به گزارش خبرنگار مهر، بر اساس اعلام دبیرخانه جشنواره، جشنواره پایاننامههای برتر ایران در انتهای هر ترم تحصیلی دانشگاهی با حمایت طیف وسیعی از دانشگاهها و مراکز علمی و تحقیقاتی ایران برگزار میشود. هدف این جشنواره انعکاس دستاوردهای جامعه علمی، آموزشی و صنعتی سراسر کشور، داوری، بررسی و درجهبندی پایاننامهها، مقالات، طرحهای پژوهشی و کتابهای علمی تألیف شده در دانشگاهها و مراکز علمی و تحقیقاتی و در نهایت گردآوری و انتشار برترین آثار در یک مجموعه واحد است.
هدف اصلی این جشنواره هدفمند کردن تحقیقات و پژوهشهای علمی انجام گرفته در دانشگاهها و مراکز علمی و تحقیقاتی ایران از قبیل پایاننامهها، مقالات، کتابها و طرحهای پژوهشی است تا پژوهشهای علمی انجام شده توسط دانشجویان و دانشگاهها در مسیر حل مشکلات اصلی و اساسی کشور تعریف شوند.
این جشنواره هر ساله به بررسی و قضاوت پایان نامهها، رسالهها، پروپوزالها، مقالات، طرحهای پژوهشی، کتابهای علمی و در مجموع مطالعات آکادمیک در ۵ گروه علوم پزشکی، فنی و مهندسی، علوم پایه، علوم انسانی و هنر و معماری برگزار میشود.
تاکنون اساتید و دانشجویان دانشگاههایی همچون دانشگاه تهران، تربیت مدرس، امیرکبیر، شهید بهشتی، دانشگاه علم و صنعت، دانشگاه مازندران، دانشگاه آزاد اسلامی موفق به دریافت این جایزه شدهاند.
سعیدرضا خوششانس که در شهریورماه امسال موفق به دفاع از پایاننامه کارشناسی ارشد خود از دانشگاه هنر تهران با موضوع «مطالعه و بررسی دراماتورژی بهمثابه کنشی هرمنیوتیک به سوی متن اجرایی با تأکید بر آرای ژاک دریدا» و با راهنمایی شهرام زرگر و مشاورۀ نرگس یزدی شده بود، موفق به دریافت جایزه پایاننامه برگزیده این جشنواره در گروه هنر شده و به عنوان پژوهشگر برتر شناخته شد.
این رساله که به تبیین دیدگاههای ژاک دریدا فیلسوف فرانسوی و شارح فلسفه ساختارشکنی در دراماتورژی یا نمایشپردازی میپردازد، پس از بازنویسی بهزودی در کتابی با عنوان «دراماتورژی سپید» از سوی انتشارات یکشنبه منتشر خواهد شد.
خوششانس، در این مطالعه نشان داده است که دراماتورژی یا مهارت نمایشپردازی از مرزهای هرمنوتیک فراتر رفته و به عنوان کنش واسازانه میتواند مورد توجه قرار گیرد. بنابراین دراماتورژی سپید در واقع تبیینکننده نظریهای است که او نام آن را دراماتورژی واسازانه گذاشته است.
دراماتورژی یا نمایشپردازی، نمایشپردازی یکی از تخصصهای مربوط به حوزه هنرهای نمایشی و تئاتر است. صرف نظر از تاریخچه این واژه، که اولین بار توسط لسینگ ادیب آلمانی متداول شد، امروزه دراماتورژ یا نمایشپرداز به مشاور ادبی و تئاتری گفته میشود که با یک گروه تئاتری کار میکند و با کارگردان همکاری نزدیکی دارد. دراماتورژها به تعریف کاتز، میان ابعاد ایدئولوژیک و ابعاد اجرایی آثار پیوند برقرار میکنند.
هرچند که دراماتورژی در حوزه تئاتر معاصر یکی از عرصههای پرمناقشه است، اما تدوین رسالههای همچون مطالعات خوششانس میتواند رویکرد علمی به آن را واکاوی کند.
سعیدرضا خوششانس، تحصیلات خود را در پردیس فارابی دانشگاه هنر تهران با موفقیت پشت سر گذاشته و اکنون ضمن فعالیتهای ادبی و هنری به عنوان نویسنده و دراماتورژ به تدریس در دانشگاه مشغول است.