وقتی بهمن پنجاه وهفت رسید، هلهله پیروزی در گوش خانه‌ها و خیابان‌ها پیچید و عطر گلاب و صلوات، جان عاشقان را سرمست کرد و صمیمی‌ترین فصل زندگی ما در بهمن آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، کیهان نوشت: سلام بر فجر و سلام بر فجرآفرینان میدان عشق. وقتی بهمن پنجاه وهفت رسید، هلهله پیروزی در گوش خانه‌ها و خیابان‌ها پیچید و عطر گلاب و صلوات، جان عاشقان را سرمست کرد و صمیمی‌ترین فصل زندگی ما در بهمن آغاز شد. وقتی بهمن پنجاه وهفت رسید، روزها به شتاب از پی‌آمدند و فرصتی برای تیرگی باقی نگذاشتند؛ چنانکه شب‌ها فانوس فریادهای «الله‌اکبر» بر بام سرنوشت این ملت، درخششی دو چندان یافت.
مردی آمد که آسمان دل‌ها را، از زیورِ معرفت و ایمان لبریز کرد و ریشه‏ ظلم و ستم و تباهی را، با روشنیِ نگاه مقتدرش ‏خشکاند تا لب‌های تشنه‏ دیدار، در پی عطش طولانی و سوزان هجران، از زلال حیات‏بخش حضورش سیراب شوند.
منکران گفتند با یک گل نمی‌ گردد بهار
لیک ما دیدیم، یک گل صد بهار آورده بود
شب‏‌پرستان را به کار خویش حیران کرده بود
آفتاب ما که صبحی بی‏‌غبار آورده بود
مردی آمد، بر بام بلند آرزو و به جست‌وجوی شهیدانی که مسیرش را با خون خویش مطهر کردند. خانه‌های قلبمان، شانه‌های مهربان او را می‌جویند تا در سایه خورشیدی‌اش، طعم خوش آزادی را بچشند و حال تکیه گاه دل‌هایمان حضور حیاتبخش رهبری امام خامنه‌ای است.
زنده نگه‌داشتن با طراوت و بزرگداشت دهه فجر، با عظمت هرچه تمام‌تر به عنوان مظهر اقتدار ملت ایران، مردسالاری دینی و پشتوانه مردمی نظام مقدس جمهوری اسلامی از اهمیت خاصی برخوردار می‌باشد. بزرگداشت ایام الله دهه فجر به مثابه عید بزرگ اسلامی با حضور آگاهانه و پرشور آحاد امت حزب‌الله‌، متدین، فهیم و با بصیرت در صحنه، متقابلاً ایجاد یأس و شکست توطئه‌های نظام سلطه و در رأس آن آمریکای جهانخوار را در پی خواهد داشت.


برگی از خاطرات مبارزین انقلابی
در سال ۵۷ راهپیمایی مردمی به اوج خود رسیده بود، بعد از ساعت ۶ عصر که اذان مغرب پخش می‌شد، جوانان در پشت‌بام خانه‌ها و مساجد تکبیر می‌گفتند و این کار چند روز پشت سر هم تکرار می‌شد، پدر و برادر من جزو مبارزین بودند.
بعد از تکبیر گفتن جوانان در پشت‌بام خانه‌ها، ارتشبد ازهاری در یک مصاحبه رادیو و تلویزیونی گفت؛ «افرادی که شعار می‌دهند واقعی نیستند، آنها یک بار نوار کاست را با صدای تکبیر ضبط کرده و الان آن را در سطح شهر پخش می‌کنند.»
علی همتی یکی از افرادی که در جریان پرشور مبارزات اول انقلاب حضور داشته، وقتی می‌خواهد به آن روزها فکر کرده و خاطرات آن سال‌ها را در ذهنش تداعی کند خاطرات جالبی به ذهنش می‌رسد که از میان آنها به خاطره پدر مرحومش اشاره کرده و می‌گوید: «پدر من پزشک بود و البته کارهای مبارزاتی و تشکیلاتی نیز انجام می‌داد و مهم‌تر از همه اینکه پدرم مخفیانه مبارزان انقلابی را مداوا می‌کرد. وقتی در تعقیب وگریزهای مبارزان با ساواکی‌ها تیر می‌خوردند، آنها را سریع به منزل ما می‌آوردند و پدرم گلوله را از بدن آنان خارج می‌کرد.»
وی ادامه می‌دهد: «یکی از شب‌ها در خانه ما به صدا در آمد و مأموران ساواک بدون اجازه به منزل ما ریختند و پدرم را به جرم مداوای انقلابیون یعنی همان آشوبگران و اغتشاشگران (به گفته آنان) به باد کتک گرفتند.
هرقدر پدرم را بیشتر کتک زدند، پدرم بیشتر مقاومت می‌کرد، آنها اسامی افرادی که تاکنون مداوا شده بودند را می‌خواستند و پدرم انکار می‌کرد که من چنین کاری نمی‌کنم، چون در آن شب هیچ‌کدام از مبارزان در خانه ما نبودند و مدرکی پیدا نکردند، ناچار پدرم را رها کردند و رفتند.»
علی ابراهیمی که خودش یکی از مبارزان انقلابی بود با یادآوری حال و هوای روزهای پیروزی انقلاب می‌گوید: «آن روزها من دانشجو بودم و در بسیاری از راهپیمایی‌ها و تظاهرات شرکت می‌کردم، در روز ۲۹ بهمن که قیام تاریخی مردم تبریز بود به همراه تعداد بسیاری از دانشجویان در این راهپیمایی شرکت کردم و یکی از دوستانم به نام محمد تجلا به دست مأموران ساواک به شهادت رسید. آن روز در تبریز غوغا بود، انگار همه مردم شهر در خیابان‌ها بودند، ساواکی‌ها به سوی مردم تیراندازی کردند و چند نفر شهید شدند. مردم هم بانک‌ها و برخی از مراکز فساد را به آتش کشیدند».
وی با اشاره به چاپ و پخش اعلامیه‌های حضرت امام (ره) می‌افزاید: «آن روزها خانه ما به مرکزی برای جمع شدن بروبچه‌های انقلاب تبدیل شده بود هر روز چند ساعت با هم بودیم، در اوایل چون دستگاه فتوکپی نداشتیم، اعلامیه‌ها را به‌صورت دستی می‌نوشتیم، هرکدام از دوستان و دانشجویان اعلامیه را می‌نوشتند یا زیر برگ آن کاربن می‌گذاشتند تا تعداد اعلامیه‌ها زیاد شود، بعد از آنکه دستگاه فتوکپی تهیه کردیم از اعلامیه‌ها فتوکپی کرده و در مساجد و سطح شهر پخش کرده و در خیابان‌های شلوغ به در و دیوار می‌چسباندیم.»
پاسخ رهبر فرزانه انقلاب به یک چهره مدعی مردمی‌بودن ضرت آقا می‌فرمود: «یک آقایی از همین چهره‌های مدعی مبارزه، مدعی مردمی‌بودن، همان روز دوم ورود امام در مدرسه رفاه، که ما هر لحظه‌ای به ده‌ تا کار مشغول بودیم، … در بین این شلوغ‌وپلوغی، این آقا مچ من را گرفت و گفت: «آقا من ده دقیقه با تو کار دارم.»
حرفش این بود: «به امام بگو، این‌همه وقت خودش را به مردم ندهد، صبح تا ظهر با مردم، مرتب دست تکان‌دادن به مردم، باز یک خُرده استراحت، باز عصری با مردم…»
من گفتم: «چطور؟ منظور چیست؟»
گفت: «آخر این‌همه رجال سیاسی، این آدم‌های متفکر، خوش‌فکر، بامغز، بیایند بنشینند با امام؛ مشورت کنند امام با اینها، ببینیم چه‌کار باید بکنیم؟»
بنده گفتم: «امام به این مغزهای متفکری که شما می‌گوئید، چندان ایمانی ندارد؛ امام قبول ندارد اینها را. به این چهره‌های سیاستمدار و سیاست‌باز عقیده ندارد. امام پانزده سال است که به این چهره‌ها «نه» گفته است. امام آرمان آنها را نمی‌پذیرد. امام از میان مردم است و به مردم متکی است و با مردم کار خود را پیش برده است، نمی‌شود او را از مردم جدا کرد.» اوقاتش تلخ شد و رفت.


همراهی مردم بزرگترین دستاورد انقلاب اسلامی
حسین زهی یک عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی توانایی دفاعی و شکست سلطه استکبارگران را از مهم‌ترین دستاوردهای انقلاب اسلامی بر شمرده و تاکید می‌کند: «ایستادگی و همراهی مردم با انقلاب و نظام اسلامی مهم‌ترین دستاورد چهل ساله انقلاب است.»
وی با اشاره به دستاوردهای انقلاب اسلامی در طول چهار دهه گذشته و گام‌هایی که باید از این پس برداشته شود، بیان می‌کند: «خوشبختانه امروز شاهد گذشت چهار دهه از طول عمر انقلاب اسلامی هستیم در حالی که خیلی از انقلاب‌ها تنها چندین ماه یا چندین سال عمر کردند. انقلاب اسلامی با تدبیر رهبر کبیر انقلاب و مقام معظم رهبری در برابر تمام چالش‌ها و فتنه‌هایی که دشمنان بر سر راه انقلاب گذاشتند، ایستاد و استوار ماند.»
نماینده مردم خاش در مجلس شورای اسلامی ادامه می‌دهد: «قبل از انقلاب اسلامی فردی در رأس حکومت بود که خودباخته استکبار جهانی بود، اما انقلاب اسلامی زیر تسلط استکبار نرفت و در همین راستا شاهد بودیم که در طول این چهل سال دشمن هرچه در توان داشت از تحریم گرفته تا جنگ و فتنه برای شکست انقلاب رو کرد اما راه به جایی نبرد.»
وی تصریح می‌کند: «بزرگ‌ترین پشتوانه و دستاورد انقلاب اسلامی همراهی مردم است. مردم ایران سلطه استکبار جهانی را نپذیرفته و در طول این چهل سال پای انقلاب خود ایستادند. دشمن فکر می‌کرد با جنگ یا تحریم می‌تواند انقلاب اسلامی را از پای در بیاورد، اما مردم ایران همواره در صحنه حاضر شده و در برابر زورگویی ایستادند. اگر تحریم‌ها سالیان سال نیز ادامه یابد بازهم انقلاب اسلامی با پشتوانه مردم سرپا خواهد ماند. توانایی دفاعی از دیگر دستاوردهای انقلاب اسلامی در طول چهل سال گذشته است. قبل از انقلاب ما در تأمین پیچ و مهره هم به غرب وابسته بودیم، اما امروز می‌توانیم موشک تولید کنیم. این پیشرفت قابل تحسین است.»
این عضو کمیسیون عمران مجلس در ادامه درباره مواردی که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد، بیان می‌کند: «بحث معیشت مردم و اشتغال دو مقوله‌ای است که باید بعد از گذشت چهل سال از عمر انقلاب مورد توجه بیشتری قرار گرفته و برنامه‌ریزی جدی در این حوزه صورت گیرد. توجه به تولید داخل یکی از مسائل مهمی است که باید با جدیت دنبال شود. ما در بعضی از مقوله‌ها پیشرفت‌های چشمگیری داشته ایم اما در برخی از حوزه‌ها همچنان از استانداردهای جهانی عقب هستیم. باید برنامه‌ریزی دقیق و کارشناسی برای جبران این عقب‌ماندگی پس از گذشت چهار دهه از عمر انقلاب صورت گیرد. از نظر بنده حضرت امام (ره) و بعد از ایشان رهبر معظم انقلاب تاثیرگذارترین افراد در طول تاریخ انقلاب هستند.»


ویژگی‌هایی که انقلاب اسلامی ایران را متمایز کرد
ابراهیم شعرا دبیر جبهه پیروان خط امام و رهبری استان فارس، انقلاب اسلامی ایران را رویدادی متفاوت و متمایز با سایر انقلاب‌ها در ایران و جهان دانست و به تشریح برخی ابعاد و ویژگی‌هایی که موجب این تفاوت و تمایز می‌شود، می‌پردازد.
وی ضمن تبریک چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی می‌گوید: «رهبری و حاکمیت الله از ویژگی‌های مهم انقلاب اسلامی محسوب می‌شود؛ مردم ما همه حاکمیت را تنها مختص خدا و پیامبر (ص) می‌دانستند و غیر آن را طاغوت تلقی کردند.»
دبیر جبهه پیروان خط امام و رهبری استان فارس، مدیریت و نفوذ رهبری را از دیگر ویژگی‌ها برشمرده و می‌گوید: «اگرچه در همه انقلاب‌ها یک رهبر وجود دارد و مردم از او پیروی می‌کنند، اما در این انقلاب مردم به عنوان یک مرجع از رهبر خود تبعیت می‌کردند.»
شعرا، به وجود روحانیت به عنوان یکی دیگر از ویژگی‌های انقلاب اسلامی ایران اشاره کرده و خاطرنشان می‌کند: «روحانیت پیوسته با مردم از طریق مساجد و حوزه‌های علمیه در ارتباط بودند و به سرعت پیام‌های امام را به مردم منتقل می‌کردند.»
وی از وحدت و همبستگی همه اقشار اعم از بازاریان، کشاورزان، دانشجویان، طلاب، بیسواد و باسواد، شهری و روستایی و…به عنوان یکی دیگر از ویژگی‌های منحصر به فرد انقلاب یاد می‌کند و می‌گوید: «همه گروه‌ها با هم وحدت داشتند و یک حرف مشترک می‌زدند.»
این پیشکسوت انقلابی در شیراز با بیان اینکه هدف انقلاب از ابتدا مشخص بود و در شعارها ندای استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی سر داده می‌شد، خودکفایی انقلاب را از دیگر ویژگی‌ها ذکر و عنوان می‌کند و می‌گوید: «انقلاب در حوزه اسلام و مسلمین رخ داد و کاری به بلوک شرق و غرب نداشت و از این جهت انقلاب اسلامی ایران، انقلابی خودکفا بود که با اتکا به توان داخلی خود پیش رفت و پیروز شد.»
شعرا، همچنین تسخیر ارتش و همراهی مردم با این نهاد را از دیگر ویژگی‌ها عنوان و اضافه می‌کند: «مردم، ارتش را برادر خود می‌دانستند و تلاش می‌کردند با ارتش با مدارا رفتار کنند تا آنها را از نظام طاغوت جدا و با خود همراه کنند و در این زمینه موفق شدند.»
او شهادت طلبی در راه اسلام را یکی از ویژگی‌های انقلاب اسلامی ذکر کرده و بیان می‌کند: «این روحیه در شهروندان شیرازی و مردم استان هم وجود داشت و تعداد شهدا، جانبازان، زندانیان و مبارزین این شهر گویای این است که اصل شهادت طلبی و ایثار در این انقلاب را پذیرفته بودند و همین موضوع موجب شده بود تا مردم از دادن جان خود نترسند و برای پیروزی انقلاب تا مرز شهادت پیش بروند.»
دبیر جبهه پیروان خط امام و رهبری استان فارس با بیان اینکه شیراز یکی از شهرهای بزرگی بود که در همان مراحل اول شکل‌گیری انقلاب با امام (ره) همراهی کردند، می‌گوید: «امام (ره) نیز بارها به این مسئله اشاره کرده بودند که مردم این شهر در پیروزی انقلاب نقش بسزایی داشتند.»