به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، بنگلادش در تدارک اعزام دومین گروه از پناهجویان مسلمان روهینگیا به جزیره دورافتاده «بهاسان چار» در خلیج بنگال است.
قرار است حدود یک هزار مسلمان که اصالتاً تبعه استان «راخین» میانمار هستند و از بیم نسلکشی سازمان یافته دولت «نایپیداو»، به بنگلادش گریختهاند؛ به رغم اعتراض نهادهای حقوق بشری، طی روزهای آتی به این جزیره منتقل شوند. این در حالی است که اوایل ماه میلادی جاری، اولین گروه که شامل یک هزار و ۶۰۰ پناهجو بود؛ در بهاسان چار مستقر شدند.
دولت بنگلادش میگوید این جابجایی به طور داوطلبانه انجام شده و هیچکس برخلاف میل خود؛ منتقل نخواهد شد. این درحالی است که انتقادها بیش از آنکه متوجه دولت داکا باشد؛ علیه میانمار مطرح میشود که با چشم بستن به روی جنایات نظامیان خود، مانع از بازگرداندن مسلمان روهینگیا به خانه و کاشانهشان میشود.
پیشتر «تام اندروز» گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور میانمار، با انتشار بیانیهای گفته بود: با وجود گذشت بیش از ۳ سال، شرایط بازگشت مسلمانان راخینی از بنگلادش به میانمار فراهم نشده است. این وضعیت هم برای مسلمانان راخین و هم بنگلادش قابل تحمل نیست.
وی دراین خصوص اضافه کرد: آنها خواستار بازگشت به خانههای خود هستند و سزاوار این نیز هستند. بحران روهینگیا از میانمار آغاز شد. بر این اساس دولت میانمار برای پایان دادن به این موضوع مسئولیت حقوقی و اخلاقی دارد.
به گزارش مهر، ارتش میانمار در ۲۵ آگوست ۲۰۱۷ حملات خود را به منطقه راخین واقع در شمال غربی میانمار آغاز کرد. در این حملات هزاران غیرنظامی راخینی جان باخته و حدود ۳۵۰ روستا توسط ارتش و بوداییان افراطی به آتش کشیده شد.
نحوه برخورد دولت میانمار با مسلمانان روهینگیا که اغلب مورد شکنجه، قتل و آزار جنسی قرار گرفتند به بزرگترین چالش «آنگ سان سوچی» رهبر حزب حاکم این کشور تبدیل شده که از قرار برنده جایزه صلح نوبل نیز بوده است!
از سال ۱۹۷۰ تاکنون ۸۴ درصد از جمعیت ۲ میلیونی مسلمانان راخین در پی خشونتهای ارتش میانمار و بوداییان افراطی به کشورهای همسایه گریختهاند.
سازمان ملل متحد و دیگر سازمانهای بینالمللی مدافع حقوق بشر، خشونت علیه مسلمانان راخین در میانمار را مصداق «پاکسازی قومی» و «نسلکشی» توصیف کرده اند.