به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه زمان چاپ ترکیه، این سازمان که به طور مرتب بر انتخابات کشورهایی که به لحاظ دموکراسی کمتر توسعه یافته اند نظارت می کند از هم اکنون فعالیت های نظارتی خود بر انتخابات ریاست جمهوری ترکیه را که قرار است در 22 جولای برگزار شود، آغاز کرده است.
گفتنی است که این سازمان نظارت خود را تنها یک هفته پیش از روز رای گیری آغاز می کند، اما ظاهراً به دلیل نگرانی های فزاینده در خصوص انتخابات ریاست جمهوری در ترکیه که تحت شرایط فوق العالده ای برگزار خواهد شد سازمان امنیت و همکاری اتحادیه اروپا از هم اکنون فعالیت های خود را آغاز کرده است.
به گزارش مهر، در پی جنجال مربوط به نامزدی عبدالله گل وزیر امور خارجه ترکیه برای احراز پست ریاست جمهوری و رای گیری پارلمان در دور اول انتخابات که جمعه 7 اردیبهشت این امر با مخالفت سکولارها به رهبری ارتش کشور رو به رو گردید و دادگاه قانون اساسی کشور نیز رای گیری دور اول انتخابات ریاست جمهوری را به دلیل نبود تعداد کافی نمایندگان در مجلس در روز رای گیری باطل اعلام کرد.
در این میان حزب حاکم عدالت و توسعه که نامزد ریاست جمهوری از این حزب بود خواستار انتخاب رئیس جمهوری از سوی مردم به جای مجلس شد، این درخواست گرچه از سوی پارلمان ترکیه به تصویب رسید، اما رئیس جمهوری فعلی این کشور یعنی نجدت سزر آنرا وتو کرد.
با توجه به روند کنونی انتخابات و وتوی اصلاحیه قانون اساسی از سوی سزر، انتخابات ریاست جمهوری ترکیه بار دیگر در 22 جولای در پارلمان این کشور برگزار می گردد.
عبدالله گل اعلام کرده است بار دیگر شانس خود را برای دور دوم امتحان خواهد کرد، اما اگر در دور دوم، بازهم هیچ نامزدی موفق به کسب دو سوم آرا ( 367 رای موافق ) نشود؛ با توجه به وتو درخواست انتخابات سراسری از سوی رئیس جمهوری، انتخابات به دور سوم کشیده می شود که تفاوت دور سوم انتخابات با دوره های قبلی در این است که نامزد انتخابات ریاست جمهوری برای رئیس جمهور شدن باید 276 رای موافق به دست بیاورد؛ بر همین اساس اگر نامزدی در انتخابات دور سوم نیز موفق به کسب آراء مورد نیاز نشود انتخابات به دور چهارم کشیده می شود و اگر در این دور نیز کسی به عنوان رئیس جمهور انتخاب نشود؛ مجلس ترکیه منحل می شود.