به گزارش خبرنگار مهر، رسانه ملی و از جمله رادیو ورزش به عنوان یکی از رسانههای تخصصی حوزه ورزش سالهاست که برنامههای متنوعی را در راستای حمایت از رشتههای تخصصی ورزشی به اجرا در آورده و برای پوشش برنامهها، رویکردها و دریافت نظرات کارشناسان و … به روی آنتن میبرد.
یکی از این برنامهها که از ابتدای تأسیس رادیو ورزش به روی آنتن رفته و شاید قدمت آن به نزدیک ۲۰ سال برسد برنامه «مجله دوچرخه سواری» است. این برنامه طی چند سال گذشته روزهای دوشنبه عصر پخش میشد اما نزدیک به دو ماه است که نام آن از کنداکتور رادیو ورزش خط خورده است.
در حالی که بیشتر فدراسیونها و حتی هیأتهای ورزشی و انجمنها به دنبال رایزنی برای دریافت موافقت مسئولین رادیو و رسانه ملی برای دریافت یک ویژه برنامه تخصصی برای خود هستند این بار فدراسیون دوچرخه سواری با درخواستهای نامعقول و غیرمنطقی خود زمینه پخش نشدن این برنامه را فراهم کرد.
به دنبال توقف پخش این برنامه برخی اهالی دوچرخه سواری شامل داوران، مربیان و مسئولین اسبق در نامهای به مدیر رادیو ورزش با رونوشتهایی به وزارت ورزش، کمیته المپیک و مسئولین صدا و سیما خواستار از سرگیری این برنامه شده و توضیحاتی را در خصوص چرایی لغو آن دادهاند که به نظر میرسد رویکرد انتقادی یا صحبتهای منتقدین، کارشناسان و اهالی این رشته در این برنامه به مذاق رئیس فدراسیون خوش نیامده و همین امر منجر به حذف این برنامه از کنداکتور رادیو شده است.
این گروه از اهالی دوچرخه سواری که نام علی زنگی آبادی رئیس اسبق فدراسیون، ناصری تنها داور بین المللی دوچرخه سواری در جهان، دبیر، نایب رئیس، رئیس کمیته مسابقات و سازمان لیگ و مدیر اسبق تیمهای ملی در زمان ریاست آقای قمری، مربیان و داوران و مسئولین این رشته دیده میشود، در نامهای که در اختیار خبرگزاری مهر قرار دارد اعتراض خود را نسبت به عدم پخش این برنامه اعلام کرده و خواستار از سرگیری آن شدهاند.
قمری: مگر من میتوانم برنامهای را تعطیل کنم!
خسرو قمری رئیس فدراسیون دوچرخه سواری هم در تشریح دلیل این اتفاق به خبرنگار مهر، گفت: مجله دوچرخه سواری در مقطع زمانی آنقدر که به مسائل حاشیهای میپرداخت به اصل کار نمیپرداخت. بر اساس وظیفه کاری خودمان حق جامعه دوچرخه سواری است که نسبت به برخی رفتارها نظراتی داشته باشیم اما اینکه چرا این مجموعه تعطیل شده یا ادامه کار بدهد به صدا و سیما برمی گردد و من به عنوان یک رئیس فدراسیون به خودم در خصوص تعطیل شدن یا نشدن این برنامه اجازه نمیدهم تصمیم گیری کنم.
وی ادامه داد: ما از هر فضای رسانهای دیداری، شنیداری و نوشتاری و هر آنچه برای دوچرخه سواری مفید باشد استقبال میکنیم. هر کسی که در این قضایا، مسائل شخصی، گروهی یا جناحی به دوچرخه سواری آسیب برساند وظیفه ماست نسبت به این مسائل عکس العمل نشان داده و براساس وظیفه مکاتبه کنیم و پیگیری کنیم.
رئیس فدراسیون دوچرخه سواری در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه «آیا فدراسیون برای عدم پخش این برنامه با صدا و سیما مکاتبه نیز کرده است یا خیر؟»، گفت: نه؛ مگر من میتوانم با مکاتبه برنامهای را تعطیل کنم!
وی بیان داشت: بنده براساس وظیفه و آن چارچوب اداری خودم از هر کسی و هر برنامهای و هر ارگانی باشد که برای دوچرخه سواری مفید باشد حمایت میکنم و اگر خارج از اصول باشد پیگیری کرده و تذکر میدهیم باز هم می گویم این جزئی از وظایف اداری ماست. اینکه این برنامه شرایط اش به کجا برسد نمی دانم. این برنامه اگر بخواهد برای دوچرخه سواری مفید باشد هر لحظه اش انجام نشود به ضرر دوچرخه سواری است و اگر به دوچرخه سواری آسیب بزند و به سمت و سویی برود که آسیب به این رشته بزند یک لحظه اش هم ضرر است و نباید انجام شود.
پیگیری فدراسیون دوچرخه سواری برای حذف پخش این برنامه تخصصی در رادیو در شرایطی اتفاق افتاده است که قمری روز دوشنبه هشتم دی ماه دوره ریاستش بر این فدراسیون تمام شد. با این حال به نظر میرسد دلایل دیگری در توقف پخش این برنامه تاثیرگذار بوده است.
داور بین المللی دوچرخه سواری: یک برنامه رادیویی کمترین توقع ماست
ناصری داور بین المللی دوچرخه سواری هم به مهر گفت: اینکه ما برنامهای کمتر از یک ساعت در طول هفته در رسانه ملی داشتیم کمترین توقع ماست. ما این حق را به خودمان میدهیم که چنین برنامهای با توجه به مخاطبین زیادش دوباره ابقاء شود.
در بخشی از نامه دست اندرکاران رشته دوچرخه سواری آمده است:
«بی شک این تنها برنامه تخصصی دوچرخه سواری در رسانه ملی بوده و یکی از معدود نقاط اتکای جامعه مظلوم دوچرخه سواری است. به خصوص در چندسال اخیر ناموفقترین دوران دوچرخه سواری چه از جهت کسب موفقیت در میادین بین المللی و چه از نظر مدیریت ورزشی را پشت سر میگذارد) همانگونه که استحضار دارید کمیته ملی المپیک نیز به این موضوع واکنش نشان داده است (تنها رسانه و برنامهای که دلسوزانه با بیان واقعیتهای موجود و نقطه نظرات شفاف و صادقانه پیش میرود بی شک رادیو ورزش و برنامه دوچرخه سواری است.
مدیران فدراسیون به دلیل پوشش ضعفهای اجرایی و مدیریتی خود از گفتگوی زنده و پرسش و پاسخهای صریح امتناع کرده و بارها سعی در مخدوش کردن چهره پیشکسوتان، نخبگان، کارشناسان، دلسوزان و عوامل محترم رادیو با زبان تهمت و تهدید را داشته و حتی حاضر به پاسخگویی در تنها رسانه ملی مربوط به رشته دوچرخه سواری نشده و نمیشوند.
از جمله نقدهای منصفانه و صریح مطرح در رادیو ورزش که دردِ دل بسیاری از اهالی این رشته است:
- عملکرد ضعیف تیم ملی در رقابتهای قهرمانی آسیا، بازیهای آسیایی و کلیه مسابقات رسمی.
- از دست دادن سهمیه المپیک بدلیل عدم آشنایی به قوانین و مقررات کسب سهمیه.
- عدم حضور به موقع تیم ملی ایران در محل استارت مسابقات قهرمانی آسیا و عدم کسب مدال با وجود رکورد مناسب.
- معضل دوپینگ بی رویه در دوچرخه سواری.
- برگزاری بدون مجوز مسابقات در شرایط کرونا.
- کناره گیری بسیاری از مدیران و مسئولان اسبق فدراسیون.
- خرید دوچرخههای غیر استاندارد و بی ثمر، بدون کارشناسی با هزینههای گزاف.
- عدم تأمین مادی و معنوی حداقلی ورزشکاران نخبه تیم ملی.
- به کارگیری مربی دوپینگی و محروم در رأس تیم ملی و ضربه به حیثیت ورزش کشور در مجامع بین المللی.
- تعطیلی مسابقات تور دوچرخه سواری بین المللی.
- عدم پاسخگویی در خصوص ادعا و قول کسب یک مدال و عدم موفقیت تیم ملی ایران در بازیهای آسیایی.
- عدم برقراری امنیت در مسابقات کوهستان و نبودن تجهیزات و امکانات حداقلی پزشکی و آسیبهای جدی وارد شده»
پیگیریهای خبرنگار مهر به این نتیجه رسید که توقف پخش این برنامه به دنبال فشارهایی از سوی فدراسیون برای تغییر رویکرد انتقادی آن صورت گرفته و مسئولان رادیو برای اینکه در انتخابات پیش رو حقی از نامزدی تضییع نشود به طور موقت پخش این برنامه را متوقف کردهاند و قرار است پس از تعیین تکلیف رئیس پخش آن از سر گرفته شود.
* زهرا محمدی فر