خبرگزاری مهر - گروه استانها: بعد از گذشت دو سال از سیلاب لرستان، نوبخت به استان سفر کرد تا فاز اول یک «مینی پالایشگاه» را افتتاح کند. سفری که از ابتدا تا انتهایش خبری از اختصاص اعتبار برای لرستان نبود.
لرستان علاوه بر زخم سیلابهای دو سال گذشته، پروژههای نیمه تمام زیادی دارد که شاید میتوانست با کلید نوبخت در سال پایانی دولت قفل بعضی از آنها باز شود.
محمدباقر نوبخت بعد از ورود به لرستان گفت که برای ارزیابی عملکرد همکارانش در بازسازی خسارات سیلاب سالهای گذشته به استان سفر کرده است اما در پایان سفرش در مورد این ارزیابی حرفی نزد و یا لااقل رسانهها را در جریان آن قرار نداد.
هرچند حذف رسانهها از سفر معاون رئیس جمهور روالی عادی در دولت تدبیر و امید است که در جریان برنامههای مختلف اتفاق میافتد و حالا خبرنگاران لرستانی شاهد آن بودند.
«محمد باقر نوبخت» همچنین در جریان این سفر از برخی پروژههای در دست اجرای لرستان که مربوط به سیلاب سال گذشته بود، بازدید کرد و وعده داد که ۳۲ پروژه تا پایان دولت دوازدهم در لرستان اجرا میشود. هرچند که جزئیات این ۳۲ پروژه نیز اعلام نشد تا دست کم مردم بدانند قرار است منتظر افتتاح کدام پروژهها باید باقی بمانند؟
شاید مهمترین برنامه نوبخت که دستمایه دعوت مسئولان استان برای سفر به لرستان قرار گرفته بود افتتاح «فاز نخست» پروژه «مینی پالایشگاه» پلدختر بود، پروژهای که در میان طرحهای کوچک دهه فجر به چشم مسئولان استان بزرگ آمده بود تا مسئول ملی برای افتتاح آن دعوت کنند. پیرامون این پروژه نیز به زودی گزارشی در خبرگزاری مهر منتشر خواهد شد.
آنچه در این سفر بیشتر به چشم آمد وعدههای نوبخت بود که برای مردم و به خصوص برای اهالی مناطق سیل زده این استان موضوعی تکراری است، موضوعی که در حوزه اختصاص اعتبارات جبران خسارت سیلاب برای همه مشخص شد تا جایی که «گودرز امیری» معاون عمرانی استانداری لرستان از روند اختصاص این اعتبارات و عملیاتی نشدن وعدههای نوبخت در این رابطه انتقاد کرد و همین امر هم واکنشهای فراوانی در فضای رسانهای و عمومی مردم لرستان به دنبال داشت.
رونمایی از یکی دیگر از وعدههای «نوبخت» برای آزاد راه خرم آباد - اراک
و اما بد نیست بازخوانی از وعدههای جدید نوبخت داشته باشیم. معاون رئیس جمهور در بازدید از پروژه آزاد راه خرمآباد- اراک گفته است: وعده ما این است که پروژه بزرگ و استراتژیک آزاد راه خرمآباد- اراک تا اردیبهشت ماه سال آینده به بهرهبرداری برسد.
وی اظهار کرد: تکمیل و بهرهبرداری از پروژه آزاد راه خرمآباد- اراک بسیار مهم است به همین جهت بازدید از آن را انجام دادیم تا در روند انجام کار قرار بگیریم.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور ادامه داد: تاکنون بیش از ۱,۰۰۰ میلیارد تومان به این پروژه پرداخت شده است.
باید منتظر ماند و دید که آیا این وعده «نوبخت» عملیاتی میشود یا اینکه باز هم وعدهای دیگر به وعدههای وی به مردم لرستان اضافه میشود؟ چرا که روز گذشته «خیرالله خادمی» معاون وزیر راه و شهرسازی در رابطه با همین پروژه گفته است که با کمبود اعتبار مواجه بوده و پروژه در نقطه ۸۶ درصدی باقی مانده است.
وی گفت: این پروژه علاوه بر مطالبات قرارگاه خاتم، به ۳۵۰ میلیارد تومان اعتبار دیگر نیاز دارد.
«پالایشگاهی» که «مینی پالایشگاه» شد!
یکی دیگر از پروژههایی که در جریان سفر نوبخت به لرستان به بهره برداری رسید، «مینی پالایشگاه» پلدختر بود، طرحی که پیش از این «پالایشگاه» بزرگی برای خودش بود و به مرور زمان به «مینی پالایشگاه» تبدیل شد!
به گفته فرماندار پلدختر، همین پروژه «مینی پالایشگاه» هم قرار است در چند فاز عملیاتی شود که فاز اول آن بعد از سالها با حضور «نوبخت» به بهره برداری رسید.
«نوبخت» در مراسم افتتاح فاز نخست این «مینی پالایشگاه» گفته است که موارد لازم در راستای استمرار و توسعه فعالیت مجموعه مینی پالایشگاه ظرف همین امروز در نزدیک ترین فرصت ارائه شود که بر اساس وظیفه تسهیلات لازم برای گسترده شدن این فعالیت پیگیری شود.
سوالی که اینجا مطرح میشود این است که مخاطب بایدهای «نوبخت» کیست و نقش دولت در این راستا چیست؟
از اعتبارات سیلاب چه خبر؟
اما پرده دیگری از عدم شفافیت در سخنان «نوبخت» را باید در صحبتهای وی در مراسم افتتاح «مینی پالایشگاه» پلدختر جستجو کرد، آنجایی که اعلام کرده چهار هزار میلیارد تومان در حوزه خسارتهای سیلاب لرستان سرمایه گذاری صورت گرفته است.
این سخنان در حالی مطرح میشود که نماینده ولی فقیه در لرستان پیش از این نیز در سخنانی با انتقاد از عدم اختصاص اعتبارات جبران خسارت سیلاب، گفته بود: از مجموع ۱۰ هزار میلیارد تومان خسارت سیلاب، تنها سه هزار میلیارد تومان آن پرداخت شده است.
همچنین پیش از این «گودرز امیری» معاون عمرانی استانداری لرستان در مصاحبهای گفته است که: با همه محدودیتهای مالی دولت، از ردیفهای مختلف چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات، کمک بلاعوض، اعتبارات تملک دارایی سرمایهای و کمک غیر نقدی به استان کمک شده است.
وی همچنین گفته: حدود هشت هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به زیرساختهای استان در جریان سیلاب خسارت وارد شد.
معاون استاندار لرستان با اشاره به اینکه پیگیر هستیم که یا یک ردیف مستقل در بودجه تحت عنوان اعتبارات سیلاب به مدت سه یا پنج سال متوالی برای استان پیش بینی شود و یا اینکه یک جا و در قالب ردیف متفرقه و پیوست شماره ۹ قانون بودجه به استان اعتبار اختصاص یابد و یا از طریق صندوق توسعه ملی به استان کمک شود، ادامه داد: به دنبال جبران مابقی خسارتهای سیلاب هستیم و امیدواریم که مساعدت صورت گیرد.
اینها تنها بخشی از جریان سفر یک روزه معاون رئیس جمهور است، نوبخت در انتهای سفرش در جمع بندی که روابط عمومی استانداری لرستان منتشر کرده گفته است: «نباید از افتخار و توفیق خدمت گذاری غافل شویم!»
امید میرود غفلت چندین ساله در خدمتگزاری به مردم سیل زده لرستان تا پایان دولت استمرار نداشته باشد و دست کم وعدههای بر زمین مانده دولتمردان رنگ عمل بگیرد.