پریسا عابدپور در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص فرآوری مواد معدنی در استان اظهار کرد: امسال دو واحد فرآوری با ظرفیت تولید ۶۰۰ کیلوگرم شمش طلا و زمینه ایجاد اشتغال ۸۱ نفر در استان احداث و وارد مراحل تولید شدهاند.
وی همچنین با اشاره به راه اندازی واحد تولیدی سیلیس نشور و میکرو سیلیس در استان با ظرفیت سه هزار تن در سال و اشتغال ۱۰ نفر عنوان کرد: این واحدهای فرآوری با هدف جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی، ایجاد زمینه اشتغال و همچنین بهره برداری اصولی از ظرفیت معادن انجام میشود.
عابدپور از جذب و تخصیص ۱۵ درصد از سهم کل حقوق دولتی جهت ایجاد زیرساختها به مبلغ ۱.۵ میلیارد تومان برای شهرستان تکاب طی سال جاری خبر داد و اضافه کرد: بخشی از این حقوق دولتی برای توسعه زیرساختهای این شهرستان هزینه شده است.
معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی با بیان اینکه هم اکنون واحدهای معدنی و صنایع معدنی در استان برای ۲۳ هزار و ۸۶۵ نفر به صورت مستقیم زمینه اشغال را فراهم کرداه ند، ادامه داد: در استان ۴۹۴ معدن دارای پروانه بهره برداری معتبر با ظرفیت استخراج بیش از ۱۶ میلیون تن در سال و ذخیره قطعی یک هزار و ۲۲۲ میلیون تن وجود دارد که زمینه اشتغال مستقیم را برای ۵ هزار و ۲۰۷ نفر فراهم ساختهاند.
عابدپور تصریح کرد: در حال حاضر ۱۸۷ محدوده معدنی دارای پروانه اکتشاف و ۵۲ معدن دارای گواهی کشف هستند که با به بهره برداری رسیدن این معادن و محدودهها هم ظرفیت استخراجی مواد معدنی و هم اشتغالزایی در حوزه معادن استان افزایش خواهد یافت.
معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان غربی اضافه کرد: در راستای جلو گیری از خام فروشی مواد معدنی استان و ایجاد ارزش افزوده مواد معدنی در داخل استان ۶۶۵ واحد فرآوری مواد معدنی در حال فعالیت هستند.
عابدپور عنوان کرد: برای راه اندازی این واحدها ۱۳ هزار و ۸۶۹ میلیارد ریال سرمایه گذاری انجام شده است که برای ۱۸ هزار و ۶۵۸ نفر زمینه اشتغال مستقیم فراهم شده است.
وی ضمن اشاره به ظرفیت بالای استان آذربایجان غربی در حوزه مواد معدنی بخصوص سنگهای تزئینی گفت: آذربایجان غربی از لحاظ تنوع مواد معدنی بخصوص انواع سنگهای تزئینی در رتبههای برتر کشوری قرار دارد که برای استفاده از این فرصت خدادادی برنامههای زیادی در حال اجرا است.