خبرگزاری مهر - گروه بین الملل: روند تأیید پیروزی بایدن در کنگره آمریکا به رغم حوادث شب گذشته همچنان ادامه دارد. این رویداد که به طور معمول نباید بیش از چند ساعت به طول میانجامید، به کابوس دموکراسی آمریکا تبدیل شده است، تا آنجا که بسیاری از صاحبنظران تسخیر کنگره از سوی طرفداران دونالد ترامپ را مایه شرمساری آمریکا میدانند. اگرچه ترامپ طرفدارانش را به حفظ آرامش دعوت کرده است، همچنان بر ادعای خود مبنی بر پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ پافشاری میکند. این در حالی است که مایک پنس معاون او و بسیاری از جمهوریخواهان ارشد کنگره که زمانی از طرفداران وی محسوب میشدند بر پیروزی جو بایدن به عنوان چهل و ششمین رئیس جمهور آمریکا مُهر تأیید زدهاند.
آماده شدن کنگره برای استیضاح ترامپ
«کاترین کلارک» دستیار رئیس مجلس نمایندگان آمریکا امروز (جمعه) در مصاحبه با شبکه «سیاِناِن» گفت که رأیگیری برای تصویب طرح استیضاح ترامپ در نیمه هفته آینده برگزار خواهد شد.
به نوشته خبرگزاری «رویترز» به نقل از این مصاحبه، کلارک توضیح داد: «ترامپ باید از قدرت کنار گذاشته شود و ما قصد داریم با هر ابزاری در این مسیر حرکت کنیم تا مطمئن شویم برای حفاظت از دموکراسی خود، چنین اتفاقی رخ خواهد داد. اگر مایک پنس متمم ۲۵ قانون اساسی ایالات متحده را جهت برکناری ترامپ فعال نکند، ما استیضاح را پیش میبریم».
از سوی دیگر، اعضای کمیته قضایی مجلس نمایندگان آمریکا پیشنویس لایحه استیضاح ترامپ را به خاطر سوء استفاده از قدرت و تحریک هوادارانش برای حمله به کنگره، منتشر کردند.
در این پیشنویس آمده است: «رفتار دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در دفترش، با جرایم و تخلفات سنگین همراه بوده که تحریک عامدانه به خشونت علیه دولت ایالات متحده از جمله آنها است».
اعتراف به شکست
ترامپ در یک ویدیو دو دقیقه و ۴۱ ثانیهای که در توییتر منتشر شده، گفته است: دولت جدید در تاریخ ۲۰ ژانویه ادای سوگند خواهد کرد (و روی کار خواهد آمد). اکنون تمرکز من بر روی حصول اطمینان از انتقال بدون مشکل، قانونمند و روان قدرت است. در این لحظات مطالبه التیام و آشتی جویی ضروری است.»
این اظهارات دونالد ترامپ برخلاف ادعاهای قبلی او در خصوص پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سوم نوامبر و «تقلب گسترده» در این انتخابات است.
اکثریت مردم آمریکا «ترامپ» را مسئول شورش و بلوا در کنگره می دانند
نتایج نظرسنجی جدید و مشترک نشریه پولیتیکو/ مورنینگ روز پنج شنبه فاش کرد که از هر ده شهروند آمریکایی شش تن آنها «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا را برای تسخیر کنگره این کشور به دست حامیانش مسئول و مقصر می دانند.
نشریه پولیتیکو در گزارشی پیرامون جزئیات و نتایج این نظرسنجی اعلام کرد: «نظرسنجی مذکور که از شامگاه چهارشنبه تا صبح پنج شنبه به وقت محلی انجام شد، نشان داد که ۶۳ درصد از رأی دهندگان ثبت نام شده معتقدند ترامپ دستکم «تا حدی» باعث و بانی اتفاقاتی است که به شورش و بلوا در کنگره منتهی شد. تقریباً نیمی از پاسخ دهندگان به این نظرسنجی (۴۹ درصد) نیز معتقدند که ترامپ «به میزان زیادی» مسبب بروز این شورشها بوده است.
دومین وزیر کابینه ترامپ استعفانامه خود را تقدیم کرد
روزنامه وال استریت ژورنال شامگاه پنج شنبه به وقت آمریکا در گزارشی اعلام کرد که «بتسی دیواس» وزیر آموزش ایالات متحده در واکنش به سخنان «دونالد ترامپ» در روز چهارشنبه خطاب به معترضان در شهر واشنگتن دی. سی استعفانامه خود را تقدیم کرد.
این وزیر مستعفی کابینه آمریکا تسخیر ساختمان کنگره به دست شورشیان حامی ترامپ را محکوم کرد و گفت: «نمی توانیم به گروهی اراذل و اوباش خشمگین اجازه دهیم که به کنگره ما حمله کنند»؛ آنهم در شرایطی که کنگره در حال برگزاری یک نشست مشترک برای تأیید نتایج انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ بود.
پیش از او، «الین چائو» وزیر حمل و نقل ایالات متحده و همسر سناتور «میچ مک کانل» رهبر اکثریت سنا کناره گیری خود را از پست وزارت اعلام کرد.
ترامپ شکست خود در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا را پذیرفت
«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا پس از هفته ها بحث و جدل حقوقی برای الغای آرای رقیب دموکرات خود- جو بایدن_ سرانجام شامگاه پنج شنبه به وقت محلی با انتشار یک پیام ویدیویی در توئیتر شکست خود در رقابتهای ریاست جمهوری ۲۰۲۰ را پذیرفت.
رئیس جمهوری آمریکا همچنین خواستار برقراری آرامش شد و یورش حامیانش به ساختمان کنگره را که به زعم بسیاری، شخص او عامل تحریک آن بود، محکوم کرد.
ترامپ در پیام ویدئویی که در صفحه کاربری خود در توئیتر منتشر کرد، نوشت که مبارزه او هر راه حقوقی را برای اعتراض به نتایج انتخابات دنبال می کند؛ اما شکست خود را پذیرفت و بدون ذکر نام جو بایدن، رئیس جمهور منتخب آمریکا گفت که «یک دولت جدید روز بیستم ژانویه آغاز به کار می کند» و وی بر «اطمینان یافتن از انتقال روان، منظم و یکپارچه قدرت» تمرکز خواهد کرد.
بایدن و هریس «استاندارد دوگانه» پلیس آمریکا را محکوم کردند
رئیس جمهور منتخب ایالات متحده و معاون وی برخورد نابرابر و تبعیض آمیز پلیس آمریکا با حامیان جنبش سیاهپوستان از یکسو و سفیدپوستان معترض به نتایج انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا از سوی دیگر را به باد انتقاد گرفتند.
سه فرماندار جمهوریخواه آمریکا خواستار عزل یا استعفای ترامپ شدند
فرمانداران جمهوریخواه ایالات ورمونت، مریلند و ماساچوست در واکنش به نقش پررنگ «دونالد ترامپ» در تحریک هواداران خود به اعمال غیرقانونی و یورش به درون ساختمان کنگره، خواستار عزل رئیس جمهور شدند.
«جان بولتون» با برکناری ترامپ از مقام ریاست جمهوری مخالفت کرد
«جان بولتون» که بیش از یکسال در سمت مشاور امنیت ملی «دونالد ترامپ» رئیس جمهور کنونی آمریکا فعالیت کرده است، با برکناری ترامپ در مدت زمان اندک تا پایان دوره ریاست جمهوری اش مخالفت کرد. بولتون در مصاحبه ای که با پایگاه خبری هیل انجام داد، گفت: «هرکسی که از برکناری او [ترامپ] طرفداری می کند یا سعی می کند او را از سمت خود برکنار کند، باید بتواند ثابت کند که این اقدام وضعیت را بهتر می کند».
وی در ادامه افزود: «و من مشکلی را که وجود دارد، انکار نمی کنم، با این حال فکر نمی کنم که هیچ منطق حقیقی وجود داشته باشد مبنی بر اینکه هرکدام از راه حلهای جایگزین [اصلاحیه ۲۵ قانون اساسی یا استیضاح] وضعیت را بهتر خواهد کرد».
یک نماینده جمهوریخواه آمریکا خواستار عزل ترامپ از قدرت شد
شمار فزاینده ای از قانونگذاران در کنگره ایالات متحده از جمله نماینده جمهوریخواه ایالت ایلینوی خواستار برکناری فوری دونالد ترامپ از طریق استیضاح یا اجرای اصلاحیه ۲۵ اُم قانون اساسی شدند.
علاوه بر «چاک شومر» رهبر اقلیت دموکرات در سنا و «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا که خواستار برکناری فوری ترامپ از مسند ریاست جمهوری شدهاند، یکی از اعضای جمهوریخواه کنگره نیز به این کمپین پیوست.
«آدام کینزینگر» نماینده جمهوریخواه ایالت ایلینوی به عنوان یکی از منتقدان رئیس جمهور خواستار استناد به اصلاحیه ۲۵ اُم قانون اساسی آمریکا شد و روز پنج شنبه در یک پیام ویدئویی گفت که «رئیس جمهور باید همین حالا داوطلبانه یا غیر داوطلبانه از ریاست قوه مجریه کناره گیری کند».
نخستین عضو کابینه ترامپ از مقام خود کناره گیری کرد
«الین چائو» وزیر حمل و نقل ایالات متحده و همسر سناتور «میچ مک کانل» رهبر اکثریت مجلس سنا نخستین مقام در کابینه دونالد ترامپ است که در واکنش به وقایع تکان دهنده چهارشنبه شب در کنگره از سمت خود کناره گیری کرد.
پلوسی: ترامپ باید فوراً از قدرت برکنار شود
«نانسی پلوسی» رئیس دموکرات مجلس نمایندگان ایالات متحده روز پنج شنبه با اشاره به نقش دونالد ترامپ در «تحریک و تشویق» معترضان به برپایی شورش و حمله به ساختمان کنگره گفت که سیاستگذاران واشنگتن باید فوراً برای برکناری رئیس جمهور ترامپ از سمت خود اقدام کنند.
پلوسی گفت که «مایک پنس» معاون ترامپ باید هرچه زودتر به اصلاحیه ۲۵ اُم قانون اساسی برای برکناری ترامپ استناد کند. وی همچنین گفت که در صورت عدم اقدام پنس و اعضای کابینه دولت ترامپ، مجلس نمایندگان آمریکا رئیس جمهور فعلی را برای دومین بار استیضاح میکند.
سرپرست وزارت امنیت داخلی آمریکا برکنار شد
«چاد ولف» سرپرست وزارت امنیت داخلی آمریکا امروز پنجشنبه بعد از آنکه از دونالد ترامپ رئیسجمهور فعلی آمریکا خواست حمله هوادارانش به کنگره را محکوم کند؛ از مقام خود برکنار شد.
در همین ارتباط، کاخ سفید اعلام کرد ترامپ نامزدی ولف را برای تصدی سمت وزارت امنیت داخلی آمریکا لغو کرده است.
ولف پیشتر در بیانیهای، حمله به کنگره را رویدادی غم انگیز و منزجر کننده توصیف کرد و گفت: اینکه هواداران ترامپ از خشونت برای دستیابی به اهداف سیاسی استفاده کردهاند قابل پذیرش نیست.
رهبر دموکراتهای سنا خواستار عزل ترامپ شد
«چاک شومر» رهبر اقلیت دموکرات سنای آمریکا، طی بیانیهای خواستار عزل دونالد ترامپ از ریاست جمهوری شد.
شومر خطاب به اعضای کابینه ترامپ تاکید کرد که وی حتی یک روز دیگر هم نباید در مقام خود باقی بماند.
مشاور کاخ سفید در امور اروپا و روسیه استعفا کرد
«رایان تالی» مشاور ارشد کاخ سفید در امور مربوط به اروپا و روسیه نیز در واکنش به حمله شب گذشته به کنگره آمریکا، از سمت خود کنارهگیری کرد.
انتظار میرود به زودی، شمار بیشتری از اعضای شورای امنیت ملی کاخ سفید، دست به اقدام مشابهای زده و استعفا کنند.
یک مقام وابسته به دولت دونالد ترامپ رئیسجمهور فعلی آمریکا، میگوید یکی از دلایل موافقت وی با تحویل مسالمتآمیز قدرت در تاریخ ۲۰ ژانویه (اول بهمن)، از بابت کاستن از حجم استعفاها بود حال آنکه انتظار نمیرود این روند به طور کامل متوقف شود.
هایکو ماس: مسئولیت حمله به کنگره با ترامپ است
هایکو ماس وزیر خارجه آلمان در یادداشتی که در هفتهنامه اشپیگل چاپ شد؛ از دونالد ترامپ رئیسجمهور فعلی آمریکا به این دلیل که طرفدارانش را برای حمله به کنگره تحریک کرده بود؛ انتقاد کرد.
وی در این باره نوشت: ترامپ که سالها وقت خود را صرف لفاظی کرده و دائماً طرفدارانش را تحریک میکند؛ مسئول حملهای است که در قلب دموکراسی آمریکا رخ داد.
ماس همچنین گفت که اوباش، سخنگوی اکثریت مردم آمریکا که بایدن را به عنوان رئیسجمهور آتی خود انتخاب کردند؛ نیستند.
وزیر خارجه آلمان ادامه داد: هر جمهوریخواهی که بویی از مسئولیت برده باشد؛ باید با صدای بلند علیه ترامپ سخن بگوید. تاریخ آمریکا به صحت این انتخابات رای داد و هرکه پذیرای این تصمیم نباشد؛ در واقع اراده مردم را نادیده میگیرد.
نماینده آمریکا در امور ایرلند شمالی استعفا کرد
«میک مالوینی» نماینده ویژه آمریکا در امور ایرلند شمالی که پیشتر ریاست کارکنان کاخ سفید را بر عهده داشت؛ در واکنش به حمله طرفداران دونالد ترامپ رئیسجمهور فعلی آمریکا به کنگره، از سمت خود استعفا داد.
وی در مصاحبه با «سیانبیسی» گفت: شب گذشته با مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا تماس گرفتم تا خبر استعفا را به او بگویم. نمیتوانم به این کار ادامه بدهم.
این در حالی است که «استفانی گریشام» رئیس دفتر ملانیا ترامپ هم در واکنش به خشونتهای کنگره، از سمت خود استعفا کرد.
«متیو پاتینگر» معاون مشاور امنیت ملی آمریکا هم از سمت خود کنارهگیری کرده است.
وزیر خارجه انگلیس به تایید پیروزی بایدن واکنش نشان داد
«دومینیک راب» وزیر خارجه انگلیس در پیامی توئیتری به پایان روند تائید پیروزی جو بایدن از سوی کنگره آمریکا واکنش نشان داد.
وی در این باره نوشت: بعد از رویدادهای حیرتآور دیروز، از سرگیری روند کار کنگره و تائید پیروزی بایدن، خبر خوبی بود. این حاوی پیام مهمی است مبنی بر اینکه اراده دموکراتیک مردم آمریکا تسلیم اقدام یک اقلیت خشن نمیشود. انگلیس خشونتهای دیروز آمریکا را محکوم میکند.
روسیه: نظام انتخاباتی آمریکا فرسوده است
ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه در نخستین واکنش رسمی به آنچه شب گذشته در پایتخت آمریکا رخ داد؛ گفت: این مسئله داخلی ایالات متحده است.
با این حال وی ادامه داد: اما این حوادث بار دیگر نشان داد که نظام انتخاباتی آمریکا کهنه است و نمیتواند پاسخگوی استانداردهای روز دنیا باشد چرا که در معرض نقض قوانین قرار دارد حال آنکه رسانههای آمریکایی نیز به ابزاری برای مشاجرات سیاسی تبدیل شدهاند.
زاخارووا در نهایت گفت: امیدواریم که مردم آمریکا این لحظه دراماتیک در تاریخ کشورشان را به شایستگی پشت سر بگذارند.
بنیامین نتانیاهو: حمله به کنگره آمریکا اقدامی شرم آور بود
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی حمله طرفداران دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به کنگره این کشور را اقدامی شرم آور توصیف کرد.
وی صبح امروز در توئیتی نوشت که در دیدار با «استفان منوچین» وزیر خزانه داری آمریکا درباره اتفاقات شب گذشته این کشور گفتگو کرده است.
نتانیاهو افزود: ورود به ساختمان کنگره در واشنگتن شرم آور بود و باید به شدت محکوم شود و تردیدی ندارم که دموکراسی آمریکایی بر روند همیشگی بازخواهد گشت.
در همین حال «گابی اشکنازی» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی نیز در صفحه توئیتر خود نوشت که از مشاهده حمله به کنگره آمریکا شوکه شده است.
واکنش آنگلا مرکل به تحولات آمریکا
به نقل از اسپوتنیک، آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان دیدن رویدادهای خشونتباری که شب گذشته در آمریکا روی داد؛ مایه خشم و اندوه وی شده است.
همچنین او از بابت امتناع دونالد ترامپ رئیسجمهور فعلی آمریکا به عدم پذیرش شکست، ابراز تاسف کرد.
وی ابراز امیدواری کرد که جو بایدن و کاملاً هریس فصل جدیدی از دموکراسی را باز کنند.
سازمان عفو بین الملل: ترامپ مردم را به خشونت و ارعاب تشویق کرد
سازمان عفو بین الملل در توئیتی از اظهارات و اقدامات اخیر دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا انتقاد کرد. در این توئیت آمده است: دونالد ترامپ مردم آمریکا را به خشونت و ارعاب تشویق کرده است.
این سازمان افزود: ترامپ با مخالفت خود و رد نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، مردم را به خشونت و ارعاب تشویق کرد و این امر یک رفتار نابهنجار به شمار میرود.
سازمان عفو بین الملل در ادامه اعلام کرد که دونالد ترامپ گروههای افراطی را به یورش به کنگره آمریکا تشویق کرد و همین موضوع سبب شد خشونت و هرج و مرج افزایش یابد.
ترامپ: قدرت را مطابق روال معمول تحویل میدهم
دونالد ترامپ بعد از آنکه کنگره به رغم ناآرامیهای شب گذشته، جو بایدن دموکرات را به عنوان برنده نهایی انتخابات ۲۰۲۰ اعلام کرد؛ در بیانیهای گفت که در تاریخ ۲۰ ژانویه (اول بهمن) همزمان با برگزاری مراسم تحلیف رئیسجمهور جدید، قدرت را در روندی منظم به جانشین دموکرات خود تحویل خواهد داد.
با این حال وی گفت که کاملاً با نتیجه اعلام شده از سوی کنگره مخالف است.
ریچارد هاس: عصر پساآمریکا آغاز شده است
«ریچارد هاس» رئیس اندیشکده شورای روابط خارجی آمریکا، با اشاره به رویدادهای ۶ ژانویه (۱۷ دی) که به تسخیر کنگره آمریکا از سوی طرفداران ترامپ منجر شد؛ در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: شاهد تصاویری هستیم که هرگز گمان نمیکردم روزی در آمریکا شاهد آن باشیم. در بعضی پایتختهای دیگر بله اما نه اینجا در آمریکا.
بعید است که از این پس، دیگران مثل قبل به ما نگاه کنند؛ احترام بگذارند، بترسند یا متکی شوند. اگر آغاز دوران پساآمریکا تاریخ مشخصی داشته باشد، مطمئناً امروز است.
جو بایدن رسماً رئیس جمهور آمریکا شد
با رأی ایالت «ورمونت» به بایدن، نامزد دموکراتها از ۲۷۱ رأی الکترال کالج عبور کرد و رسماً رئیسجمهور آمریکا شد.
ماریا زاخارووا: آمریکا دیگر الگوی دموکراسی نیست
«ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه، در حساب کاربری خود در فیسبوک به ناآرامیهای شب گذشته آمریکا واکنش نشان داد.
وی پُستی را از «جیل داگرتی» رئیس سابق دفتر سیانان در مسکو به اشتراک گذاشت که مضمون آن چنین بود: آمریکا دیگر هیچگاه نمیتواند به جهان بگوید که الگوی دموکراسی است.
ترامپ توئیتهای تحریک آمیز را حذف کرد
یکی از سخنگویان توئیتر به خبرگزاری «بلومبرگ» گفته است که دونالد ترامپ رئیسجمهور فعلی آمریکا، چند توئیت خود را که خلاف مقررات این شبکه اجتماعی است؛ پاک کرده است.
به این ترتیب، تعلیق حساب او به پایان میرسد و میتواند حساب کاربریاش را پس بگیرد.
توئیتر، اینستاگرام و فیسبوک حسابهای ترامپ را به علت تکرار ادعای تقلب و تحریک هوادارانش به ناآرامی، تعلیق کردهاند.
واکنش وزرای کشور و امور خارجه انگلیس به حوادث ۶ ژانویه
«دومینیک راب» وزیر خارجه انگلیس در واکنش به تحولات شب گذشته آمریکا، گفت: این اقدامات خشونت بار که به کارشکنی در روند مشروع انتقال قدرت مینجامد؛ هیچ توجیهی ندارد.
«پریتی پتال» وزیر کشور انگلیس نیز آنچه در آمریکا روی داد؛ غیرقابل پذیرش و غیردموکراتیک عنوان کرد و گفت: هیچ توجیهی برای این خشونت وجود ندارد و دونالد ترامپ باید، این اقدام را محکوم کند.
این در حالی است که پیشتر، بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس نیز حمله به کنگره آمریکا را محکوم کرده بود.
حزب دموکرات آمریکا کنترل سنا را در دست گرفت
حزب دموکرات آمریکا با کسب دو پیروزی در انتخابات سنای جورجیا توانست اکثریت کرسیها را در این مجلس تصاحب کرده و بدین ترتیب، کنترل سنا را در دست گیرد.
طبق اعلام مقامات انتخاباتی جورجیا، دو نامزد دموکرات انتخابات سنا در این ایالت توانستند در رقابتی تنگاتنگ بر رقبای جمهوریخواه خود پیروز شده و بدین ترتیب، حزب متبوع آنها اکثریت کرسیها را در سنای فدرال به دست آورد.
طبق آمار اعلام شده از سوی خبرگزاری رویترز، «جون آساف» نامزد ۳۳ ساله حزب دموکرات توانست با کسب ۵۰.۴ درصد آراء «دیوید پردو» سناتور جمهوریخواه این ایالت را (با ۴۹.۶ درصد آرا) شکست دهد.
در رقابتی دیگر در همین ایالت، سناتور «کلی لافلر» جمهوریخواه با ۱.۸ درصد اختلاف (۴۹.۲ درصد آرا) مغلوب رقیب خود «رافائل وارناک» دموکرات با ۵۰.۸ درصد آرا شد.
با پیروزی این دو نامزد دموکرات در انتخابات پنجم ژانویه، حزب دموکرات آمریکا با کسب ۴۸ کرسی (به انضمام ۲ کرسی سناتورهای مستقل؛ برنی سندرز از ورمونت و آنگس استنلی از مِین) ۵۰ کرسی سنا را در برابر ۵۰ کرسی جمهوریخواهان تصاحب کند.
باراک اوباما: ترامپ معترضان را به اعمال خشونت آمیز در کنگره تحریک کرد
«باراک اوباما» سیاستمدار دموکرات و رئیس جمهور پیشین ایالات متحده در بیانیهای اقدامات تحریک آمیز «دونالد ترامپ» رئیس جمهور فعلی آمریکا را عامل یورش معترضان به ساختمان کنگره آمریکا خواند.
اوباما در این بیانیه اعلام کرد: «تاریخ به درستی خشونت امروز در کنگره را به یاد خواهد آورد؛ خشونتی که رئیس جمهور فعلی با ادامه دادن به دروغی بی اساس در مورد نتیجه انتخابات قانونی [سوم نوامبر] به عنوان یک ننگ و رسوایی بزرگ برای کشور ما رقم زد».
معاون مشاور امنیت ملی آمریکا استعفا کرد
در پی ناآرامیهای مدنی در آمریکا که به اشغال کنگره از سوی طرفداران ترامپ منجر شد، «متیو پاتینگر» معاون مشاور امنیت ملی آمریکا از سمت خود استعفا کرد.
از سرگیری نشست کنگره برای تایید نتایج انتخابات آمریکا
نشست کنگره برای شمارش آرای الکترال و تایید پیروزی جوبایدن که در پی حمله طرفداران ترامپ به ساختمان کنگره تعلیق شده بود، پس از حدود ۶ ساعت ازسرگرفته شد.
گفتنی است که نشست مشترک مجلس نمایندگان و سنای آمریکا روز چهارشنبه برای تایید نتیجه نهایی انتخابات بر اساس آرای تایید شده گزینشگران در حال برگزاری بود که آرای ایالت آریزونا با اعتراض سناتور تد کروز و ۶ نماینده جمهوریخواه دیگر مواجه شد.
پس از آن، دو مجلس به منظور رسیدگی به این اعتراض از هم جدا شدند اما ساعتی از نشست بررسی این اعتراض نگذشته بود که به دلیل حمله طرفداران ترامپ به ساختمان کنگره به حالت تعلیق درآمد.
ترامپ باز هم مدعی تقلب در انتخابات آمریکا شد
رئیس جمهور آمریکا علیرغم انتشار پیامی ویدئویی و درخواست از معترضان برای ترک ساختمان کنگره و بازگشت به خانههایشان، مجدداً ادعای تقلب در انتخابات ریاست جمهوری سوم نوامبر این کشور را تکرار کرد.
«دونالد ترامپ» در این پیام ویدئویی که در صفحه توئیترش منتشر شده است، گفت: ما انتخاباتی داشتیم که از ما ربوده شد ولی همین حالا باید به خانه بازگردید. ما صلح میخواهیم.
وی با سخت توصیف کردن این برهه در آمریکا، افزود: نمیخواهیم به هیچ کسی آسیب وارد شود. این انتخابات، متقلبانه بود اما نباید توسط این افراد بازی داده شویم.
رد اعتراض به نتایج انتخابات در «پنسیلوانیا»
مجلس سنای آمریکا با ۹۲ رأی منفی در مقابل هفت رأی مثبت، اعتراض جمهوریخواهان به نتیجه الکترال کالج در ایالت کلیدی پنسیلوانیا را رد کرد.
بحثها درباره اعتراض جمهوریخواهان به نتایج این ایالت در سنا بهدلیل آنکه سناتوری درباره آن صحبت نکرد، بسیار زودتر از موعد معمول به پایان رسید اما صحبتها در مجلس نمایندگان ادامه دارد.
تمدید ۱۵ روزه وضعیت اضطراری و قوانین منع تردد در واشنگتن دیسی
شهردار واشنگتن دی سی اعلام کرد وضعیت اضطراری و منع تردد در این شهر به مدت ۱۵ روز و تا زمان برگزاری مراسم تحلیف بایدن تمدید میشود. این مراسم قرار است ۲۰ ژانویه (اول بهمن) برگزار شود.
توئیتر دسترسی ترامپ به حسابش را تعلیق کرد
توئیتر دسترسی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به حساب کاربری خود در این شبکه اجتماعی را به مدت ۱۲ ساعت تعلیق کرد.
این اقدام پس از تعلیق دو پیام تحریک آمیز دونالد ترامپ درباره تقلب در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا صورت گرفت.
توئیتر در عین حال هشدار داد که در صورت تکرار نقض قوانین این شبکه اجتماعی، دسترسی رئیس جمهور آمریکا به صورت دائم مسدود خواهد شد.
۴ کشته و ۵۲ بازداشتی در حمله معترضان به کنگره
حمله معترضان به نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به کنگره این کشور ۴ کشته برجای گذاشته است که به گفته پلیس از طرفداران ترامپ هستند. همچنین تاکنون ۵۲ نفر در این اعتراضات توسط پلیس آمریکا بازداشت شدهاند.
احتمال عزل ترامپ بالا گرفت
شبکه سی بی اس آمریکا روز چهارشنبه به نقل از منابع آگاه اعلام کرد که اعضای کابینه «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری این کشور در حال بررسی این گزینه هستند که با استناد به اصلاحیه ۲۵ اُم قانون اساسی آمریکا رئیس جمهور کنونی این کشور را از قدرت خلع کنند.
طبق این گزارش، آنها هنوز به طور رسمی پیشنهاد خود را به «مایک پنس» معاون رئیس جمهور ارائه نکردهاند؛ مقامی که اصلاحیه مزبور وی را در دو هفته پایانی به عنوان رئیس جمهور آمریکا معرفی خواهد کرد.
برای اطلاع از رویدادهای روز قبل اینجا را کلیک کنید.