بجنورد- استاندار خراسان شمالی گفت: نقاط قرمز از نظر بی‌سوادی در خراسان شمالی احصا شود تا امکانات و زمان استان را در آن محل هزینه کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد علی شجاعی ظهر امروز در شورای سواد آموزی خراسان شمالی که در سالن جلسات استانداری برگزار شد، نخستین اقدام برای توسعه را افزایش باسوادی عنوان کرد و اظهار داشت: تا زمانی که بیسوادی ریشه کن نشود نمی‌توانیم از توسعه حرفی بزنیم.

استاندار خراسان شمالی با اشاره به وضعیت غیر قابل قبول با سوادی در روستاها و قشر بانوان استان، گفت: از سال قبل آموزش و پرورش در این زمینه ورود داشته است اما باید سرعت اقدامات بیشتر شود.

وی با تاکید بر لزوم ایجاد تغییر محسوس آمار تا دهه فجر، افزود: برای ادامه کار باید موانع و ایرادات شناسایی و حل شوند.

شجاعی بیان کرد: باید میزان دقیق بیسوادی در استان بار دیگر بررسی شود زیرا آمار دقیقی در استان وجود ندارد.

استاندار خراسان شمالی تصریح کرد: نقاط قرمز از نظر بی‌سوادی در خراسان شمالی احصا شود تا امکانات و زمان استان را در آن محل هزینه کنیم.

وی افزود: باید بررسی کنیم چرا برخی از مردم استان خصوصاً در قشر بانوان ادامه تحصیل نمی‌دهند زیرا یک مادر باسواد در تربیت فرزند خود موفق تر است لذا اگر به علل دست پیدا کنیم به راحتی می‌توانیم آنها را حل کنیم در غیر این صورت در جا خواهیم زد.

شجاعی ادامه داد: طی سال آینده قطعاً سازمان نوسازی مدارس در خراسان شمالی مدرسه خواهد ساخت لذا از اکنون باید مشخص کنیم چه مکان‌هایی نیازمند مدرسه و یا محل آموزشی هستند تا نرخ بی سوادی در استان بهبود یابد.

استاندار خراسان شمالی به اجرای سیاست‌های تشویقی سواد آموزی تاکید کرد و گفت: فرد بی سواد به راحتی می‌تواند به خود و یا جامعه آسیب بزند.

وی خطاب به اداره کل امور عشایر استان افزود: باید تا ۲۲ بهمن سال جاری تمام ۲۶۲ بی سواد موجود در عشایر استان ثبت نام شده باشند و آموزش‌ها شروع شده باشد.

شجاعی اضافه کرد: طی مدت ۱۰ روز تعداد بی سوادان زندانی و خانواده‌های آنان تعیین شود و برای باسوادی آنها برنامه‌ریزی صورت گیرد.

استاندار خراسان شمالی تشکیل کلاس‌های سواد آموزی به صورت حضوری را بر عهده فرمانداران شهرستان قرار داد و گفت: کلاس آنلاین برای این قشر میسر نیست چون عموم آنها به سیستم‌های آنلاین دسترسی ندارند.

وی در انتها گفت: باید محتوای کلانی آماده و به دست ستاد نمازجمعه استان و امور مساجد برسد تا ائمه جمعه در خطبه‌ها و نمازهای جماعت بر سواد آموزی تاکید کنند.