به گزارش خبرنگار مهر، چهلوپنجمین قسمت از سلسله یادداشتهای غیراداری پرویز قاسمی، رایزن فرهنگی ایران در قرقیزستان نیز به موضوع دهه فجر و البته تداوم رخداد کرونا اختصاص پیدا کرده است. این یادداشت را در ادامه بخوانید:
بهمن و ده روز ویژهاش از ۱۲ تا ۲۲ در تاریخ ایران فراموش ناشدنی است. در این ماه و ایام دهه فجر با تغییر رژیمی وابسته و شکل گیری نظامی جدید برآمده از شعارها و آرمانهای اسلامی سرنوشت دیگری برای ایران عزیز رقم خورد. این سرنوشت و پس لرزههای آن مرزهای این کشور را نیز درنوردید و در فراسوی جغرافیایی ایران نیز تاثیرات شگرفی برجای گذاشت.
هر سال برای گرامیداشت این اتفاق تاریخی و پیروزی شکوهمند، تبیین پیام انقلاب اسلامی، توطئهها و بحرانهایی که پشت سرگذاشته است و نیز دستاوردها و افتخاراتی که داشته است، هم در داخل کشور و هم در سفارتخانهها و نمایندگیهای فرهنگی ایران در خارج برنامههایی درنظر گرفته میشود. برنامه اصلی و سنتی و همه ساله راهپیمایی باشکوه در روز ۲۲ بهمن بود. امسال از این راهپیماییهای میلیونی بهخاطر کرونا خبری نیست. ولی برنامههای پیشبینی شده چه در داخل و چه در خارج متناسب با شرایط کرونایی رنگ و بوی دیگری دارد.
راهپیمایی خودرویی و موتوری در داخل کشور جایگزین راهپیماییهای سنتی قبلی شده است. از ابتکارات در برنامههای خارج ازکشور هم میتوان شیفت عمده فعالیتها به فضای مجازی در قالب ابتکارات جدیدی که در نزدیک به یک سال فعالیت و کار در دوره کرونا بدست آمده، اشاره کرد.
تولید محتواهای ویدئویی، برگزاری وبینارها و نمایشگاههای سه بعدی و مجازی، ترجمه و انتشار مقاله و گزارش، ترجمه و بارگذاری متون، عکسها، پوسترها، اینفوگرافها و نمودارهای دستاوردها درموضوع انقلاب اسلامی ایران و چهل و دومین سالگردش این روزها بخش عمدهای از فعالیتها و تمرکز کاری نمایندگیهای فرهنگی درخارج از کشور را به خود اختصاص داده است.
واحدهای تخصصی پشتیبان در مرکز در تدارک و صرافت تهیه محتواهای مناسب از مراکز و نهادهای مختلف داخل کشور نقش اصلی و پررنگ را در این زمینه برعهده دارند در روزهای آخر منتهی به ۲۲ بهمن بهخصوص در حوزه دستاوردهای انقلاب اسلامی - در زمینههای علمی، فناوری، نظامی، پزشکی، سدسازی و… - اطلاعات، آمارها و گزارشهای خوبی در قالب نمودارها و اینفوگرافها بدستمان میرسد.
همین نکته را دیروز اتفاقاً در نوشتهای کوتاه به گروه تلگرامی فارسی قرقیزستان که اعضای آن را استادان و مدرسان و دانشجویان قرقیزی زبان فارسی تشکیل میدهند؛ یادآورشدم و نوشتم:پرویز قاسمی [۰۶.۰۲.۲۱ ۱۴:۴۶]
رایزنی فرهنگی ایران درقرقیزستان این روزها کار ترکیبی را در ارتباط با چهل و دومین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی در دست اجرا دارد. مراسم فرهنگی پیشبینی شده مشتمل بر برنامههای مختلف در ساعت ۱۱ روز ۲۱ بهمن یعنی ۹ فوریه در کتابخانه ملی خواهد بود. در کنار این، نمایندگی در ارتباط با دستاوردهای انقلاب نیز پوسترها و اینفوگرافهایی را ترجمه و طراحی کرده است. برخی از آنها را در ذیل مشاهد میکنید. ایران در حوزه دستاوردها حرفهای زیادی برای گفتن دارد و این ما هستیم که بایستی بخواهیم و بتوانیم آنها را به جامعه مخاطب خود معرفی کنیم و بشناسانیم.
اگر امروزه ما را متاسفانه بعضاً بهگونهای دیگر میشناسانند بخشی از آن به قصورخود ما برمیگردد. دشمن هم بیکار ننشسته و دستش را روی نقاظ ضعف و کمبودها گذاشته و هیچوقت نقاط قوت و دستاوردهای ما را ندیده و نخواهد دید. از این دشمن و خصم زبون انتظاری غیر از این هم نیست. هر ایرانی به این افتخارات و دستاوردهای جوانانش میبالد، افتخاراتی که در شدیدترین تحریمها و در کوران بحرانها و توطئههای گوناگون بدست آمده است.»
جنا؛ پنجمین بز شبیه سازی شده جهان در ایران / جنگندههای بومی ایران
دستاوردها در حوزه پتروشیمی
تقارن هفته زن در این ایام نیز بر فعالیتها اضافه کرده و برخی مراکز و نهادهای فرهنگی و دانشگاهی همچون دانشگاه الزهرا در این موضوع با همکاری اداره کل همکاریهای فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نقش و حضور پررنگتری در برگزاری برنامههای بین المللی بههمین مناسبت در قالب نشستهای وبیناری ایفا میکنند. در یکی از برنامههایی که پژوهشکده زنان دانشگاه الزهرا برگزار میکند، امروز نمایندهای از موسسه اسلامی امت قرقیزستان در موضوع لباسهای سنتی قرقیزستان در پنل مربوطه سخنرانی کرد.
در واقع میتوان از بهمن ماه به عنوان پرترافیکترین و پرحجمترین ماه کاری ستاد سازمان و نمایندگیهایش در خارج از کشور نام برد. نمایندگیها در عین توجه و تمرکز جدی به برگزاری ویژه برنامههایی برای گرامیداشت سالگرد پیروزی انقلاب، نیم نگاهی هم به نوروز دارند؛ نوروزی که نم نمک از راه میرسد و اداره کل ذیربط سازمان با مکاتبات پیشاپیشش در کوران برنامههای سالگرد پیروزی انقلاب، نوید رسیدن نوروز اولین سال قرن جدید و ضرورت برنامهریزی برای گرامیداشت آن را داده است.
امیدواریم نوروز ۱۴۰۰ و سالی که با آن آغاز خواهد شد همراه با موفقیتها و کامیابیها برای مردم ایران و عاری از بلایایی چون کرونا برای این کره خاکی باشد. مثل بسیاری از نوشتهها و یادداشتهای امسالم باز هم صحبت از کروناست. هر خاطره و دلنوشته مربوط به سال ۹۹ خواه ناخواه کرونایی است.
این را از این لحاظ مینویسم که اگر بعدها برخی یادداشتهایم را تورق کردند، ایراد نگیرند چرا اینهمه به این موجود پرداختهام. حس و حال این ماهها و این روزهای کرونایی سالجاری و حس و حالی که خودمان و خانوادههایمان و اطرافیانمان و کل مردم بهخاطر کرونا دارند امروز و در حال میتواند درک شود و تا حدودی با نوشتههای حال منتقل شود.
فردای پس از کرونا این مسئله اتفاقی عادی؛ پیش پا افتاده و بلکه غیرقابل محسوس خواهدشد. آخر، چگونه میتوان به این میهمان ناخوانده جاخوش کرده اشاره نکرد درحالیکه همچنان در فراز و فرودهایش قربانی میگیرد و بخصوص قربانیهای این روزهای اخیرش که کلی هم بازتاب و سروصدا کرده. علی انصاریان را میگویم سابقا ملی پوش سرخپوش و مهرداد میناوند را که او هم مثل انصاریان از جنس فوتبال بود. خودم چون فوتبالی – بهنوعی استقلالی – هستم هردوی اینها را از بازیهایشان در تیم پرسپولیس و تیم ملی بهخوبی میشناختم و بهخصوص انصاریان را که ابتلا و بستری شدنش، رفتنش و انتشار ویدئوها و مصاحبههایش و عشقها و محبتهای بی پایان به مادرش و پیام و کامنتهای مردم در ذیل این ویدئوها و کلیپها و نیز برنامه «همرفیق» ش (که گویا قرار است با رضایت خانوادهاش پنجشنبه این هفته دوباره باز پخش شود) در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی بازتاب گستردهای داشت و بسیار بیشتر از آنچه آن مرحوم را میشناختم پس از درگذشتش شناختم و این شاید رسم بسیاری از ما ایرانیهاست که آدمها را و بلکه قدرشان را نه در هنگام حیات بلکه در ممات میشناسیم! دستها را رو به بالا میگیریم و برای هر دوی آنها و تمام تازه درگذشتگان از بیماری کرونا از خداوند رحمت و مغفرت و برای همه بیماران شفای عاجل مسئلت میکنیم. دعا میکنیم نوروز پیشرویمان نوروز بمعنای واقعی کلمهاش باشد؛ حالمان متحول و از نوع بهترینتش- احسن الحال- باشد انشالله.
قاسمی
۱۹ بهمن ۹۹