به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی رنگرونا با بیان اینکه با توجه به مسائلی که در حوزه صادرات و موضوع رفع تعهدات ارزی به وجود آمد، خوشبختانه استان زنجان جزو کم حاشیهترین و بیدردسرترین استانها بود، افزود: این در حالی است که تاکنون اکثر صادرکنندگان استان زنجان، رفع تعهدات ارزی خود را براساس دستورالعملهای صادره انجام دادهاند.
وی با اشاره به اینکه خوشبختانه تغییر و تحول در تغییر سیاست کلان ارزی که در چند ماه گذشته در حوزه صادرات اتفاق افتاد، تصریح کرد: به گونهای که بانک مرکزی وظایف مربوط به عودت ارزهای صادراتی را به وزارت صنعت، معدن و تجارت محول کرد و بعد از آن عودت ارزهای صادراتی سرعت بیشتری گرفت؛ چرا که وزارت صمت با درک صحیح دغدغههای بخش خصوصی در مورد نحوه عودت ارزحاصل از صادرات و ایجاد ساز و کار مناسب موجب تسریع در روند رفع تعهدات ارزی در سطح کشور گردید.
این فعال اقتصادی با یادآوری اینکه استان زنجان مشکل محدودی صرفاً در خصوص ورود موقت داشت، ادامه داد: قرار بر این شد که ساز کار مناسب مربوط به عودت مابه التفاوت ارز حاصل از صادرات تدوین شده و تا پایان امسال توسط وزارت صمت در اختیار این صادرکنندگان قرار گیرد تا این فعالان بتوانند رفع تعهدات خود را انجام دهند.
رنگرونا اظهار کرد: چنانچه این ساز کار تا پایان امسال انجام گیرد و ابلاغیه آن محقق شود، خوشبختانه جزو استانهایی خواهیم بود که قسمت عمده تعهدات ارزی خود را انجام دادهاند.
وی با بیان اینکه اتفاق خوب دیگری که در حوزه صادرات رخ داد، کاهش صدور بخشنامههای یک شبه بود که واقعاً در گذشته هر روز یک بخشنامهای که در حوزه صادرات ابلاغ میشد و نیز بخورد سلیقهای با بخشنامههای صادره صادرکنندگان را در بلاتکلیفی قرار میداد، امروز کمی فروکش کرده است و امروز در این زمینه به یک آرامش و سکون نسبی دست یافتهایم.
عضو هیئت نمایندگان اتاق ایران، با اشاره به اینکه با توجه به تعیین تکلیف نسبی که در حوزه رفع تعهدات ارزی صادرکنندگان و نحوه عودت ارزهای صادراتی و همچنین تعدیل بخشنامهها در حوزه تجارت خارجی صورت گرفت امروز آرامش نسبی در حوزه صادرات نسبت به چند سال پیش که روزهای پرچالش و پردغدغه ای بود، داریم.
وی با یادآوری اینکه در حوزه صادرات استان زنجان، امسال نسبت به سال گذشته شاهد کاهش ارزش صادراتی هم از نظر حجمی و هم از نظر ارزشی بودیم، متذکر شد: این کاهش دلایل مختلفی داشت که عمده دلیل آن نیز بحث تدوین نشدن دستورالعمل مربوط به عودت ارزهای صادراتی در حوزه ورود موقت بود.
رنگرونا با اشاره به اینکه بیش از ۷۰ درصد عمده صادرات استان در حوزه فلزات رنگین به ویژه سرب و روی است، یادآور شد: از آنجایی که عمده کالای وارداتی استان نیز خاک روی است که به صورت ورود موقت به گمرک استان وارد میشود، به تناسب آن با توجه به تعهدات صادراتی که واردکنندگان استان دارند، مجبور به صادرات کالای تولیدی از محل ورود موقت هستند و با توجه به اینکه این دستورالعمل در خصوص نحوه تسویه حسابهای ارزی مشخص نبود، صادرکنندگان در سردرگمی به سر میبردند نهایتاً پس از پیگیریهای مستمر مقرر گردید تا پایان سال دستورالعمل مرتبط توسط وزارت صمت صادر گردد
این فعال اقتصادی با تاکید بر اینکه کرونا باعث شد که امسال یک سال پرچالش، پراسترس و پر از فضایی باشد که فعالان اقتصادی تکلیف نامشخصی داشتند، ادامه داد: این موضوع مختص ایران نبوده و کل دنیا را شامل میشد. ابتدای امسال شاهد بسته شدن مرزها بودیم و بعد از آن با مشکلات ارزی مواجه شدیم.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان استان زنجان خاطرنشان کرد: با توجه به آغاز موضوع واکسیناسیون، انتظار داریم که در کل دنیا شاهد اتفاقات خوب در حوزه اقتصاد باشیم که به تبع آن بر روی تجارت خارجی استان نیز تاثیر خواهد گذاشت.