معاون اول رئیس جمهور در مراسم دیدار با المپیادیهای کشور از عملکرد بنیاد ملی نخبگان سخن گفت اما دانش آموزان برگزیده و مدال آور المپیاد بر عملکرد این بنیاد خرده گرفتند و خواستار ارائه گزارش از سوی معاون علمی رئیس جمهور شدند.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر پرویز داوودی معاون اول رئیس جمهوری روز گذشته با 162 مدال آور المپیادهای علمی در مسابقات داخلی و بین المللی دیدار کرد.

ساعت 18 دانش آموزان برتر مدال آور صحنه های علمی وارد مسجد سلمان فارسی نهاد ریاست جمهوری شدند. آنچه در این دیدار بیش از هر چیز دیگری بارز بود، استعداد سرشار دانش آموزان ایران اسلامی بود. دانش آموزانی که آینده ساز این نظام خواهند بود، قبل از حضور مراسم تصور می کردند به دیدار احمدی نژاد رفته اند و از آنچه باید با او در میان بگذارند می گفتند.

اساتید زحمت کش دانش آموزان المپیادی نیز در جمع حاضر بودند و با بچه های قهرمان در صحنه های علمی به گفت وگو مشغول بودند.

استعدادهای المپیادی کشور پیش از شروع مراسم و در دسته های مختلفی که تشکیل داده بودند، از خاطرات دوران آماده سازی برای رقابت های جهانی سخن می گفتند، از کنکور و سوالات کنکور حرف می زدند، از بنیاد نخبگان و بی برنامه بودن آن گلایه می کردند، از مکتوب کردن خواسته های خود و تقدیم آن به احمدی نژاد می گفتند و ...

فرشیدی و داوودی به همراه چند تن از محافظان وارد مسجد شدند. برخی المپیادیها که تا این لحظه تصور می کردند مهمان رئیس جمهوری هستند، از حضور داوودی شوکه شدند.

وزیر آموزش و پرورش در سخنان خود به استعدادهای دانش آموزان ایرانی و تلاش های دولت برای شناسایی آنها اشاره کرد و خواستار به رسمیت شناختن باشگاه دانش پژوان جوان به عنوان یک موسسه آموزشی و ایجاد ردیف بودجه برای آن شد.

پس از فرشیدی، پرویز داوودی برای سخنرانی به پشت تریبون رفت. داوودی با توجه به میلاد حضرت زهرا به خصائل علمی آن حضرت اشاره کرد و گفت : ایران اسلامی در بسیاری از علوم ریشه ای عمیق دارد اما در 100 سال گذشته ما را عقب نگه داشته اند.

داوودی ادامه داد : شما که نمی خواهید نشخوار کننده باشید پس باید آستین ها را برای تولید علم آن هم علم همگام با اخلاق بالا بزنید.

در ادامه معاون اول رئیس جمهوری به نخبگان گفت : شما آیندگان این نظام هستید که پست های کلیدی را در دست خواهید گرفت. همین فرشیدی (وزیر آموزش و پرورش) اگر می دانست روزی وزیر می شود و مسئولیت سنگین دانش آموزان و فرهنگیان را بر عهده می گیرد، به طور حتم از همان زمان نگاه دیگری به اوقات خود داشت و برنامه ریزی ویژه تری انجام می داد. شما باید این تصور را داشته باشید.

داوودی در بخشی از سخنان خود به دلایل ایجاد معاونت علمی رئیس جمهور اشاره کرد و گفت : حدود  28 نهاد مختلف از نخبگان کشور حمایت می کنند. یکی از حمایت کننده های اصلی بنیاد ملی نخبگان است که به فرمایش مقام معظم رهبری ایجاد شد. برای آنکه به بنیاد ملی نخبگان به عنوان یک شخصیت جداگانه نگاه شود، معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور راه اندازی شد.

وی گفت : به دلیل مشغله و مسئولیت سنگین معاون اول رئیس جمهور که در ابتدا رئیس بنیاد ملی نخبگان بود، تصمیم بر ایجاد معاونت علمی در نهاد ریاست جمهوری گرفته شد و دکتر صادق واعظ زاده مسئول این معاونت شد.

داوودی در تشریح فعالیت های بنیاد ملی نخبگان گفت : از زمان دکتر واعظ زاده اقدامات و حرکات بسیار خوبی در بنیاد شکل گرفته است. دکتر واعظ زاده به دنبال ایجاد راهکارهای مناسب برای حمایت مادی و معنوی از نخبگان است. ارتباط با صنعت نیز از دیگر اقدامات دکتر واعظ زاده در بنیاد است که در این زمینه تلاش های قابل توجهی صورت گرفته است تا نخبگان به صنعت وارد شوند. شما نخبگان نیز می توانید سربازی خود را به صورت ارائه طرح تحقیقاتی طی کنید. همچنین بنیاد ملی نخبگان می تواند شما را به طرح های ملی متصل کند.

در هنگام سخنرانی داوودی بارها میکروفون قطع و وصل می شد که داوودی اعلام کرد، لطفا همه میکروفون ها را خاموش کنید. من معلمم و بلدم به نحوی صحبت کنم که حضار متوجه شوند.

پس از اینکه سخنرانی داوودی به پایان رسید، یکی از دانش آموزان المپیادی به داوودی گفت ، من از شما سوال دارم خواهش می کنم پاسخ بگویید.

این دانش آموز گفت : بنیاد ملی نخبگان در این مدت چه کرده است؟ داوودی گفت: جلساتی  با شما نخبگان برگزار شده است. دانش آموز مذکور ادامه داد : نه، تنها یک جلسه برگزار شده است.

این دانش آموز ادامه داد : شما می گویید نخبگان با طرح های ملی می توانند سربازی خود را بگذرانند اما از دوستان ما طرح پژوهی نظامی خواسته اند . (داوودی پاسخ داد : این خلاف است، پیگیری می شود.)

دانش آموز ادامه داد : تا کنون تنها 64 نفر از بنیاد کارت دریافت کرده اند در حالی که پرونده های بسیاری در بنیاد قرار دارد که هنوز بررسی نشده اند و ...

داوودی در پاسخ به خواسته این دانش آموز گفت : معاونت علمی گزارشی را به زودی ارائه خواهد کرد اما موضوعاتی که از سوی شما طرح شد حتما بررسی می شود.

پس از این، نخبگان طلایی 7 سکه، نقره 6 سکه، برنز 5 سکه، دیپلم افتخاری ها 4 سکه از سوی رئیس جمهور دریافت کردند. اقامه نماز و صرف شام پایان دیدار نخبگان با داوودی بود.