محمدرضا نعمتاللهی در گفت و گو با خبرنگار مهر، عنوان کرد: با توجه به نیازهای روزافزون کشور به دانش و فناوریهای ایمنی و تربیت کارشناسان و متخصصین موردنیاز در زمینه ایمنی، از ۴ سال پیش تصمیم به توسعه مرکز تحقیقات ایمنی در قالب دانشکدهی ایمنی گرفته شد.
وی، افزود: دانشگاه شیراز نخستین دانشگاه ایران است که بهصورت رسمی، از سال ۱۳۸۳ به مبحث ایمنی، در قالب مرکز تحقیقات ایمنی وارد شده است.
نعمتاللهی، ادامه داد: دانشکده ایمنی، دانشکدهای چند وجهی است که اغلب رشتههای آکادمیک قدیم و جدید را در بر میگیرد و در همه علومی که بهنحوی به بحث ایمنی و قابلیت اطمینان ارتباط دارند، وارد میشود؛ به همین دلیل با تأسیس این دانشکده، ارتباطی چندگانه با وجوه مختلف علم و صنعت در داخل و خارج دانشگاه برقرار خواهد شد.
به گفته دبیر ششمین کنفرانس بینالمللی مهندسی قابلیت اطمینان و ایمنی، مراحل ابتدایی ثبت و احداث این دانشکده انجام شده است و اکنون دانشگاه شیراز در پی تصویب بودجه دولتی و نیز بررسی میزان مشارکت چند نهاد سرمایهگذاری خصوصی است و امید است بتوان در مدتزمانی کوتاه این دانشکده را افتتاح کرد.
وی اضافه کرد: تأسیس دانشکدهای با این گستردگی آسان نیست و بهدلیل تنگناهای مالی دولت، بازکردن فضای عمرانی برای تأسیس جدید دشوار است، البته اعتبار مشخصی از سازمان مدیریت و برنامهریزی درخواست شده و امید است بتوان در کنار این دانشکده، پژوهشکدهی ایمنی را نیز تأسیس کرد.
نعمتاللهی برگزاری کنفرانسها و پنلهای تخصصی ملی و بینالمللی در حوزهی مهندسی قابلیت اطمینان و ایمنی در سالهای گذشته را در راستای اهداف یادشده برشمرد و گفت: امسال نیز «ششمین کنفرانس بین المللی مهندسی قابلیت اطمینان و ایمنی» برگزار میشود که امیدواریم جامعه از نتایج آن بهرهمند گردد.
وی با بیان اینکه کنفرانس یادشده با هدف بررسی و ارائه جدیدترین دستاوردهای علمی و پژوهشی در حوزه مهندسی قابلیت اطمینان و ایمنی برگزار میشود، نهادینهکردن کاربردهای مهندسی قابلیت اطمینان و ایمنی در همه زمینههای موردنیاز کشور؛ فراهمسازی بستری مناسب برای انتقال دانش و تجربیات کشورهای مختلف؛ ایجاد بستری مناسب برای هماندیشی، هم افزایی و تبادل اطلاعات بین دانشجویان، اساتید، پژوهشگران و صنعتگران کشور و… را از دیگر اهداف این رویداد علمی دانست.
دبیر علمی ششمین کنفرانس بینالمللی مهندسی قابلیت اطمینان و ایمنی نیز گفت: مراسم افتتاحیه این کنفرانس روز ۲۹ بهمنماه برگزار خواهد شد و تا ۳۰ بهمنماه با ارائه مقالات پذیرفته شده ادامه مییابد.
وی از برگزاری نشستهای تخصصی و کارگاههای آموزشی در این کنفرانس در تاریخهای ۲۸ تا ۳۰ بهمنماه نیز خبر داد و افزود: در این کنفرانس ۲۲۰ مقاله از پژوهشگران دریافت شده که بعد از طی مراحل داوری، نهایتاً تعداد ۱۷۰ مقاله برای ارائهی شفاهی و پوستر برگزیده شده است.
نعمتاللهی، گفت: مقالات این کنفرانس در ISC نمایه میشود و مقالات برگزیده، در حوزههای مختلف تحقیقاتی و کاربردی در ۶ نشریهی معتبر علمی-پژوهشی با داوری تکمیلی منتشر خواهد شد.
وی افزود: کنفرانس بینالمللی مهندسی قابلیت اطمینان و ایمنی در سال ۱۳۹۷ توسط دانشگاه شیراز برگزار شد و امسال نیز برای دومینبار مرکز تحقیقات ایمنی دانشگاه شیراز میزبان این کنفرانس خواهد بود.
وی، ادامه داد: در این دوره از کنفرانس، تعداد نشستهای تخصصی با گسترهای وسیعتر و با دید کاربردیتر برای رفع مشکلات موجود در صنایع کشور برنامه ریزی شود. همچنین برای آشنایی بیشتر شرکتکنندگان کنفرانس از کارگاههای آموزشی-تخصصی با موضوعات روز بهره گرفته شده است.
دبیر ششمین کنفرانس بینالمللی مهندسی قابلیت اطمینان و ایمنی، اعلام کرد: در این کنفرانس ۶ سخنران کلیدی صاحبنظر در حوزههای مختلف مهندسی قابلیت اطمینان و ایمنی، بهروزترین موضوعات این حوزه را برای شرکتکنندگان کنفرانس ارائه خواهند داد.
وی با بیان اینکه با توجه به شرایط خاص ناشی از اپیدمی ویروس کرونا این دوره از کنفرانس کاملاً بهصورت مجازی برگزار خواهد شد، گفت: در این دوره از کنفرانس ۶ نشست تخصصی با توجه به نیازهای علمی و تخصصی مخاطبان برگزار میشود.