به گزارش خبرنگار مهر، عطا الله ابراهیمی ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه تغییر کاربری در اراضی کشاورزی منجر به مرگ تدریجی کشاورزی و تهدید جدی امنیت غذایی میشود اظهار داشت: تغییر کاربری در اراضی کشاورزی سبب نابودی بخش اعظمی از زمینهای کشاورزی شده و از دیدگاه امنیت غذایی، خودکفایی و اشتغال پایدار جامعه روستایی و اقتصادی بسیار حائز اهمیت است.
وی گفت: در بخش امور اراضی، تخصص و تعهد مهمترین ویژگی نیروی انسانی است و با توجه به کاهش میزان آب و خاک مناسب برای کشاورزی، کارشناسان و مدیران بخش امور اراضی باید با دیدگاهی متفاوت و در راستای حفظ اراضی کشاورزی اقدامات خود را پیادهسازی کنند.
وی با بیان اینکه پایه امنیت غذایی کشور با حفاظت از اراضی کشاورزی تحقق مییابد، افزود: تخریب، فرسایش و نابودی خاک یکی از چالشهای جدی زیست محیطی و تهدیدی برای امنیت غذایی است که با اقدامات پیشگیرانه، حفاظتی و فرهنگ سازی امکان کنترل و مدیریت آن وجود دارد.
ابراهیمی با اشاره به اینکه طرح یکپارچگی سازی اراضی در ۲۸ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان پیاده سازی شده است، بیان کرد: پایداری و تثبیت تولید در بخش کشاورزی در راستای دستیابی به امنیت غذایی از راهبردهای اصلی بخش کشاورزی است و با یکپارچه سازی و جلوگیری از خرد شدن اراضی میتوان در این مسیر گامهای اساسی برداشت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تصریح کرد: یکپارچه سازی اراضی مانع از تغییر کاربری، افزایش بهره وری از آب و خاک و سایر منابع و جلوگیری از خرد شدن و رها شدن اراضی میشود و میتوان گفت در نهایت تثبیت تولید کشاورزی را به دنبال خواهد داشت.