به گزارش خبرگزاری مهر به نقل ازپایگاه اینترنتی الملف ، منابع آگاه اعلام کردند : تلاش های عربی که با نظارت اردن طی ماه های گذشته با هدف تشکیل جبهه سیاسی گسترده ای انجام می شد، به نتیجه ای نینجامید.
به گفته این منابع، کشورهای مصر،عربستان، اردن و امارات درطی این ماه های گذشته از طرح "ایاد علاوی" نخست وزیراسبق عراق برای تشکیل یک فراکسیون بزرگ پارلمانی حمایت کردند.
براساس این طرح، فراکسیون پارلمانی مذکور می توانست نقش اساسی درروند سیاسی عراق بازی کند و دولت "نوری المالکی" نخست وزیرعراق را به سوی سرنگونی بکشاند.
اما این تلاش بعد ازآنکه جبهه التوافق از پیوستن به این حرکت خودداری کرد، به شکست انجامید. همچنانکه حزب الفضیله هم از دور مذاکرات کناره گرفت و به این ترتیب تلاش های بین المللی برای متقاعد کردن رهبران احزاب کرد برای پیوستن به این تحرکات نیز بی نتیجه ماند.
سرانجام درادامه این تحرکات برضد دولت مالکی، فقط جبهه گفتگوی ملی( الحوارالوطنی) به رهبری "صالح المطلق" و حزب العراقیه به ریاست "ایاد علاوی" باقی ماندند.
این درحالی است که "نوری المالکی" اخیرا درسخنانی بدون اشاره به نام گروه ها و احزاب عراقی به تلاش برخی کشورهای عربی برای سرنگوی دولت وی، به همراهی بعضی از گروه های مخالف عراقی و درنتیجه بی نتیجه بودن این تلاش ها اشاره کرد.
همچنین درادامه تلاش ها برای تحت فشار قرار دادن "مالکی" جبهه التوافق که اخیرا همکاری خود را به بهانه تحت پیگرد قرار دادن "اسعد الهاشمی" وزیر فرهنگ با دولت عراق قطع کرد، هیئتی را به برخی کشورهای عربی فرستاد تا "نوری المالکی" را برای محقق شدن خواسته های خود تحت فشار قرار دهد.
به گزارش الملف، این هیئت اعزامی از سوی جبهه التوافق دربرنامه های خود دیدار با برخی از کشورهای عربی از جمله عربستان، اردن و مصر را گنجانده است.
جبهه التوافق به ریاست "عدنان الدلیمی" درتلاش است تا صدورحکم بازداشت "اسعد الهاشمی" وزیر فرهنگ وابسته به این حزب را لغو کند.
وزیرفرهنگ عراق اخیرا به اتهام دست داشتن درکشتن دو فرزند یکی ازنمایندگان پارلمان عراق تحت پیگرد قرار گرفت.
لازم به ذکر است؛ منابع خبری اخیرا از برگزاری نشست برخی کشورهای عربی از جمله کشورهای حاشیه خلیج فارس و آمریکا در قاهره - پایتخت مصر- با حضور ایاد علاوی نخست وزیر اسبق عراق پرده برداشتند که طی آن راههای سرنگون کردن دولت نوری المالکی و روی کارآمدن مجدد علاوی مورد بررسی و توافق قرار گرفت.
مقامهای عراقی بارها از رویکرد کشورهای عربی درقبال عراق پس ازسرنگونی رژیم منفورصدام وخودداری آنها از بازگشایی سفارتخانه های خود در بغداد انتقاد کرده اند و بر ضرورت حمایت این کشورها از اقدامات دولت نوری المالکی برای برقراری ثبات وامنیت در عراق از طریق کنترل مرزهای مشترکشان با این کشور تاکید کرده اند.
دراین راستا، جلال طالبانی در نشست اخیر سران کشورهای عضو اتحادیه عرب در ریاض(هشتم فروردین) از کشورهای عربی خواسته بود تا به دولت نوری المالکی در برقراری آرامش در عراق کمک کنند.
همچنین برخی مقامهای عراقی به صراحت از دخالت برخی کشورهای عربی در امور داخلی عراق و حمایت آنها از گروه های مسلح پرده برداشته اند و خواستار توقف این گونه دخالت ها شده اند.