به گزارش خبرنگار مهر، منصور کبگانیان عصر امروز در حاشیه یک صد و چهل و چهارمین جلسه شورای ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور گفت: اولین موضوعی که در این جلسه تاکید شد، اقتصاد دانش بنیان و فناوریهای بالغ بود.
وی ادامه داد: این فناوریها، مقداری از دیگر فناوریهای نو و راهبردی متفاوت هستند و مجموعهای از صنایع و فناوری که در زندگی روزمره مردم به کار میروند را شامل میشوند.
قائم مقام ستاد نقشه جامع علمی کشور افزود: در این جلسه تاکید شد در شورای ستاد نقشه جامع علمی کشور تمرکز زیادی روی این حوزه صورت گیرد، شاید ۴۰ درصد اقدامات ملی مندرج در نقشه جامع علمی کشور در این حوزه است که با کمک معاونت علمی و فناوری در آینده تمرکز بیشتری در این حوزه ایجاد خواهد شد همچنین گزارش نظارتی فناوری در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی نهایی شد.
وی ادامه داد: در نهایت نیز تصویب شد که در مدت شش ماه برنامههای مرتبط با حوزه ستاد نانو تحت عنوان سند ملی توسعه فناوری نانو، ارائه شود. ستاد نانو نیز این سند را ارائه داد که در حال بررسی کارشناسی است تا نهایی شود.
کبگانیان افزود: گزارشهای نظارتی دیگری نیز در جلسات بعدی مطرح خواهد شد که میتوان به گزارش خروج نخبگان، میزان اجرایی سازی سند ملی راهبردی نخبگان، گزارش میزان اجرایی سازی سند تحول آموزش و پرورش اشاره کرد که همه در دستور کار است.
وی گفت: دستور بعدی جلسه آخرین گام از ساماندهی سنجش و پذیرش (کنکور) بود، سیاستهای کنکور در ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور کامل شده است شاید بزرگترین آسیب آن ادغام این دو حوزه با هم بود یعنی هم سنجش و هم پذیرش در چند ساعت بسیار تنش زا برای داوطلبان هستند که البته باید گفت، سیاستهای ستاد نقشه درباره کنکور مربوط به سال ۱۴۰۰ نبوده و مربوط به سال بعد از آن است.
وی افزود: این سیاستها نهایی شده ولی پیشنهاد ما این است در صحن شورا با حضور رؤسای قوا و اعضا شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شود.
قائم مقام نقشه جامع علمی افزود: ما کنکور را حذف نمیکنیم اما توزیع مناسبی برای رفع این تنشها ایجاد کرده ایم، برای پذیرش دانشجو حدود ۶۰ درصد امتیاز به امتحانات نهایی که آموزش و پرورش برگزار میکند، تعلق میگیرد.
کبگانیان افزود: امروز بررسی امنیت امتحانات نهایی آموزش و پرورش توسط مسولان آموزش و پرورش ارائه و بررسی شد که در آن مسائلی همچون شرایط برگزاری امتحانات نهایی، طراحی سوالات و شرایط پیش از امتحانات نهایی، رمز گذاری، بررسی میشود.
وی تصریح کرد: ما میتوانیم اطمینان پیدا کنیم که میتوان امتحانات نهایی را امن برگزار کرد. کما اینکه در دو سال گذشته حذف مطلق تقلب در امتحان نیز امکان پذیر شده است.
وی ادامه داد: برنامه ریزی شده تا نمره دادن سلیقهای نباشد و دارای الگو و کلید و راهنما باشد و کد گذاری شود همچنین امنیت آزمون فیزیکی است و با استفاده از امکانات مخابراتی همکاران در وزارت اطلاعات و آموزش و پرورش راهکارهای لازم انجام میشود.