به گزارش خبرگزاری مهر، خبرگزاری آلمان امروز یکشنبه به نقل از منابع آگاه گزارش داد که کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) توافق کردند که در نشست وزیران که روزهای چهارشنبه و پنجشنبه هفته جاری برگزار میشود، در خصوص خروج نظامیان خارجی از افغانستان تصمیمگیری نخواهند کرد.
به گزارش خبرگزاری آلمان، در حال حاضر حدود ۱۰ هزار نظامی خارجی در افغانستان مستقر هستند و مطابق توافق گروه طالبان و ایالات متحده در دوحه قطر، قرار بود تا پایان ماه آوریل این کشور را تَرک کنند.
مطابق این گزارش، وزیران دفاع ناتو در مقابل از نیروهای طالبان میخواهند به تعهدات خود برای کاهش خشونت و تلاش برای به نتیجه رسیدن مذاکرات صلح با دولت افغانستان عمل کند.
«ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو با توجه به ادامه خشونتها و وقفه در مذاکرات صلح در افغانستان ابراز تردید کرده است که اکنون برای خروج نظامیان خارجی از این کشور زمان مناسبی باشد.
وی بدون اشاره به توافق دوحه میان آمریکا و طالبان، اعلام کرد که این گروه باید به تعهدات خود در زمینه کاهش خشونت و قطع ارتباط با گروههای تروریستی عمل کند.
دبیرکل ناتو میگوید بر خلاف وعدههای طالبان، اعمال خشونت در افغانستان به سطح غیرقابل قبولی افزایش یافته و اقدامهای خشونتآمیز علیه مقامهای قضائی، کادر درمانی و روزنامهنگاران نیز انجام میشود.
«استولتنبرگ» در این باره ادعا کرد: نیروهای ناتو دو راه بیشتر پیش رو ندارند؛ یا باید به حضور نظامی خود در افغانستان ادامه دهند یا با خروج خود این خطر را بپذیرند که این کشور به پناهگاه و منطقه امن تروریستها تبدیل شود!
«هایکو ماس» وزیر امور خارجه آلمان دیروز در سخنانی اعلام کرد که در حال بررسی سناریوهای مختلف برای ادامه حضور نظامیان کشورش در افغانستان پس از پایان ماموریت آنها در ماه مارس است.
وزیر امور خارجه آلمان شنبه در گفتگو با گروه رسانه ای «فونکه» با اشاره به پایان این ماموریت نیروهای این کشور به عنوان بخشی از نظامیان ناتو در پایان ماه مارس سال جاری میلادی، به بهانه اینکه تا آن زمان مذاکرات صلح دولت افغانستان با طالبان به پایان نمی رسد، اعلام کرد که برلین در صدد است تا سناریوهای مختلف و دریافت مجوزهای جدید از پارلمان آلمان را مورد نظر قرار دهد.
گفتنی است که مذاکرات صلح طالبان با دولت افغانستان با کُندی زیادی مواجه شده و از این رو کابل گروه مذکور را به عنوان مسبب این موضوع معرفی کرده است.
این در حالیست که بر اساس توافق میان طالبان و آمریکا در دوحه قطر، نیروهای اشغالگر خارجی باید تا پایان ماه مارس سال جاری میلادی خاک افغانستان را تَرک کنند؛ توافقی که کشورهای غربی عضو ناتو دائماً در تلاش برای نقض آن به بهانه های مختلف هستند.
از سوی دیگر و با تشدید حوادث امنیتی پس از وقوع سلسله انفجارهای اخیر در افغانستان، محور غربی به ویژه کشورهایی که نیروهای اشغالگر خود را در قالب اعضای ناتو در این کشور مستقر کرده اند، با بهانه های مختلف به دنبال نقض توافق آمریکا با طالبان برای خروج از افغانستان هستند.