خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: به رغم ادعای کشورهای غربی و سیاستمداران آنها مبنی بر وجود آزادیهای دینی و مدنی، مسئله حجاب هنوز هم در زمره چنین آزادیهایی در نظر گرفته نشده و بر اساس اطلاعات نادرست از این امر واجب از آن به مثابه نماد دینی یاد می‌شود. این در حالی است که مسلمانانی که در کشورهای غربی زندگی می‌کنند تلاشهای خستگی‌ناپذیری را برای عمل به آداب دینی خود پیگیری می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، آموزگار محجبه مسلمان که به منظور انطباق ارزشهای دینی خود با هنجارهای جامعه آلمان و اخراج نشدن از محل تدریس خود از کلاه‌ پوشیده به عنوان حجاب استفاده می‌کرد روز جمعه 8 تیرماه محکوم شناخته و از کار خود اخراج شد.

 محکومیت آموزگار مسلمان آلمانی به جرم جایگزین کردن کلاه با روسری

هایکه منچه قاضی دادگاهی در غرب شهر دوسلدورف از اخراج این مسلمان محجبه که مهارتهای زندگی را در مدرسه این شهر به کودکان می‌آموخت حمایت کرد.

آموزگار مسلمان پس از اخراج آموزگارمحجبه ایالت راین وسفالن که الگوی ترکیه و فرانسه را دنبال کرده و حجاب را در مدارس دولتی ممنوع اعلام کردند تصمیم گرفت به جای پوشش سنتی حجاب از کلاه هایی استفاده کند که پوشیدگی آن به حجاب شباهت داشته اما ظاهر آن با حجاب تفاوت دارد.

حدود 2/3 میلیون مسلمان در میان جمعیت 82 میلیونی آلمان زندگی می کنند که اکثریت آنها را مسلمانان ترک زبان تشکیل داده‌اند.

قاضی این دادگاه مدعی شد باید از قانون ایالت پیروی کرد و این امر به هیچ وجه با احساس راحتی دانش آموزان نسبت به پوشش آموزگار خود ارتباطی ندارد.

این درشرایطی است که دانش آموزان وی این کلاه را جایگزین روسری توصیف کرده اند بنابراین در زمره نمادهای دینی جای می گیرد.

مقامات این مدرسه تصمیم به اخراج این آموزگار محجبه گرفته اند چرا که وی از برداشتن حجاب خود امتناع کرده است.

ممنوعیت حجاب در هشت ایالت آلمان از جمله پایتخت و پرجمعیت ترین ایالت این کشور اروپای مرکزی برای آموزگاران مسلمان، تنها دستاویزی برای به حاشیه راندن اقلیت مسلمان و نشان دادن مخالفت با اسلام است. استدلال مقامات درباره علل این ممنوعیت نه تنها در هر ایالت متفاوت است، بلکه تحت هیچ شرایطی متقاعده کننده به نظر نمی رسد و تنها نشانه جهل آنها نسبت به فرهنگ اسلام است. در شرایطی که مسلمانان آلمان چون این زن مسلمان تمام تلاش خود را برای برقراری تعادل میان ارزشهای دینی خود و هنجارهای جوامع غربی به کار می‌گیرند بازهم رویدادهای مشابه می‌تواند فرآیند ادغام مسلمانان در جامعه را با کندی پیش ببرد.

این در حالی است که مسئله ادغام مسلمانان آلمان در جامعه از بحث برانگیز ترین و مهمترین مسئله درمیان مقامات و سیاستمداران این کشور محسوب می‌شود.

غبار تبعیض و تعصب بر قوانین مدنی آمریکا

شورای روابط اسلامی – آمریکایی گزارشی درباره جلوگیری از ورود زن محجبه به دادگاه منتشر کرده که موجب شده وی از دفاع خود صرف نظر و اتهام وارده مبنی بر سرعت غیر مجاز را بپذیرد.

براساس گزارش شورای روابط اسلامی - آمریکایی مستقر در واشنگتن، این زن مسلمان محجبه توسط یک افسر از ورود به دادگاه والدوستا جورجیا منع شد. این افسر با لباس غیر نظامی خود با اصرار از زن خواست حجاب خود را رها کرده و پس از آن وارد دادگاه شود، به دنبال اعتراض زن مسلمان نسبت به این رفتار و با وجود توضیح وی برای پوشیدن حجاب که به دلایل دینی صورت گرفته یک افسر زن به بازرسی بدنی وی اقدام کرد.

یکی از افسران مسلمان اظهار داشته که ممانعت از ورود وی به دادگاه به علت مسائل امنیتی و بی احترامی به قاضی بوده است. افسران پلیس کارمند دادگاه را در این رابطه مطلع کردند و قرار شد وی تاریخ دیگری برای دادگاه تعیین کند، اما وی اظهار داشت با وجود روسری هیچ تاریخ دیگری نمی توان برای دادگاه تعیین کرد، از این رو زن مسلمان تصمیم گرفت از دفاع خود امتناع کرده و 168 دلار جریمه را بپذیرد .

در این میان قاضی بندر از ماجرای ممانعت از ورود وی به دادگاه عذرخواهی کرد و گفت: ما قوانین خود را داریم و همه باید از آن تبعیت کنند.

شورای روابط اسلامی آمریکایی در نامه ای به تربرت بیکر دادستان کل جورجیا نوشت: ما اقدام قاضی بندر را نقض اصول رفتار حقوقی می دانیم چرا که براساس این اصول، قاضی باید وظایف حقوقی خود را بدون تعصب و تبعیض انجام دهد و در رفتار و کلام وی نباید جلوه های تبعیض و تعصب که دربرگیرنده تبعیض و تعصب دینی، جنسی، ملی، ناتوانی، سنی و یا وضعیت اجتماعی اقتصادی بوده، مشاهده شود.

بزرگترین سازمان حامی حقوق مدنی مسلمانان آمریکا در این نامه افزود: ممانعت از ورود به دادگاه براساس اعتقادات دینی تبعیض آمیز محسوب می شود.

شورای روابط اسلامی – آمریکایی از بیکر دادستان کل جورجیا خواسته اقدام مقتضی را به منظور اطمینان حاصل کردن از حقوق دینی و مدنی شهروندان تمام ادیان به عمل آورد. این شورا همچنین خواستار عذرخواهی رسمی قاضی بندر و نامه ای درباره تضمین ورود زنان مسلمان و سایر ادیان که دارای پوشش دینی هستند شد.

آموزگاران نیویورک با اعتقادات دینی دانش‌آموزان مسلمان آشنا شدند

دفتر شورای روابط اسلامی – آمریکایی  یکشنبه 3 تیرماه نشستی را با محوریت جوامع مسلمان در آمریکا و نیویورک برگزار کرد تا آموزگاران مقطع متوسطه را با اسلام به عنوان ادیان بزرگ جهان آشنا کند.

به گزارش خبرنگار مهر، این نشست که از سوی دفتر شورای روابط اسلامی –آمریکایی در نیویورک با حمایت مرکز بین ادیان نیویورک برگزار شد، بخش از برنامه آموزشی آموزگاران مقطع متوسطه از بخشهای مختلف امریکا بود که با هدف آشنایی آنها با ادیان بزرگ جهان آشنا صورت گرفت.

فائض علی از مدیر ارتباطات دفتر شورای روابط اسلامی - آمریکایی در نیویورک به عنوان سخنران اظهار داشت: عدم تساهل دینی ریشه در جهل و ناآگاهی دارد و ضرورت آشنایی آموزگاران با اعتقادات و آداب دینی و طیف گسترده و متکثر دانش آموزان از اهمیت چشمگیری برخورار است.

علی در ادامه سخنرانی خود درباره مسلمان جوانی در نیویورک و تفاوتهای نسل، چالشهای تازه در سنتهای دینی صحبت کرد.

وی گفت: دفاتر شورای روابط اسلامی - آمریکایی در سراسر ایالات متحده ارائه کننده آموزش درباره حساسیتهای فرهنگی درباره اسلام به مدیران و آموزگاران مدارس هستند.

وی همچنین به انتشار راهبردی برای راهنمایی آموزگاران درباره اسلام از سوی شورای روابط اسلامی – آمریکایی اشاره کرد و هدف از طراحی آن را یاری آموزگاران در درک دین و آداب دانش آموزان مسلمان دانست.

شورای روابط اسلامی – آمریکایی بزرگترین گروه آزادیهای مدنی ایالات متحده است که در سراسر این کشور و کانادا دفاتری را تأسیس کرده است. این شورا رسالت خود را ارتقاء درک از اسلام، تقویت گفتگو، حمایت از آزادیهای مدنی، تقویت مسلمانان آمریکایی و برقراری ائتلافی با هدف ترویج عدالت و درک دوجانبه توصیف کرده است.

راهبرد شیوه ارتباط مسئولان مدارس لندن با دانش‌آموزان مسلمان منتشر شد

هئیت مشوری دولت بریتانیا مجموعه‌ای از راهبردهایی را برای مدارس غرب لندن درباره چگونگی برخورد با دانش آموزان مسلمان فراهم کرده تا موفقیت در کنار تنوع فرهنگی و دینی حاصل شود.

به گزارش خبرنگار مهر، نورا لئونارد یکی از نویسندگان این راهبرد که از سوی شورای مشورتی استاندارد آموزش دینی صادر شده گفت: این راهبرد پیشنهاد می‌کند که دانش‌آموزان دختر مسلمان باید بتوانند در استخرهای مدارس از "بروکینی" ( لباسهای شنا برای مسلمانان که تمام اصول حجاب را دربرگرفته است) استفاده کنند. حتی متصدیان استخرهای نیز مخالفتی با این نوع لباسهای شنا ندارند.

راهبرد مدارس برای رفتار با دانش آموزان مسلمان از مدارس خواسته است تا با پوشیدن لباسهای ورزشی دارای ویژگیهای حجاب برای دختران مسلمان مخالفت نکنند.

مقامات کشورهای غربی بورکینی ها را به علت جلوگیری از پوششهای غیرمطمئن از سوی دختران مسلمان مورد پذیرش قرار داده‌اند و مدارس نیز به پذیرش این نوع لباس شنا ترغیب شده‌اند.

برگزاری همایش مسلمانان دالاس با محوریت "سنن نبوی"

انجمن اسلامی شمال آمریکا به عنوان یک سازمان اسلامی غیرانتفاعی در ایالات متحده همایش مسلمانان دالاسرا را  شنبه 9 تیرماه با محور سنت نبوی برگزار کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از منابع اینترنتی، محور این همایش یکروزه شخصیت حضرت محمد (ص) به عنوان الگوی مسلمانان و چگونگی انطباق سنت نبوی با زندگی مدرن امروز بود. این همایش با سخنرانی علما، رهبران برجسته و فعالان مسلمان برگزار شد و سخنرانی اصلی آن را مروه کاواکچی عضو سابق پارلمان ترکیه بود.

آذر عزیز دبیر هدف از برگزاری آن را آشنایی مؤمنان تمام ادیان را با زندگی حضرت محمد (ص) که بر ترویج و گسترش صلح و عدالت متمرکز شده بود عنوان کرد.

تأسیس مرکز پژوهشی اهل بیت(ع) در داغستان

مرکز پژوهشی اهل بیت (ع) با هدف پژوهش در مورد جنبه های مختلف اسلام و با مجوز دولتی، در شهر ماخاچ قلعه پایتخت جمهوری داغستان تأسیس شد.

رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه به در رابطه با فعالیتهای مرکز پژوهشی اهل بیت (ع) که در آیین نامه آن آمده، اعلام کرد: پژوهش در مورد جنبه های مختلف اسلام، از جمله مسائل مذهبی، فرهنگی، هنری تاریخی، اقتصادی و سیاسی اسلام به ویژه اسلام در روسیه از برنامه های پیش بینی شده برای این مرکز است .

اجرای برنامه های فرهنگی - پژوهشی؛ ترجمه متون از زبانهای عربی، فارسی، ترکی و انگلیسی به زبان روسی؛ برگزاری دوره های آموزش در زمینه های علمی، علوم انسانی، دینی و مذهبی؛ چاپ کتاب و مجلات و روزنامه؛ راه اندازی سایت اطلاع رسانی و کتابخانه و همچنین برگزاری مسابقات علمی، فرهنگی و دینی از جمله فعالیتهایی است که این مرکز آنها را مورد توجه قرار می دهد.

دکتر نوری محمد زاده که از سوی هیئت مدیره مرکز مذکور به عنوان مدیر این مرکز انتخاب شده نیز گفت: در نظر داریم پژوهشگران و محققین و مترجمین در زمینه اسلام و تشیع و همچنین کارهای علمی، پژوهشی آنها را زیر پوشش خود قرار دهیم، تا مردم روسیه و به ویژه داغستان با حقایق مکتب پاک اسلام آشنایی یابند. همچنین محافل علمی داغستان ترغیب شوند تا تحقیقات بهتر و بیشتری در زمینه تشیع داشته باشند .

دکتر نوری محمد زاده یادآور شد که این مرکز با حمایتها و کمکهای مادی و معنوی غیر دولتی اداره خواهد شد.

جمهوری داغستان که در قفقاز شمالی قراردارد از جمله جمهوری های مسلمان نشین روسیه است که مذهب تشیع در آن ریشه ای عمیق و سنتی داشته و "دربند" از جمله شهرهای این جمهوری است که حضور شیعیان در آن بسیار چشمگیر است.

نمایش قرآن طلائی در مسکو

نمایشگاه "قرآن طلایی" در موزه هنرهای تجسمی پوشکین در مسکو ، روسیه افتتاح شد که تا 17 تیر ماه ادامه خواهد داشت.

در این نمایشگاه 163 صفحه از طلا که روی آنها 163 صفحه " قرآن قلم زنی شده، در معرض دید گذاشته شده اند.  این قرآن طلایی دارای 162 صفحه است که برای هر برگ از این کتاب از طلای 999 عیار استفاده شده و به طور کلی 14 کیلوگرم وزن دارد، یک سال و نیم به طول انجامید.

پیش بینی می شود تا چند ماه آینده 9 نسخه طلایی دیگر از قرآن قلمزنی شوند. دو نسخه در روسیه باقی می مانند و 8 نسخه دیگر متعلق به موزه های ملی و سران کشورهای اسلامی خواهند بود.

"جمعه الفرجی" سفیر اتحادیه عرب در مسکو در مراسم افتتاح این نمایشگاه گفت: امروز توسعه روابط بین روسیه و کشورهای اسلامی، به ویژه در زمان تهاجمات بسیاری که جهان عرب و در کل جهان اسلام از آنها رنج می برند، از اهیمت بسیاری برخوردار است.