محمد رجبی در گفت وگو با خبرنگار مهر درباره عدم اعطای تسهیلات کرونایی به شرکتهای حمل و نقل ریلی مسافری خصوصاً شرکت رجا اظهار داشت: صبر من لبریز شده است ۹ ماه است که تسهیلات را پرداخت نمیکنند و همه شرکتهای ریلی از این موضوع گلایه مند هستند.
وی ادامه داد: مدیرعامل یکی از بانکهای عامل پرداخت تسهیلات کرونایی به شرکت رجا، باید به دادستانی پاسخ بدهد که چرا از اعطای تسهیلات به این شرکتها سر باز میزند.
مدیرعامل شرکت حمل و نقل ریلی رجا گفت: اعطای تسهیلات مذکور، مصوبه ستاد ملی مقابله با کروناست؛ بانک مرکزی هم به بانک عامل دستور داده است تا آن را هر چه سریعتر پرداخت کند. سه بار از بانک مرکزی نامه آورده ایم؛ از معاون اول رئیس جمهور و مسئول دفتر رئیس جمهور نامه داریم که بانک مذکور در پرداخت تسهیلات کرونایی تعجیل کند اما اتفاقی نیفتاد.
وی تصریح کرد: وزیر راه و شهرسازی با مدیرعامل بانک مذکور تماس گرفته و گفته است آیا لازم است حضوری به دفتر مدیرعامل بانک بیایم؟ مگر بانک عامل فکر میکند میخواهیم کالای لوکس وارد کنیم؟ نمیتوانیم کالاهای ضروری صنعت ریلی حتی روغن صنعتی خریداری کنیم؛ جریان نقدینگی شرکت به خطر افتاده است.
رئیس انجمن شرکتهای حمل و نقل ریلی افزود: معوقه در پرداخت مطالبات شرکتهای طرف قرارداد داریم؛ در صنعت ریلی مسافری حدود ۱۰ هزار نفر و در شرکت رجا بیش از ۵ هزار نفر پرسنل داریم که باید حقوق شأن را پرداخت کنیم.
وی خاطرنشان کرد: مدیرعامل راه آهن و وزیر راه بارها از بانک عامل پیگیری کردهاند اما پاسخی نشنیدهاند؛ برای شرکت رجا ۳۱۲ میلیارد تومان وام کرونایی تعیین شده بود ما حتی حاضر بودیم در بخش اول ۲۰۰ میلیارد تومان بگیریم تا اوضاع را سامان دهیم ولی هیچ رقمی به ما پرداخت نشده است.
رجبی بیان کرد: فقط بدهی رجا در بازار به ۱۰۰ میلیارد تومان رسیده است و سایر شرکتها نیز وضعیتی مطلوبی ندارند؛ جالب اینجاست که مشتری داریم اما قطار نداریم نمیتوانیم این شرکت را اداره کنیم؛ قرار بود در شهریور ماه این تسهیلات داده شود اما با گذشت بیش از ۴ ماه از موعد مقرر، هنوز هیچ پولی به ما پرداخت نشده است.
وی تأکید کرد: شرکت رجا با کمک سهامداران و فروش داراییها سر پا مانده است.
رجبی یادآور شد: نرخ سود تسهیلات کرونایی ۱۲ درصد تعیین شده است و مقرر گردید در قبال اخذ تسهیلات، ترهین واگنها را انجام دهیم که آنها هم در نهایت قبول کردند؛ هر درخواست دیگری که داشتند پذیرفته ایم اما باز هم تسهیلاتی را پرداخت نکردند.
رجبی خاطرنشان کرد: شرکتهای ریلی ناگزیر به طرح شکایت در مراجع ذیصلاح بابت ترک فعل بانک عامل هستند.