به گزارش خبرنگار مهر، سعدالله نصیری قیداری در نشست خبری خود که امروز سه شنبه ۲ دی برگزار شد، اظهار کرد: امسال نسبت به سال گذشته فقط شهریه یک دهم رشته ها را ۱۵ درصد افزایش دادیم و آن هم رشته هایی که خیلی موثر هستند و از آن ها استقبال زیادی می شود.
رئیس دانشگاه شهید بهشتی افزود: به دلیل غیرحضوری بودن دانشگاه، به دانشجویان در شهریه ۱۵ درصد تخفیف دادیم. ما معتقدیم برای آموزش دانشجو باید حداکثر تلاش را در دستور کار داشته باشیم و تخفیف های لازم را در امور خوابگاهی و دیگر حوزه ها انجام دهیم؛ چرا که اگر این اقدامات انجام نشود، کیفیت ارائه خدمات ما پایین می آید. بنابراین نه تنها شهریه ۹۰ درصد رشته ها را افزایش ندادیم بلکه ۱۵ درصد هم تخفیف دادیم.
نصیری قیداری درباره بودجه دانشگاه شهید بهشتی در لایحه بودجه ۱۴۰۰ گفت: بودجه دانشگاه امسال ۳۹ درصد افزایش داشته است و این افزایش از لحاظ رقم ممکن است خوشحال کننده باشد اما اینطور نیست. بودجه دانشگاه سال قبل ۱۳ درصد افزایش داشت.
وی افزود: بودجه جاری دانشگاه نیز ۷۰ درصد تخصیص پیدا کرده و باید ۷۵ درصد اختصاص می یافت اما قول دادند ۱۰۰ درصد بودجه را تخصیص بدهند و ۱۰ درصد بودجه تنخواه سال گذشته را هم تخصیص دهند.
رئیس دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: البته در وضعیت شیوع کرونا از دولت تشکر می کنم که کشور را در شرایط سخت اداره می کنند. امسال افزایش حقوق هیات علمی و افزایش حقوق کارمندان در بودجه دیده نشده بود. این اعداد باید در بودجه سال ۱۴۰۰ دیده می شد. بنابراین با کنار گذاشتن این ها کنار هم متوجه می شویم که در سال ۱۴۰۰ با این افزایش، کسری بودجه را نشان می دهد.
وی درباره پرونده استادی که سال گذشته بازداشت شده بود، توضیح داد و گفت: یکی از اساتید ما در رشته حقوق در منزل بازداست شده بود. وقتی این استاد قصد داشت به همراه دو مامور وارد دانشگاه شود، گفتند این دو نفر مهمان من هستند. بنابراین ماموران به این شکل وارد دانشگاه شدند.
رئیس دانشگاه شهید بهشتی افزود: این استاد مسائلی دارد که در قوه قضائیه بررسی میشود. من به همراه وزیر علوم اقداماتی که در حد مقدور بوده انجام دادیم و انشاالله امیدواریم که با رعایت مصالح کشور این پرونده طریق قانونی خود را طی کند. این استاد هنوز در بازداشت است.
نصیری قیداری گفت: بنده از جزئیات پرونده اطلاعی ندارم ولی تا جایی که مطلع هستم، موضوع بازداشت در ارتباط با کلاسی بوده که در دانشکده حقوق برگزار می کرده است.
برگزاری ۵ هزار کلاس مجازی در دانشگاه شهید بهشتی
نصیری با اشاره به اینکه پیش از شیوع ویروس کرونا ۲۰۰ کلاس مجازی در دانشگاه برگزار می شد، اما در حال حاضر این تعداد به ۵ هزار کلاس افزایش یافته است، گفت: دانشگاه شهید بهشتی پیش از شیوع ویروس کرونا یکی از دانشگاه های مجهز به زیرساخت های مناسب آی تی بود که حداکثر ۲۰۰ کلاس مجازی با کیفیتی نامناسب برگزار می کرد، اما درحال حاضر پیشرفت بسیاری در این زمینه ایجاد شده است.
رئیس دانشگاه شهید بهشتی خاطرنشان کرد: تعداد سرور های آی تی این دانشگاه ۲ عدد بود که در حال حاضر به ۹ سرور افزایش یافته و بهبود کیفیت ۱۰ برابری داشته است. همچنین ۳۰۰ اتاق جلسه در فضای مجازی نیز تاسیس شده است.
وی ضمن اشاره به اینکه اخیرا برای اخذ مجوز رشته های هنر به عنوان ۲ گروه اقدام شده است، ادامه داد: رشته های هنر قرار است در دانشکده معماری تدریس شود تا در آینده با گسترش رشته ها به دانشکده تبدیل شود.
نصیری ضمن بیان این مطلب که هم اکنون هزار و ۲۰۰ دانشجو در دانشگاه حضور دارند و مشغول نوشتن پایان نامه ها و کارهای آزمایشگاهی و کارگاهی هستند، گفت: تغذیه برای این دانشجحویان با رعایت پروتکل ها توزیع می شود.
چالش دانشگاه با دانشجویان دکتری بر سر نمره زبان
رئیس دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اینکه دانشگاه ۲ آزمون تولیمو را برگزار کرده و ۲ برنامه دیگر تا عید خواهیم داشت، ادامه داد: بسیاری از دانشجویان می گویند برای اینکه نمره زبان را کسب کنیم به ما وقت دهید. دانشجویان دکتری باید به این نکته توجه داشته باشند که آن ها باید درآغاز تحصیل خود حداقل یک آزمون بین المللی را بلد باشند و گواهی مربوط به آن را به دانشگاه ارائه دهند. دانشگاه به افرادی که نیاز به نمره زبان دارند این شرایط را فراهم کرده که قبل از امتحان جامع دکتری، در آزمون زبان شرکت کنند اما باز هم برخی این کار را انجام نمی دهند و می گویند قبل از دفاع گواهی زبان را بدهیم که این یک نقض غرض است.
بازنگری در رشته های با قدمت ۱۰۰ سال و راه اندازی رشته های جدید
وی با تاکید بر اینکه ارزیابی آموزشی برای اساتید با شاخص های دقیقی انجام می شود، خاطرنشان کرد: سعی می کنیم رشته های خود را که از ۶۰ یا حتی ۱۰۰ سال پیش وجود دارند، بازنگری کنیم. بنا داریم یا رشته های جدید بین رشته ای ایجاد کنیم و یا رشته های جدید را جایگزین رشته های قدیم کنیم.
ساخت خوابگاه های جدید در پردیس ها
نصیری با بیان اینکه یک سالن جدید ورزشی دختران با ظرفیت حدود ۱۲۰۰ دانشجو راه اندازی شده است، افزود: ۴۹۵ دانشجو هم اکنون در خوابگاه ها مستقر هستند و دستگاه های ضدعفونی در مکان های پرجمعیت نصب شده است. برخی پروژه های ورزشی مانند سالن ورزش و خوابگاه های دانشجویی خواهران و برادران با استفاده از ظرفیت خیرین آغاز شده است. سعی می کنیم خوابگاه ها را در پردیس ها راه اندازی کنیم. همچنین از حدود ۴۰ موتورخانه که در دانشگاه وجود دارد که عمدتا فرسوده هم شده بودند، ۲۷ مورد از آن ها تعمیر اساسی شده و بقیه در حال تعمیر است.
افتتاح یک مرکز مشاوره در دهه فجر
رئیس دانشگاه شهید بهشتی از افتتاح یک مرکز مشاوره و آموزش های اجتماعی در دهه فجر خبر داد و گفت: این مرکز در خصوص مقابله با بحران های روانی کرونا، خدمات مددکاری و روانشناختی به دانشجویان ارائه خواهد کرد. همچنین در طرح پایش سلامت تا آخر آذرماه ۷ هزار و ۵۹۰ نفر نامه پایش سلامت الکترونیکی شان را دریافت کرده اند.
وی با اعلام اینکه ۱۳۰ نشریه فعال دانشجویی در دانشگاه داریم، تصریح کرد: در مرکز شاهد و ایثارگر ما کارهای خوبی صورت گرفته است و کتابی در حدود ۳۰۰ صفحه به نام بهشت تا بهشت که زندگینامه ۱۳۰ شهید دانشگاه در آن آمده، آماده انتشار است. همچنین قرار است یک کتاب تاریخ شفاهی و مصاحبه با روسای قبل و بعد از انقلاب به نگارش در بیاید.
جایگاه دانشگاه شهید بهشتی در مرجعیت علمی
نصیری ضمن بیان اینکه در مرجعیت علمی جزو ۳ دانشگاه جامع کشور هستیم، ادامه داد: در رتبه بنده های بین المللی نیز جزو دانشگاه های با رتبه خوب هستیم و در سال های گذشته سیر صعودی نیز داشتیم. سال گذشته ۱۰۰ پله در رتبه بندی ارتقا داشتیم.
تدوین ۲۰ شاخص برای ارزیابی اساتید و گروه های آموزشی
رئیس دانشگاه شهید بهشتی به اقدامات معاونت پژوهشی اشاره کرد و گفت: این معاونت ۲۰ شاخص از جمله سرانه مقاله اسکوپوس، فهرست مقالات سیاه، شاخص سرانه مقاله با دانشگاه های خارجی، طرح های برون سازمانی، چاپ کتاب، سرانه پایان نامه های دفاع شده، ثبت اختراع، امتیاز ترفیع و ... را برای ارزیابی اساتید و گروه های تدوین کرده است.
پژوهشکده علوم محیطی بازوی مشورتی قوه قضاییه شد
وی با بیان این مطلب که برای تبدیل دانشگاه به دانشگاه نسل ۳ کارهایی را در پارک علم و فناوری انجام داده ایم، اظهار کرد: برخی پژوهشکده های ما در کشور برتر و تک هستند و کارهای بسیار ارزشمندی انجام داده اند. حل معضلات اقتصادی مرجعیت علمی انجام می دهند. اخیرا پژوهشکده علوم محیطی ما کارهایی را در مرجعیت علمی انجام داده است و در واقع تبدیل به بازوی مشورتی قوه قضاییه شده و به دادستان ها و قضات مشورت های علمی میدهند.
نصیری ضمن بیان اینکه ما در فضای کرونا تصمیمی را در هیات رئیسه گرفتیم که بحث کرونا را در نظام اولویتی دانشگاه قرار دادیم، افزود: یکی از مجلات علمی را به مقالات مرتبط با کرونا اختصاص دادیم. در ارتباطی که با خیرین داریم، تعدادی از تجهیزات پزشکی مربوط به کرونا تولید کردیم و هدفمان تولید انبوه است. مثل تولید ونتیلاتور، تصفیه کننده هوا، مواد خاص ضدعفونی کننده، ماسک های لیزری، تولید برخی داروهای گیاهی کرونا در پژوهشکده گیاهان دارویی. همچنین مرکز پروتئین ما در تولید واکسن جزو مشترکین است.
حجم صادرات پارک علم و فناوری و فروش واحدهای فناور
رئیس دانشگاه شهید بهشتی از برگزاری ۱۵ وبینار بین المللی در حوزه کرونا و ۴ کنگره بین المللی در حوزه بهداشت جسم و روان و خبر داد گفت: دانشگاه شهید بهشتی یک پارک علم و فناوری دارد که در حال حاضر ۵ هزار متر مربع فضا دارد. جدیدترین و جوانترین پارک محسوب می شود و در سال ۹۴ شروع به کار کرده است. در این پارک ۳۷ واحد فناوری ، ۷ شرکت فناور و ۱۶ شرکت دانش بنیان مستقر داریم. حجم صادرات پارک علم و فناوری ما ۳۶ هزار دلار و فروش واحدهای فناور ما ۳۰ میلیارد بوده و شرکت های دانش بنیان نیز ۶ میلیارد تومان فروش داشته اند. در پارک علم و فناوری ما ۸۱ محصول تجاری شده و ۹ مورد ثبت اختراع داشتیم.
راه اندازی برج پارک فناوری دانشگاه شهید بهشتی
وی از ساخت ساختمان برج پارک فناوری در این دانشگاه خبر داد و گفت: با احداث این برج، حدود ۱۵ هزار متر مربع به فضای موجود اضافه خواهد کرد و امیدوارم تا پایان امسال از آن بهره برداری کنیم. تعداد قابل توجهی از شرکت های دانش بنیان در آنجا مستقر خواهند شد.
هر پژوهشکده یک مرکز نوآوری راه اندازی می کند
نصیری اضافه کرد: اخیرا ۱۰ هکتار از فضای پردیس عباسپور را به پارک علم و فناوری دانشگاه اختصاص دادیم و برنامه ما این است که به بزرگترین پارک علم و فناوری شرق تهران تبدیل شود. همچنین یکی دیگر از برنامه های ما این است که در هر پژوهشکده یک مرکز نوآوری ایجاد شود و به همین منظور در هر پژوهشکده ۵۰ متر فضا به این مرکز اختصاص خواهیم داد.