کارشناس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی گفت: طرح جهش تولید و تأمین مسکن پاسخی مهم به دغدغه بحران و کسری تولید مسکن در کشور است.

به گزارش خبرگزاری مهر، علی فرنام در یک برنامه رادیویی اظهار داشت: مجلس یازدهم در پاسخ به دغدغه بحران مسکن دو طرح بسیار مهم یکی طرح «جهش تولید و تأمین مسکن» و دیگری طرح «مالیات برخانه‌های خالی» را در دستور کار خود قرار داد.

وی افزود: طرح جهش تولید و تأمین مسکن پاسخی اساسی به کسری تولید مسکن در کشور است.

کارشناس حوزه مسکن و شهرسازی مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: طبق برآوردهای طرح جامع مسکن در نسخه‌های مختلف، کشور سالانه به ساخت ۸۰۰ تا ۹۰۰ هزار واحد مسکونی نیاز دارد.

وی افزود: این درحالی است که طبق گزارش‌ها در سال‌های اخیر سالانه زیر ۴۰۰ هزار واحد مسکونی در کشور ساخته شده است.

فرنام در ادامه کاهش ممتد تیراژ تولید را یکی از عوامل مهم بحران مسکن در کشور دانست و گفت: طرح مزبور به عنوان یک شتاب دهنده می‌خواهد این کسری را پوشش دهد.

وی تصریح کرد: طرح جهش تولید یک رکن از ارکان ساماندهی بازار مسکن است و رکن دیگر آن سیاست‌های کنترلی در قالب مالیات‌های بخش مسکن است.

این کارشناس حوزه مسکن و شهرسازی مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: رکود حاکم بر ساخت و ساز بخش عظیمی از اقتصاد را تحت تأثیر قرار داده است.

وی با اشاره به اینکه ساخت مسکن لوکوموتیو اقتصاد کشور است، افزود: نهاده‌های تولید مسکن اغلب داخلی است و تأمین آنها وابستگی به خارج از کشور ندارد.

فرنام یادآور شد: رونق و افزایش تولید مسکن می‌تواند چرخ اقتصاد کشور را به حرکت وادارد و همچنین در راستای کمک به تأمین مسکن اقشار کم درآمد، تسهیل در ازدواج جوانان و کاهش بیکاری ناشی از فعال شدن کارخانه‌های داخلی و فعالیت‌های خدماتی وابسته به مسکن بسیار نقش آفرین است.