یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان توانست صنعت حمل‌ونقل ریلی را با بومی سازی قطعات کاربردی توسعه دهد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری، اسماعیل ابوالقاسمی‌‎مقدم مدیر عامل یک شرکت دانش‌بنیان گفت: ترکشن موتور، ژنراتور، توربو شارژر، موتور دیزل و مبدل کششی محصولات تولیدی این شرکت دانش بنیان به شمار می‌رود.

ابوالقاسمی‌‎مقدم بیان کرد: ترکشن یک موتور کشنده الکتریکی است که برای نیروی محرکه یک خودرو مانند لوکوموتیو الکتریکی یا خودروی جاده‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد. توربو شارژ نیز وسیله‌ای است که بین خروجی دود و ورودی هوا تعبیه شده است تا باعث بهینه‌تر شدن مصرف سوخت شود. ژنراتور که محصول دیگر این مجموعه است برای تولید نیروی الکتریسیته و برق به کار می‌رود و از قطع فعالیت‌های روزانه یا اختلال در عملیات کاری پیشگیری می‌کند.

به گفته وی، مبدل کششی نیز در این مجموعه فناورانه به تولید رسیده است. این وسیله یکی از اجزا حساس سیستم پیش رانش وسایط نقلیه ریلی است که وظیفه تغذیه و کنترل موتورهای الکتریکی سیستم پیش رانش را بر عهده دارد. این سیستم به عنوان قلب این وسایط تلقی می‌شود.

این فعال فناور ادامه داد: «بازسازی کامل انواع لوکوموتیو و مجموعه‌های آنها»، «ساخت و تأمین مجموعه‌های الکتریکی و مکانیکی انواع لوکوموتیو»، «تبدیل و ارتقای سیستم‌های لوکوموتیو»، «تبدیل سیستم‌های کنترلی انواع لوکوموتیو از آنالوگ به میکروپروسسور» و غیره خدماتی است که مجموعه ما به صنعت ریلی ارائه می‌کند.

ابوالقاسمی‌‎مقدم، «ساخت انواع ماشین‌های الکتریکی از جمله تراکشن موتورهای AC , DC» و «ژنراتورهای اصلی و کمکی»، «تعمیر و نگهداری لوکوموتیوها در سیستم حمل‌ونقل ریلی» و «تعمیر و نگهداری تراکشن موتورها در سیستم‌های حمل‌ونقل ریلی» را از دیگر خدمات این مجموعه فناور نام برد.

این فعال دانش‌بنیان همچنین گفت: تأمین قطعات و سیستم‌های با کیفیت و مطمئن برای تأمین نیازهای صنعت ریلی کشور، همگام با استفاده از فرصت‌های موجود نفوذ به بازارهای صادراتی خارجی از مهم‌ترین اهداف شرکت محسوب می‌شود.