به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، شاید اسم عمل جراحی تعویض مفصل زانو و لگن کمی برای شما ترسناک باشد اما با آشنایی بیشتر با این جراحیها متوجه میشوید که با توجه به تکنیکهای جدید جراحی این عملها در شرایط نرمال و برای اکثر افراد بسیار ساده بوده و بعد از عمل میتوانید زندگی عادی و لذت بخش خود رو دنبال کنید. فقط باید گفت هیچ جراحی بدون دوره نقاهت نیست، اما با تکیه به روشهای جدید میتوانیم این موارد را به حداقل برسانیم.
عمل جراحی تعویض مفصل زانو (آرتروپلاستی) میتواند مشکلات بیمار در ارتباط با وضعیت مفصل زانو را به طور چشمگیری برطرف کند. مراقبت از ناحیه تحت درمان در این شرایط از اهمیت خاص برخوردار است. به این منظور امروزه از تمرینها و ورزشهای خاصی برای کمک به توانبخشی بیمار پس از جراحی مفصل زانو استفاده میشود.
هدف از جراحی تعویض مفصل زانو چیست؟
در مواقعی که به علت آسیبهای زانو این مفصل تخریب شده است، دردهای شدیدی در آن ایجاد میشود که ممکن است فرد را حتی از فعالیتهای ساده ای نظیر بالا رفتن از پله و یا راه رفتن دور کند. درد حتی ممکن است در هنگام نشستن و خوابیدن هم وجود داشته باشد.
اگر استفاده از دارو، تغییر سطح فعالیتهای روزمره زندگی و استفاده از عصا هم نتواند کمکی به کاهش مشکلات بیمار کند، معمولاً آخرین اقدام تعویض مفصل زانو است. تعویض سطوح مفصلی میتواند مشکل درد زانو و تغییر شکل آن را حل کند و بیمار را به فعالیتهای روزمره برگرداند.
اولین تعویض مفصل زانو در سال ۱۹۶۸ انجام شد. بعد از آن به تدریج تکنیکهای عمل جراحی بهتر شده و مفاصل مصنوعی بهتری هم ساخته شد. امروزه هر سال بیش از یک میلیون تعویض مفصل زانو در دنیا انجام میشود.
برای اطلاع بیشتر از روشهای درمان تعویض مفصل زانو به سایت دکتر سید علیرضا امین جواهری جراح و متخصص ارتوپدی ، فوق تخصص جراحی زانو و لگن از سوییس به آدرس Draminjavaheri.ir مراجعه کنید و برای گرفتن وقت مشاوره و ویزیت با شمارههای ۰۲۱۷۱۶۲۴۶۲، ۰۹۳۳۴۱۳۱۰۰۴، ۰۲۱۲۹۱۲۱۰۶۰ تماس حاصل فرمایید.
بایدها و نبایدهای جراحی تعویض مفصل لگن
تعویض مفصل لگن و ران یکی از موفقیت آمیزترین اعمال جراحی در انسان است. با تعویض مفصل لگن بیمار از دردی مزمن که مدتها مانع یک فعالیت بدنی طبیعی شده است رها میشود.
در عمل جراحی تعویض مفصل لگن، مفصل خراب شده ران در ناحیه لگن با یک مفصل مصنوعی جایگزین میشود. ولی چه کسانی به عمل جراحی تعویض مفصل لگن نیاز دارند و این جراحی به چه کسانی میتواند کمک کند؟
عمل جراحی تعویض مفصل لگن و ران در چه کسانی مورد نیاز است؟
* به علل متفاوتی ممکن است مفصل ران در ناحیه لگن دچار تخریب شدید شود که معمولترین آنها عبارتند از؛
* وقتی که مفصل ران سائیده شده و دچار آرتروز و خرابی میشود.
* بد جوش خوردن شکستگیهای لگن و استابولوم.
* نکروز آوازکولر و خرابی سر استخوان ران به علت نرسیدن خون.
* درگیر شدن مفصل ران به علت بیماری روماتیسم.
* وقتی که مفصل ران دررفتگی مادرزادی داشته و به علت آن خراب میشود.
برای آگاهی بیشتر از روشهای درمانی تعویض مفصل لگن به سایت draminjavaheri.ir مراجعه کنید و با دیدن فیلمهای جامع در این مورد با آگاهی بیشتر این جراحی را انجام دهید.
آگاهی از بازسازی رباط صلیبی قدامی
علل آسیبهای رباط صلیبی قدامی یا ACL : آسیبهای رباط صلیبی قدامی معمولاً زمانی رخ میدهند که شخص در حال دویدن یا پریدن ناگهان سرعت خود را کاهش داده و تغییر مسیر میدهد یا به نحوی میچرخد که باعث چرخش یا خم شدن زانو به یک سمت میشود.
آسیبهای تماسی (مرتبط با برخورد) معمولاً در اثر یک ضربهی مستقیم و در نتیجهی آن باز شدن بیش از حد زانو یا خم شدن آن به طرف داخل (به سمت پای مقابل) ایجاد میشوند.
علائم آسیب ACL
افراد با پارگی ACL معمولاً بیان میکنند که هنگام بروز آسیب صدا (یا احساس) «تق» یا «پاپ» در زانو حس کردند و اکنون دچار ناپایداری در زانو هستند و به اصطلاح زانوی آنها «خالی میکند». در عرض چند ساعت پس از آسیب در زانو به علت خونریزی از عروق آسیب دیده، تورم ایجاد میشود. پس از بهبود این تورم یا افیوژن اکثر افراد میتوانند وزن خود را روی زانوی آسیب دیده تحمل کنند اما در آن احساس ناپایداری میکنند.
بازسازی رباط صلیبی قدامی با اتوگرافت تاندون پاتلا بهترین گزینه برای بیماران جوان و ورزشکاران حرفه ای و افرادی که در طول روز زانویشان زیاد با زمین برخورد ندارد، میباشد. احتمال موفقیت این روش پیوند بسیار بالا است ولی از معایب مهم آن درد ناحیه کشکک میباشد که پس از عمل رخ میدهد و ممکن است فرد درحین زانو زدن درد داشته باشد. همچنین در این روش احتمال شکسته شدن استخوان کشکک و خشکی زانو نیز وجود دارد.
برای آگاهی کامل به بازسازی رباط صلیبی قدامی به سایت دکتر علیرضا امین جواهری https://www.draminjavaheri.ir مراجعه کنید.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.