به گزارش خبرنگار مهر، بررسی «گزارش حسابرسی سازمان بهشت زهرا (س) برای سال مالی ۱۳۹۳» امروز در دستورکار اعضای شورای شهر قرار گرفت و در نهایت با موافقت ۱۱ نفر از اعضای شورای شهر تایید شد تا این گزارش برای بررسی دوباره به شهرداری بازگشت داده نشود.
مجید فراهانی رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران در جریان بررسی و ارزیابی این گزارش گفت: بر اساس مبانی قانونی و به موجب بند ج ماده ۴۴ آیین نامه مالی شهرداری ها و بند ۳۰ ماده ۷۱ قانون شوراهای اسلامی کشور رسیدگی نهایی و ممیزی حساب شهرداری ها به وسیله شورای اسلامی شهر از طریق بررسی گزارش های مالی و گزارش حسابرسان مذکور و اعلام موارد نقض و تخلف به شهردار و پیگیری های لازم بر اساس مقررات قانونی انجام می گیرد.
فراهانی در خصوص اظهار نظر حسابرس منتخب شورا بیان کرد: حسابرس منتخب شورا با ذکر ۱۴ بند به عنوان مبانی اظهار نظر مشروط بر مواردی که تحریف صورت های مالی و محدودیت در رسیدگی در مجموع یا به تنهایی دارای اثر با اهمیت ولی غیر اساسی بر صورت مالی باشد گزارش حسابرسی خود را به صورت مشروط ارائه کرده است. گزارش مشروط یک نوع اظهار نظر مقبول است اما به استثنای مواردی که در بندهای مبانی تعدیل اظهار نظر بنا به دلایل فوق ذکر شده و در بند اظهارنظر نیز استثنا شده باشد.
رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران عنوان کرد: در ارزیابی کلی صورت های مالی و گزارش حسابرس منتخب شورا درباره این سازمان، عدم رعایت شفافیت در صورت های مالی و قراردادها و نیز مباحث مالیاتی به صورت مکرر مشاهده شده است. همچنین عدم پایبندی به رعایت اساسنامه نیز در این سازمان مشهود است. سازمان بهشت زهرا (س) مصوبات و الزامات قانونی مصوب شورای اسلامی شهر تهران را نیز رعایت نکرده است.
در ادامه نیز محمود میرلوحی رییس کمیته اقتصادی و تنظیم مقررات شورای اسلامی شهر تهران درباره این گزارش گفت: بهشت زهرا تنها یک کالا ارائه میکند و آن هم قبور است. براساس گزارش حسابرس از ۳۳۰ میلیارد تراز نامه ۱۶۰ میلیارد کمک های بلاعوض بلاتکلیف است. این گزارش اسفند ۹۶ به ما داده شده و حال نیز ۷۵ گزارش در نوبت است. از شهرداری تهران می خواهم که اعداد و ارقام سال ۹۹ و سال های قبل تر بررسی شود. عملا انتخاب حسابرس به شکل کنونی فرمالیته بوده چراکه پس از بسته شدن پرونده ها حسابرس انتخاب می شود.
زهرا نژآد بهرام عضو هیت رئیسه شورای شهر نیز در مخالفت با این گزارش در تذکری گفت: ورود این گزارش در سال ۹۶ آغاز شده و در سال ۹۹ در حال بررسی است. مسئله عدم رعایت قیمت های مصوب برای فروش قبرها و استفاده از سپرده های شهرداری باید به حوزه حقوقی ارسال میشده اما نشده است.
حسن رسولی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران نیز در تذکری گفت: در مرحله اول نحوه رسیدگی به تراز مالی سالیانه شهرداری جزو وظایف بدوی شورای شهر است. اگر در جریان این رسیدگی به تخلفاتی با ماهیت حقوقی بر خوردیم باید به مراجع قضایی رجوع کنیم. انتخاب ذی حساب و حساب رس تاثیری در تخلفات ندارد. بنا بر اعلام حسابرس، شورای شهر قبل از سال جدید برای فروش قبور نرخ تعیین کرده است با این حال ۶۲ درصد درآمد این محل با توافق خانواده متوفیان بوده است. این یعنی باز کردن بستری برای مداخلات افراد و تصمیم گیری بر اساس سلایق فردی.
وی با ارائه پیشنهادی افزود: پیشنهاد بنده این است که دادن فرصت یک ماهه به شهرداری فایده ای ندارد و پیشنهاد بنده رد گزارش حسابرس درباره ترازنامه مالی سال ۹۳ است.
محمد سالاری رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر نیز در مخالفت با این گزارش گفت: در بند ۵ حسابرس اعلام کرده که مبلغ ۱۶۰ میلیارد تومان به عنوان موافقت نامه با شهرداری به عنوان کمک بلاعوض از سوی شهرداری به سازمان بهشت زهرا داده شده اما گزارش مستندات خرجکرد آن ارائه نشده است. خواهش بنده این است که این رقم شفاف سازی شود. موضوع بعدی طلب شهرداری از صحن حرم مطهر است که درخواست شفاف سازی را دارم. مخارج پروژه احداث پل تقاطع شهید هاشمی ۴۰ میلیارد تومان اعلام شده اما بر اساس گزارش حسابرس مخارج ۲۳ میلیارد تومان بوده است. باید دید که آیا در این موراد سند سازی شده یا اتفاق دیگری رخ داده است.
زهرا صدر اعظم نوری عضو شورای شهر تهران در مخالفت با گزارش مذکور ابراز داشت: وقتی این گزارش ها دارای ابهامات بسیار است، باید مورد اقدام قضایی قرار گیرد و برگشت آن از سوی شورای شهر یا درخواست اصلاح آن فایده ای ندارد.
محسن هاشمی رئیس شورای شهر نیز در توضیح گفته های نوری عنوان کرد: این روند شورا است و ابتدا مورد بررسی شورای شهر قرار میگرد و در صورت عدم رفع ابهامات، گزارش به مراجع قضایی ارجاع داده می شود.