پلدختر- مسیر دسترسی ۵ روستای بخش معمولان به جاده اصلی که خاکی است، با هر بارش باران غیرقابل تردد می‌شود تا مردم برای تامین مایحتاج روزانه و دریافت خدمات درمانی با مشکل مواجه شوند.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: پنج روستای منطقه «کورشورآب» بخش معمولان از توابع شهرستان پلدختر هنوز راه دسترسی مناسبی ندارند و با هر بارندگی راه ارتباطی آنها قطع می‌شود، اهالی این روستاها در فصل سرما با هر بارندگی به ناچار باید مشکلات ناشی از نبود راه ارتباطی را با مشقت بپذیرند و آن را به قیمت آسیب‌هایی که ممکن است به آنها وارد شود تحمل کنند؛ جاده خاکی در بارندگی غیر قابل تردد می‌شود.

جاده خاکی و معضل تردد در بارندگی‌ها

ملک محمد عباسی یکی از اهالی روستای «دوست محمد» در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: با هر بارندگی آن هم در فصل سرما و زمستان مسیر دسترسی ما به آسفالت و جاده اصلی به شدت نامناسب و غیر قابل تردد می‌شود و این امر مشکلات عدیده‌ای برای ساکنان و اهالی در پی دارد.

وی، گفت: از طرفی در قسمتی از جاده دسترسی ما مجبور به عبور از عرض رودخانه هستیم که هنگام بالا آمدن آب در مواقع بارندگی این راه نامناسب نیز به کلی مسدود می‌شود و اهالی دیگر به هیچ عنوان نمی‌توانند حتی مایحتاج روزمره خود را تهیه کنند و یا اگر کسی خریدی داشته باشد طعمه رودخانه می‌شود.

مشکل تأمین مایحتاج با هر بار قطع شدن راه ارتباطی

طهماسب محمد بیگی از اهالی روستای «ذق برفی» نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: در مواقع بارندگی جاده خاکی و مسیر تردد این روستاها به هیچ عنوان قابل تردد نیست و اگر کسی بیمار شود نمی‌توان او را به مراکز درمانی رساند و باید به امان خدا رها شود.

وی، گفت: هنگام بارندگی که راه ارتباطی این روستاها قطع می‌شود اهالی دیگر نمی‌توانند تا مدت‌ها مایحتاج و خوراکی روزانه خود را تأمین و تهیه کنند و با توجه به اینکه شغل اهالی دامداری و کشاورزی است، برای تهیه و انتقال خوراک دام‌های خود نیز با مشکل اساسی مواجه می‌شوند و به هیچ وجه نمی‌توانند عبور و مرور به شهر داشته باشند.

عزیز علی دوستی یکی از اهالی روستای «چالابه نادعلی» بخش معمولان پلدختر نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر، گفت: با قطع شدن راه ارتباطی، چنانچه مادر بارداری وقت وضع حملش باشد امکان انتقال او به بیمارستان نیست و هر لحظه ممکن است اتفاق جبران ناپذیری برای این زن رقم بخورد.

وی، اظهار داشت: یکی از مادران باردار ساکن یکی از این روستاها که در بیمارستان زایمان کرده بود پس از ترخیص در راه برگشت با وانت وسط آب رودخانه مانده بود که به ناچار با پیگیری اهالی از طریق بوکسور با تراکتور به بیرون کشیده شد.

قطع شدن راه ارتباطی روستاها در بارندگی‌ها

خسرو طهماسبی از اهالی روستای «آقا محمد» نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: در فصل زمستان و سرما چنانچه سوخت و سهمیه یک ماهه نفت اهالی تمام شود، هنگام بارندگی و انسداد راه دسترسی دیگر نمی‌توانند سوخت مورد نیاز خود را تهیه کنند.

وی، افزود: در چنین مواقعی اهالی به ناچار برای گرم کردن منازل خود دست به دامان طبیعت و قطع درختان می‌شوند و از شاخ و برگ درختان برای گرم کردن منازل خود استفاده می‌کنند که این امر موجب آسیب به منابع طبیعی است.

ایرج زارعی عضو شورا و از اهالی روستای «زمگه سوخته آقا محمد» بخش معمولان پلدختر، اظهار داشت: پنج روستای بخش معمولان به دلیل هفت کیلومتر جاده خاکی تا دسترسی به جاده آسفالت برای ارتباط با شهر، با کمترین میزان بارندگی با قطعی راه ارتباطی مواجه می‌شوند و در چنین شرایطی برای تأمین مایحتاج روزمره خود دچار مشکلات عدیده ای می‌شوند.

وی، افزود: با کمترین بارندگی، راه ارتباطی این روستاها مسدود می‌شود و اهالی از تأمین گاز، سوخت و مواد غذایی مورد نیاز خود عاجزند و باید هفت کیلومتر مسیر نامناسب را به سختی، پیاده و با کول کردن وسایل خود تا منزل بپیمایند.

وی، اضافه کرد: شغل اهالی این منطقه دامداری است و با هر بارندگی و قطعی راه به هیچ وجه نمی‌تواند خوراک مورد نیاز دام‌های خود را منتقل کنند و این امر زندگی را برای آنها بسیار با سختی مواجه کرده است.

وعده راهداری برای احداث پل و بهسازی راه

سید حبیب الله موسوی بخشدار معمولان نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر، گفت: راه ارتباطی پنج روستای «زمگه سوخته»، «زق برفی»، «چالاب نادعلی»، «آقا محمد» و «دوست محمد» این بخش با ۱۲۰ خانوار و ۴۰۰ نفر جمعیت با هر بار بارندگی و افزایش سطح رواناب‌ها به علت نداشتن پل ارتباطی قطع می‌شود و مشکلات ناشی از این امر تا فروکش کردن آب ادامه دارد.

وی، اظهار داشت: راهداری لرستان برای احداث یک دستگاه پل ارتباطی و بهسازی پنج کیلومتر راه دسترسی این روستاها مبلغ هشت میلیارد ریال اعتبار از محل استانی و ملی پیش‌بینی کرده و مقرر شد طی چند روز آینده این پروژه برای آغاز عملیات اجرایی به پیمانکار واگذار شود.

بخشدار معمولان، افزود: در بارندگی‌های گذشته که راه ارتباطی اهالی این روستاها مسدود شده بود ۱۲۰ بسته خوراکی با هماهنگی جمعیت هلال احمر و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) بین آنها توزیع شد.

موسوی، گفت: همچنین مسئولان در قالب یک برنامه دهگردشی از نزدیک مشکلات این روستاها را بازدید کرده و مورد بررسی و پیگیری قرار گرفتند.