به گزارش خبرنگار مهر، لایحه نحوه محاسبه و دریافت عوارض ساختمانی مبتنی بر تعیین ارزش املاک در شهر تهران و اصلاح مصوبات «نحوه محاسبه و دریافت عوارض صدور پروانه ساختمانی، نظارت فنی و عوارض استفاده موقت در شهر تهران، در جلسه امروز شورای شهر مورد بررسی قرار گرفت.
محمد سالاری رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر در توضیح این طرح گفت: در فرایند تصمیم گیری برای عوارض سال ۹۹ این بحث مطرح شد که در دوره پنجم مدیریت شهری بتوانیم دفترچه ارزش معاملاتی کل پارسل های معاملاتی تهران را مبتنی بر مرغوبیت مکانی تدوین کنیم. پس از اینکه عوارض ۹۹ را با ۳۰ درصد افزایش تعیین کردیم، کمیسیون شهرسازی طرحی را تحت عنوان الزام شهرداری به ایجاد دفترچه معاملاتی شهر تهران به شورا ارائه کرد. حال در این دوره معاون شهرسازی با کمک یک مشاور از دانشگاه هنر اصفهان مطالعات جامعی برا رای مرغوبیت ارزش مکانی شهر تهران انجام داده است.
وی افزود: براساس این بررسیها، همه املاک مبتنی بر این لایحه دارای یک ارزش مشخص هستند و میزان مالیات هر ملک مشخص است. بر این اساس، تفاوت ارزش مکانی در شهر تهران ۴۰ برابر تفاوت دارد اما این تفاوت عوارض در مصوبات شورا و شهرداری دیده نشده و حدود ۹ برابر است.
سالاری تصریح کرد: به علاوه برخی املاک در مجاورت بوستانها بوده و امکان دسترسی و داشتن پنجره را ندارند و آن بوستانها نیز دیدبان و نظارت ندارد. تقاضای شهرداری این است که یک ارزش افزوده به این املاک اضافه شود و عوارضی به شهرداری بدهند در عوض نیز امکان ایجاد پنجره برای این املاک نیز ایجاد شود.
پس توضیحات سالاری، کلیات لایحه عوارض ساختمانی به رای گذاشته شد و با ۱۷ رای موافق تصویب شد.
سالاری در ادامه در پیشنهادی درباره تعیین عوارض برای ایجاد پنجره در املاک در مجاورت بوستانها گفت: برای عوارض ایجاد پنجره برای خانههایی که رو به فضای سبز هستند، فرمولی پیشنهاد شده که بسیار بالاست. به علاوه این موضوع که چه تعداد پنجره واحد به هر واحد مسکونی داده شود نیز اهمیت دارد. پینشهاد بنده این است که این عوارض در حال حاضر برای اولین بار زیاد است و پینشهاد کارشناسان این است که سقف آن حدود ۲ میلیون تومان باشد.
در ادامه بهاره آروین عضور شورای شهر در مخالفت با این پیشنهاد گفت: این امر برای شهروندان اختیاری است و اجباری در آن وجود ندارد. دوستان شهرداری با رقم بیشتر عوارض موافق بودند چراکه امری اختیاری و برای افزایش ارزش املاک است لذا رقم شهرداری که بالاتر است، مناسبت تر است.
محسن هاشمی رئیس شورای شهر نیز در موافقت با این پیشنهاد گفت: در این موضوع فضای سبز ملک شهرداری است و ما اجازه میدهیم که به روی ملک شهرداری پنجره باز شود که شهرداری باید یک حقی برای این منظور دریافت کند.
عبدالرضا گلپایگانی معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران نیز گفت: ملکی که به روی فضای سبز باز شود قیمت آن افزایش مییابد. با این اقدام اولاً اینکه چشم ناظر و امنیت پارک تامین میشود به علاوه تبدیل این بوستان به ملک دیگر امکان پذیر نخواهد بود. نظر ما این است که اگر در سالهای آینده این رقم بالا بود آن را اصلاح میکنیم.
این پیشنهاد با ۵ موافق به تصویب نرسید.
در ادامه زهرا نژآد بهرام عضو هیت رئیسه شورای شهر با ارائه پیشنهادی گفت: پیشنهاد بنده این است که به منظور توسعه نوسازی بافت فرسوده، املاک دارای کاربرد صرفاً مسکونی در بافت فرسوده، مشمول این مصوبه و پرداخت عوارض نشوند. ما همیشه برای تشویق نوسازی اقدام کردهایم به همین منظور در این مورد نیز بافت فرسوده را از پرداخت این عوارض معاف کنیم.
حسن رسولی خزانه دار شورای شهر در مخالفت با این پیشنهاد گفت: ما به اندازه کافی قانون بالا دستی برای کمک به نوسازی داریم و این عوارض نافی نوسازی نیست.
نژاد بهرام در پاسخ به رسولی گفت: پیشنهاد بنده برای کمک به نوسازی و تحرک در انجام آن است.
سالاری در مخالفت با این پیشنهاد گفت: کل این لایحه برای بافت فرسوده است و با حذف عوارض برای بافتهای فرسوده، تمام این عوارض از بین میرود.
در ادامه این پیشنهاد به رای گذاشته شد و با ۷ رای به تصویب نرسید.
هاشمی در انتقادی گفت: ما در شورا نشستهایم و عوارض را برای عدهای خاص کاهش و برای عموم افزایش میدهیم و این روش درست نیست.
کلیات این لایحه نیز با ۱۶ رای موافق به تصویب رسید.