به گزارش خبرنگار مهر در اراک، دکتر سید سعید حسینی پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به این مطلب افزود: اماکن عرضه و زنجیره حمل و نقل فرآورده های دامی نقش موثری در بهداشت فرآورده های دام و طیور برعهده دارند.
وی اظهار داشت : پیشگیری ، درمان و مبارزه با این بیماری ها برای دولت هزینه هنگفتی دارد و یکی از شاخصه های مهم توسعه یافتگی نبود این بیماری ها است که از نظر سیاسی و اجتماعی حائز اهمیت است.
حسینی افزود: 800 بیماری مشترک انسان و دام شناسایی شده که 49 درصد از این بیماری ها مربوط به انسان است که از طریق حیوان به انسان منتقل می شود.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی عنوان کرد: مایه کوبی دام ، کشتار و معدوم نمودن دام آلوده ، درمان انفرادی و گروهی دام ها ، پیشگیری از ابتلا انسان از طریق مصرف فرآوردهای دامی آلوده ، تضمین کیفیت و سلامت فرآورده های دامی از وظایف مهم دامپزشکی در زمینه جلوگیری از وقوع این بیماریهاست.
دکتر حسینی اظهار داشت : از ابتدای امسال تا کنون، ۴۵ تن فرآورده های دام، طیور و آبزیان غیر بهداشتی از چرخه مصرف خارج شده است.
وی اضافه کرد : جمعیت دامی استان مرکزی حدود ۴۰۰هزار راس دام سنگین و بیش از دو میلیون راس دام سبک و واحدهای مرغداری و آبزیان این استان به ترتیب 700 و 200واحد است.
حسینی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۱۴کشتارگاه دام و هشت کشتارگاه طیور در سطح استان وجود دارد افزود: کشتارگاه های دام به صورت نیمه صنعتی و طیور به صورت تمام صنعتی و مکانیزه هستند.
مدیر گروه مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت استان مرکزی نیز با اشاره به اینکه کنترل این بیماری ها امکان پذیر نیست افزود: عوامل این بیماری ها میکروبی، انگلی و قارچی است که می توان این بیماری ها را کنترل کرد.
دکترعلی منصوری اظهار داشت : درصد کشندگی بعضی از این بیماریها 30 تا 70 درصد است که شامل هاری ، آنفولانزای فوق حاد پرندگان و سیاه زخم ریوی است.
وی افزود: پارسال دو هزار و ۷۲۸مورد حیوان گزیدگی در این استان گزارش شده، که ۸۹درصد آنها مربوط به گزیدگی سگ، ۶/۲۵درصد گربه، ۳/۳۲درصد حیوانات اهلی و ۱/۵درصد حیوانات وحشی بوده است.
دکتر منصوری تب مالت یا بروسلوز را یکی از بیماریهای قابل انتقال بین حیوان و انسان دانست و یادآورشد: تب مالت از بیماریهای بومی کشور به شمار می رود و پراکندگی آن در مناطق مختلف کشور بستگی به رواج دامپروری و تراکم دام در منطقه دارد.
وی در پایان تصریح کرد: در مناطقی که قطب دامپروری محسوب میشوند و یا عشایرنشین هستند شیوع این بیماری بیشتر است و استان مرکزی از نظر شیوع این بیماری در حد متوسط است.
25 اکیپ نظارت بر عرضه ، تولید و توزیع فرآورده های دامی در کشتارگاه ها و رستوران ها نظارت دارند.