آموزگار محجبه مسلمان که به منظور انطباق ارزشهای دینی خود با هنجارهای جامعه آلمان و اخراج نشدن از محل تدریس خود از کلاه‌ پوشیده به عنوان حجاب استفاده می‌کرد دیروز جمعه 8 تیرماه محکوم شناخته و از کار خود اخراج شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری آلمان، هایکه منچه قاضی دادگاهی در غرب شهر دوسلدورف از اخراج این مسلمان محجبه که مهارتهای زندگی را در مدرسه این شهر به کودکان می‌آموخت حمایت کرد.

آموزگار مسلمان پس از اخراج آموزگارمحجبه ایالت راین وسفالن که الگوی ترکیه و فرانسه را دنبال کرده و حجاب را در مدارس دولتی ممنوع اعلام کردند تصمیم گرفت به جای پوشش سنتی حجاب از کلاه هایی استفاده کند که پوشیدگی آن به حجاب شباهت داشته اما ظاهر آن با حجاب تفاوت دارد.

حدود 2/3 میلیون مسلمان در میان جمعیت 82 میلیونی آلمان زندگی می کنند که اکثریت آنها را مسلمانان ترک زبان تشکیل داده‌اند.

قاضی این دادگاه مدعی شد باید از قانون ایالت پیروی کرد و این امر به هیچ وجه با احساس راحتی دانش آموزان نسبت به پوشش آموزگار خود ارتباطی ندارد.

این درشرایطی است که دانش آموزان وی این کلاه را جایگزین روسری توصیف کرده اند بنابراین در زمره نمادهای دینی جای می گیرد.

مقامات این مدرسه تصمیم به اخراج این آموزگار محجبه گرفته اند چرا که وی از برداشتن حجاب خود امتناع کرده است.

ممنوعیت حجاب در هشت ایالت آلمان از جمله پایتخت و پرجمعیت ترین ایالت این کشور اروپای مرکزی برای آموزگاران مسلمان، تنها دستاویزی برای به حاشیه راندن اقلیت مسلمان و نشان دادن مخالفت با اسلام است. استدلال مقامات درباره علل این ممنوعیت نه تنها در هر ایالت متفاوت است، بلکه تحت هیچ شرایطی متقاعده کننده به نظر نمی رسد و تنها نشانه جهل آنها نسبت به فرهنگ اسلام است. در شرایطی که مسلمانان آلمان چون این زن مسلمان تمام تلاش خود را برای برقراری تعادل میان ارزشهای دینی خود و هنجارهای جوامع غربی به کار می‌گیرند بازهم رویدادهای مشابه می‌تواند فرآیند ادغام مسلمانان در جامعه را با کندی پیش ببرد.

این در حالی است که مسئله ادغام مسلمانان آلمان در جامعه از بحث برانگیز ترین و مهمترین مسئله درمیان مقامات و سیاستمداران این کشور محسوب می‌شود.