سمنان- مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری با بیان اینکه طرح پژوهشی مالچ ریگی در گرمسار اجرا شد، گفت: جلوگیری از ریزگردها یکی از اهداف این طرح است.

به گزارش خبرنگار مهر، وحید جعفریان شامگاه سه شنبه در پایان بازدید از پروژه‌های منابع طبیعی سمنان و در جمع خبرنگاران با بیان اینکه طرح پژوهشی مالچ ریگی برای نخستین بار در کشور در گرمسار اجرا شد، تاکید کرد: مقابله با ریزگردها و بیابان‌زایی هدف این طرح است.

وی با بیان اینکه تکنیک مناسب برای پاشیدن سنگ‌ریزه‌ها در این طرح اجرا و تجربه خوبی درباره آن اخذ شده است، افزود: این طرح به صورت موفق اجرا شده و در سطح کشور نیز انجام خواهد شد.

مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری در پاسخ به سوال خبرنگار مهر، درباره آینده طرح مالچ ریگی و با بیان اینکه توسعه اجرای طرح مالچ سنگ‌ریزه مورد تاکید قرار دارد و گفت: تثبیت ریزگردها و شن‌های روان و مقابله با بیابان‌زایی سه محور اصلی این طرح محسوب می‌شوند.

جعفریان با بیان اینکه بیابان‌های کشور بهترین ظرفیت برای درآمدزایی هستند، ابراز کرد: می‌توان ۳۰ فعالیت در بیابان‌های کشور انجام داد که گردشگری تنها یکی از این فعالیت‌ها محسوب می‌شود.

وی با اشاره به پرنده‌نگری در بیابان، بیابان‌زدایی، کاشت گونه‌های مقاوم و… به عنوان فعالیت‌هایی که می‌تواند در بیابان انجام داد، ابراز کرد: طرح پژوهشی مالچ پوشالی برای اولین بار در کشور در محدوده کانون فرسایش بادی این شهرستان استان سمنان برای مقابله با بیابان‌زایی اجرا خواهد شد.

مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری افزود: این طرح با اعتباری بین ۵۰۰ میلیون تا یک میلیارد ریال به صورت بادشکن غیرزنده خطی در وسعت ۴۰ کیلومتر مربع انجام می‌شود و سپس در سطح کشور نیز به اجرا در خواهد آمد.