادامه دارد.

بر اساس گزارش روزنامه الجمهوریه، علیرغم اینکه قرار بود سعد الحریری و میشل عون اخیراً برای نهایی کردن رایزنی‌ها بر سَر تشکیل دولت جدید با یکدیگر دیدار کنند اما این دیدار بنا به دلایلی لغو و به زمانی دیگر موکول شد.

این روزنامه در ادامه آورده است: یکی از محورهای اختلافات میان دو طرف، تعداد وزرای دولت است. در واقع، عون و الحریری هنوز نتوانسته‌اند به یک توافق نهایی در خصوص تعداد دقیق وزرای دولت آتی لبنان برسند.

الجمهوریه همچنین یادآور شده است: افزون بر آنچه که از آن به عنوان اختلاف بر سَر تعداد وزرای دولت آتی یاد می‌شود، عون و حریری در خصوص وزرایی که باید در برخی وزارتخانه‌ها منصوب شوند، همچنان اختلاف نظر دارند.

در همین ارتباط، این روزنامه لبنانی تأکید کرده است: میشل عون اصرار دارد که وزیر کشور توسط او تعیین شود و این درحالی است که حریری می‌خواهد خود یک فرد مسیحی را در پُست وزارت کشور بگمارد. با این حال، عون معتقد است که او در مقایسه با سعد الحریری برای انتخاب وزیر کشور از اولویت بیشتری برخوردار است.

روزنامه الجمهوریه در مطلب خود در خصوص تشکیل دولت آتی لبنان همچنین آورده است: سعد الحریری همچنین نمی‌خواهد انتخاب وزیر دادگستری را بر عهده میشل عون بگذارد. علت این مسأله هم آن است که حریری می ترسد در این صورت به پرونده‌های تعدادی از نزدیکانِ وی که در نهادها و مؤسسات دولتی مسئولیت داشته و یا دارند، رسیدگی شود.

این روزنامه لبنانی همچنین از تماس‌های مقامات فرانسوی با میشل عون و سعد الحریری پرده برداشته و اعلام کرد که مقامات ارشد فرانسه طی روزهای اخیر تماس‌های جداگانه ای را با میشل عون، سعد الحریری و جبران باسیل برقرار کرده و با آنها در خصوص تشکیل دولت آتی رایزنی کردند.

گفتنی است، رایزنی‌های سیاسی در لبنان برای تشکیل دولت جدید در حالی ادامه دارد که واشنگتن و پاریس همچنان قصد ندارند از مداخلات خود برای تأثیرگذاری بر فرایند تشکیل کابینه دست بکشند. تاکنون گزارش‌های متعددی در خصوص دخالت‌های خارجی در این زمینه منتشر شده است.

آمریکایی‌ها و فرانسوی‌ها به دنبال آن هستند که در روند کابینه و به ویژه در خصوص وزارتخانه‌های کلیدی نظیر اقتصاد، انرژی و … مشورت‌های جدی با آنها صورت پذیرد. به طور کلی، هدف اصلی از دخالت‌های خارجی در مسیر تشکیل کابینه جدید لبنان فراهم کردن زمینه جهت تشکیل دولتِ بدون حزب‌الله است.

سران واشنگتن و پاریس شروطی را برای سعد الحریری، نخست وزیر مکلف لبنان در راستای کنار گذاشتن حزب الله از کابینه تعیین کرده‌اند. علیرغم اینکه خودِ سعد الحریری نیز تمایل به تشکیل دولت بدون حزب الله را دارد اما تاکنون نتوانسته است به خواسته واشنگتن و پاریس جامه عمل بپوشاند.