اراک- معاون میراث فرهنگی، اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی گفت: ۶ اثر منقول فرهنگی و تاریخی استان مرکزی در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی، محسن رحمتی اظهار کرد: صندوق‌های چوبی بقعه شرقی امامزادگان هفتاد و دو تن ساروق مشهور به صندوق چوبی علی صالح و عبیدالله بن صالح، صندوق چوبی بقعه سهل بن علی آستانه، صندوق چوبی بقعه بی‌بی فاطمه صغری سیاوشان آشتیان، درب چوبی امامزاده آمنه خاتون استوه خنداب و سنگ قبر مکشوفه در آستانه شازند، آثار فرهنگی است که در فهرست آثار ملی کشور جاوید شد.

وی افزود: این آثار تاریخی با هدف حفظ و نگهداری پس از تأیید کمیته ثبت آثار کشور در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

رحمتی خاطر نشان کرد: این آثار بر اساس ماده تاریخ و نیز برخورداری از تزئینات قابل توجه چون خطوط نسخ و ثلث شامل ادعیه، آیات قرآنی و شعائر شیعی، منبت کاری و گروه کاری و لایه چینی روی چوب آثار قابل توجه‌ای در هنر دوره اسلامی به حساب می‌آیند.

معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی بیان کرد: حفاظت از آثار مهم‌ترین ویژگی است که با ثبت در فهرست ملی انجام می‌شود و از دخل تصرف آنها جلوگیری به عمل می‌آید.

به گفته رحمتی، تا کنون هفت اثر منقول استان مرکزی در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.