حجتالاسلام رضا عزت زمانی معاون فرهنگی و تبلیغی سازمان تبلیغات اسلامی در ابتدای این جلسه اظهار کرد: نظامات و تشکلهای انقلابی بعد از انقلاب تاکنون اتفاقات مختلفی را تجربه کردند و این تجربهها توشه فعالیت این تشکلها برای آینده شده است.
وی ادامه داد: زمانی کار تشکیلاتی توسط مردم و به رهبری امام امت در جبهههای نبرد دفاع مقدس شکلگرفت اما پسازآن، عدم تجربه کافی و یا شاید نفوذ برخی از تفکرات باعث شد تا تفکر دولتی غلبهی ویژهای به نظامات مردمی پیدا کرد.
معاون فرهنگی و تبلیغی سازمان تبلیغات اسلامی ادامه داد: طی حرکات مردمی اینچنینی بسیج حرکات و تفکرات انقلابی و مردمی را هدایت کرد که به نظر جریان موفقی بود اما به دلیل داشتن نظام دستوری نمیتوانست تمامی ظرفیتها را به خود جذب کند و اگر توانایی این امر را داشت قطعاً ظرفیت خیلی خوب و قدرتمندی را تشکیل میداد.
حجتالاسلام عزت زمانی ادامه داد: در این زمان با راهبرد رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) و بزرگان این نظام، نظامات و تشکلها و جمعیتهای میان تخصصی با انتخابات و یک شکل خاص شروع به فعالیت کردند که این مهم به برکت مواجهه مستقیم با دشمن در این عرصه بود.
وی تصریح کرد: شاید نقدها و اشکالاتی هم به این تشکلها وارد بود اما همین نکته که فعالیتها بهجای اقدام فردی، بهصورت تشکیلاتی انجام میشد خود اتفاق مهم و خوبی بود.
عزت زمانی ادامه داد: آن چیزی که در این نظامات و تشکلها مهم است گره خوردن و همافزایی این تشکلها با یکدیگر و باور به این تحول عظیم است بنابراین باید جمعهایی فرهیخته مانند همین جمع نسبت به مدیریت این تشکلها و آسیبشناسی آنها برای حرکت به سمت تحول آینده اقدام کنند.
معاون فرهنگی و تبلیغی سازمان تبلیغات اسلامی اظهار کرد: من اعتقاد دارد که این تشکلها جلوهای از حلقههای واسطه میان امام و امت هستند، شاید این امر بهتماممعنا و با تمام ضوابط آن انجام نشود اما واقعیت این است که این جمع بهعنوان واسطه میان امام و امت تلاش خوبی داشته است.
وی بیان داشت: البته آفتهایی گرفتار کار تشکیلاتی است که امیدواریم تشکلهای اینچنینی با تشکیل اتاق فکر و همافزایی و تشکیل هیئتهای اندیشهورز از این گرهها عبور کرده و نجات پیدا کنند.
عزت زمانی اظهار داشت: شاید سازمانی شدن نوعی آفت باشد که در آن و در برخی اوقات؛ اقدامات سازمانی بر هدف اصلی غلبه کرده و آن را تحتالشعاع قرار میدهد همچنین آفت بعدی هم سیاسی شدن و جناحی شدن است که گاهی اوقات و در پی یک سری اتفاقات مالی و مخصوصاً در زمان انتخابات این آفت دامنگیر تشکلهای فرهنگی و دینی میشود و امیدواریم که شما درگیر این مشکلات نشده و امید کسانی را که چشم امیدشان به شماست را نا امید نکنید.
حجتالاسلام عزت زمانی با اشاره به نقش تشکلها و جمعیتهای فرهنگی خاطرنشان کرد: کمک به توسعه حلقههای میانی و کمک به رشد نیروی انسانی مؤثر از وظایف این تشکلها خواهد بود.
در ادامه جلسه حجتالاسلام مجید باباخانی مدیرکل تشکلهای دینی سازمان تبلیغات اسلامی گفت: این جلسه یک آغاز برای حرکتی بزرگ است و همه طرحها و اقدامات از دل این جمع بیرون خواهد آمد.
وی با تأکید بر اهمیت این مجمع ادامه داد: اگر مجموعههای فرهنگی استانها بتوانند ارتباط وسیعی با مجمع فرهنگی تبلیغی برقرار کنند این مجمع مهمترین تشکل سازمان تبلیغات اسلامی خواهد بود.
باباخانی ادامه داد: موضوع رسانه بسیار حائز اهمیت است و کمتر در دستگاههای جهادی و تشکیلاتی به آن توجه میشود و پیوست رسانهای در حرکتهای جهادی و تشکیلاتی موضوع مهمی است که ما از جانب آن شکست میخوریم زیرا یا نمیتوانیم کاری که انجامشده را به خوبی نشان دهیم و یا نمیتوانیم بهوسیله رسانه آن را در جامعه گسترش دهیم و فعالیتهایمان محدود به تبلیغ چهره به چهره خواهد ماند.
حجتالاسلام باباخانی در پایان خاطرنشان کرد: موضوع و محور بعدی تربیت نیروی انسانی برای نسل بعدی است و مجموعهای موفق است که برای نسل بعدی خود فکر کند و برنامهریزی داشته باشد.
گفتنی است، در پایان این جلسه حجتالاسلام مهدوی ارفع بهعنوان رئیس؛ محمد حسین طبرستانی بهعنوان نایب رئیس و حجتالاسلام عسگری بهعنوان دبیر مجمع کانونهای فرهنگی تبلیغی انتخاب شدند.