به گزارش خبرگزاری مهر، وطن امروز نوشت: دیروز به مناسبت سالروز ولادت حضرت زینب و روز پرستار، مقام معظم رهبری برای تقدیر از این قشر زحمتکش و جاننثار طی سخنانی ضمن تبریک این روز به همه پرستاران، پرستار را «فرشته رحمت بیمار» عنوان و بر لزوم اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری تاکید کردند؛ دغدغهای که پرستاران سالهاست منتظر تحقق آن هستند.
اهمیت کار پرستاران در ایام کرونا به وضوح هویدا شد و ایثار این قشر زحمتکش تحسین همگان را برانگیخت. ۶۰ هزار پرستار در این روزها کرونایی شدند و بیش از ۱۰۰ پرستار در راه خدمت به مردم به شهادت رسیدند. در دوران شیوع کرونا به علت مخاطرات ارتباط کادر درمان با دیگر افراد، بسیاری از پرستاران حتی از حمایت عاطفی خانواده نیز برخوردار نبودند. مسؤولان وزارت بهداشت اعلام کردند بسیاری از پرستاران حتی قراردادشان تعیین تکلیف نشده، با این وجود خدمترسانی را رها نکردند. به عبارت بهتر در سختترین روزهای مبارزه با کرونا، بسیاری از پرستاران با قراردادهای ۸۹ روزه برای مبارزه با کرونا خالصانه فداکاری کردند که باید هر چه سریعتر روند تبدیل وضعیت استخدامی آنان تسهیل یابد. همچنین مهمترین دغدغه پرستاران اجرای قانونی است که ۱۴ سال است از تصویب آن میگذرد اما اجرا نمیشود؛ تعرفهگذاری خدمات پرستاری. موردی که مقام معظم رهبری هم به آن اشاره کرد و رئیس کمیسیون بهداشت مجلس اعلام کرد بیانات رهبر انقلاب اتمام حجت با دولت بود و دولت باید فرمان تعرفهگذاری خدمات پرستاری را اجرا کند. حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به سختتر و پراضطرابتر شدن کار پرستاران در دوران کرونا بهدلیل احتمال ابتلاء و خطر واگیر، گفتند: مجاهدتی که پرستاران در این مدت انجام دادند، آنها را در چشم مردم، عزیزتر و شرافتمندتر از همیشه کرد.
لحاظ ۵۰ درصد فوقالعاده ویژه برای پرستاران
وزیر بهداشت دیروز با اشاره به حماسهآفرینی جامعه بهداشت و درمان کشور در بحران کرونا، در عین حال از لحاظ ۵۰ درصد فوقالعاده ویژه برای پرستاران از یکشنبه ۳۰ آذر و همچنین استخدام ۲۰ هزار پرستار طی امسال با اولویت پرستاران شرکتی و فعال در بخشهای ویژه «کووید -۱۹» خبر داد. سعید نمکی در مراسم بزرگداشت روز پرستار، گفت: امروز دلم نمیآید از آنچه درباره مسائل مادی برای این عزیزان دنبال میکنیم، حرفی بزنم، چرا که مبادا خدایی نکرده مطالبات اقتصادی و دنیوی این عزیزان باعث شود معنویت و علو درجات این قشر عزیز را نادیده بگیریم. آنچه جامعه پزشکی، پرستاری و بهداشت و درمان کشور در این ایام خلق کرد با هیچ معیار مادی نمیتوان پاسخ داد. اما به هر حال زندگی خرج دارد و متأسفانه گاهی کرامت انسانی درگیر این مسائل مادی و دنیوی میشود. ما تلاش کردیم در این ایام و در سال قحطی منابع، اقدامی انجام دهیم. متأسفانه ما یکی از بدترین ایام تاریخ این مملکت را از نظر شرایط اقتصادی داریم مدیریت میکنیم. ما در این سال سخت تلاش کردیم بیشترین افزایش سنواتی را برای پرسنل بهداشت و درمان کشور رقم بزنیم. در حالی که چنین پدیدهای را در تاریخ سالهای گذشته و افزایشی در این سطح را برای حقوق و مزایای این افراد نداشتیم؛ به طوری که نسبت به آخرین ماه سال ۱۳۹۸ حدود ۱۰۰ درصد افزایش یافت که بار مالی سنگینی هم تحمیل کرد. نمکی افزود: برای جامعه شریف پرستاری هم از امروز ۵۰ درصد فوقالعاده ویژه را در احکام لحاظ خواهیم کرد. در عین حال به معاونان توسعه، درمان و پرستاری ابلاغ کردم که برای پرستارانی که در بخشهای کرونا کار میکردند، علاوه بر کارانه از ابتدای سال، فوقالعاده ویژه دیگری را به عنوان سختی کار لحاظ کنیم که اگرچه رقمها بالا نیست اما سعی کردیم در وسع خودمان از این عزیزان قدرشناسی کنیم. وی افزود: ضمن اینکه امسال ۲۰ هزار مورد استخدام در جامعه پرستاری داریم که بعد از سالهای بعد از انقلاب نخستینبار در کشور چنین اقدامی را انجام میدهیم و اولویتمان هم با پرستارانی است که به عنوان شرکتی و قراردادی در مجموعههای وزارت بهداشت بویژه در بخشهای کرونا زحمت میکشند. هر چند باز هم میدانیم که این اقدامات کافی نیست و امیدواریم بتوانیم قدمهای دیگری را برای قدردانی مادی و معنوی از این قشر عزیز برداریم. وی با بیان اینکه به همه شهدا اعم از شهدای دفاعمقدس، مدافع سلامت و بویژه شهدای پرستاری که در این راه جانشان را نثار کردند، درود میفرستم، گفت: امیدوارم با عزیزان مورد وثوق حق تعالی همنشین و همراه باشند.
هدیه ۵/۸ میلیاردتومانی بنیاد مستضعفان به پرستاران
رئیس بنیاد مستضعفان از هدیه ۵/۸ میلیاردتومانی بنیاد مستضعفان به پرستاران و کادر درمان همزمان با روز پرستار خبر داد. به گزارش مهر، سیدپرویز فتاح در دیدار سعید نمکی که با حضور تعدادی از معاونان بنیاد مستضعفان و مسؤولان وزارت بهداشت در محل وزارتخانه بهداشت و درمان انجام شد، با تبریک فرارسیدن سالروز ولادت حضرت زینب (س) و روز پرستار، با اشاره به حضور بنیاد مستضعفان در کنار مردم و کادر درمان از ابتدای شیوع کرونا و حمایت ۲۵۰۰ میلیاردتومانی این بنیاد طی ۱۰ ماه گذشته همزمان با شیوع این بیماری، گفت: ما از همان روزهای اول شیوع کرونا در کشور، آمادگی خود را برای خدمترسانی و کمک به کادر درمانی اعلام کردیم و در نخستین گام، امکانات در اختیارمان همچون هتلها را برای اسکان کادر درمانی درگیر کرونا و همچنین تأمین وعدههای غذایی پرسنل بیمارستانی به کار گرفتیم. فتاح در ادامه در اختیار قرار دادن آمبولانسهای تجهیز شده برای کمک به سیستم بهداشت و درمان، تجهیز تعدادی از بیمارستانها به دستگاههای اکسیژنساز و تأمین ونتیلاتور برای برخی بیمارستانهای کشور را از دیگر اقدامات بنیاد مستضعفان در حمایت از ستاد کرونا و وزارت بهداشت و درمان برشمرد و افزود: ما در این مدت سعی کردیم هیچ درخواستی را از سوی وزارت بهداشت و بیمارستانهای مختلف کشور بیپاسخ نگذاریم و حتماً این مسیر را تا انتهای این مبارزه ادامه خواهیم داد. به گفته فتاح، بنیاد مستضعفان به مناسبت ولادت حضرت زینب (س) و روز پرستار، با هدف تقدیر از تلاشها و مجاهدت پرستاران و کادر درمان، هدیه ۵/۸ میلیاردتومانی برای پرستاران و کادر درمان در نظر گرفته است. سعید نمکی، وزیر بهداشت نیز در ادامه این جلسه با اشاره به عملکرد بموقع و سریع بنیاد مستضعفان در حمایت از بیمارستانهای درگیر کرونا، از اقدامات و همراهی بنیاد مستضعفان تقدیر کرد.
[رئیس کمیسیون بهداشت: حجت تمام شد؛ دولت مصوبه تعرفه پرستاری را اجرا کند]
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در توجه به زحمات بیدریغ پرستاران و کادر پزشکی در دوران پرمشقت کرونا و دشواری و اضطرابی که آنها در این مدت دیدهاند، گفت: احترام به جایگاه پرستاران تا جایی است که مقام معظم رهبری شخصاً از آنها تقدیر میکنند و پیگیر مطالبات آنها و رفع مشکلات این قشرند. حسینعلی شهریاری با بیان اینکه سالهاست از مصوبه تعرفهگذاری خدمات پرستاری میگذرد اما توجهی به این موضوع مهم نمیشود، گفت: امروز رهبر انقلاب حجت را بر همه تمام کردند تا اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاران که مدتهاست در مجلس هشتم تصویب شده اما دولت تاکنون آن را اجرا نکرده است، برای اجرا مورد بررسی دقیق قرار گیرد.
وی با بیان اینکه تا یک سال اخیر خیلیها جایگاه پرستار را بخوبی نمیشناختند، گفت: در ایام کرونایی مردم بخوبی دیدند که پرستاران در چه شرایط سختی کار میکنند و برای حفاظت از بیماران حتی از جان خود نیز میگذرند. در چنین شرایطی است که مقام معظم رهبری شخصاً از زحمات طاقتفرسای این ایثارگران بیادعا قدردانی میکنند. رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با شیوع ویروس کرونا طی ۱۰ ماه اخیر در کشور بیش از ۱۰۰ نفر از جامعه پرستاری و حدود ۱۵۰ نفر از کادر پزشکی و چندین نفر از نیروهای خدماترسان در بیمارستانها و مراکز درمانی شهید شدند، گفت: دادن لقب فرشته به پرستاران از سوی رهبر انقلاب به همین خاطر است که پرستاران برای خدمترسانی به بیماران و حفظ سلامت جان آنها هفتهها و حتی ماهها از اعضای خانواده خود دور هستند تا وظایف انسانی خود را انجام دهند، در حالی که از کمترین حقوق و مزایا به نسبت کاری که میکنند برخوردارند. شهریاری به کمبود ۱۰۰ هزار نیروی پرستار در سراسر کشور در پی توسعه زیرساختهای بیمارستانی و مراکز درمانی اشاره کرد و اظهار داشت: ما ۲ سال پیش در فصل بودجه اعلام کردیم که بودجه برای استخدام پرستار تخصیص یابد اما دولت همراهی نکرد. این در حالی است که خستگی مفرط و فرسودگی کادر پزشکی و پرستاری کشور ناشی از کمبود نیروی پرستاری و استخدام آنهاست که دولت در مسیر تأمین بودجه برای استخدام پرستاران تاکنون همراهی نکرده است. وی افزود: جامعه کارآزموده و حرفهای پرستاری کشور بسیار وسیع است، خیلی از آنها با دارا بودن مدارک تحصیلی بالا اما بیکار در خانه به امید استخدام نشستهاند، از طرفی آن گروه از پرستارانی که به استخدام درآمدهاند نیز با مشکلات عدیده مالی و… مواجهند. حال با توجه به تاکید معظمله مبنی بر حل مشکلات استخدامی و معیشتی پرستاران و اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات آنها و همچنین استخدام پرستاران، بیتردید یأسها به امید تبدیل میشود.