سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ گفت: کمیسیون متبوعش به دنبال این است که با کاهش جمعیت کیفری زندان‌ها و ساز و کارهایی از این قبیل بتواند بسیاری از مشکلات را در بعد سازمان زندان‌ها حل کند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خانه ملت، علی خضریان به تشریح بازدید اعضای کمیسیون اصل ۹۰ مجلس از مجتمع ندامتگاهی تهران بزرگ اشاره کرد و گفت: با توجه به پرونده‌های مطروحه در کمیسیون اصل ۹۰ پیرامون مسائل زندانیان و زندانبان‌ها و همین طور شکایات مطرح شده درباره امکانات رفاهی زندانیان، کمیسیون مذکور به صورت سرزده از ندامتگاه تهران بزرگ بازدیدی را انجام داده‌اند؛ ضمن اینکه بدون واسطه با تعدادی از زندانیان به گفت‌وگو پرداختند و پس از آن نیز نشستی را با مسئولان زندان برگزار کرده‌اند.

وی افزود: در بررسی میدانی اعضای کمیسیون اصل ۹۰ مشکلاتی از قبیل کمبود امکانات رفاهی، دو برابر بودن جمعیت کیفری زندان‌ها نسبت به محیط زندان و همچنین عدم دسترسی برخی از زندانیان به سیستم قضائی که عموماً کسی پیگیر احوالاتشان نبوده مشاهده می‌شد، ضمن اینکه براساس ماده ۱۱۲ برنامه پنجم توسعه یکسری سامانه‌های الکترونیکی برای این حل موضوع پیش بینی شده بود که به نظر می‌رسد باید گسترده‌تر شود تا این زندانیان بتوانند از این طریق موارد و پرونده‌های خود را پیگیر باشند.

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس اظهار داشت: از آنجایی که زندانیان می‌بایست پس از تحمل حبس بتوانند به اجتماع بازگردند که براساس ماده ۱۳ برنامه ششم توسعه این موضوع می‌تواند با آموزش برخی از مشاغل در زندان‌ها انجام شود و پس از آزادی، در کارگاه‌های تولیدی استخدام شوند؛ البته در بخش اشتغال‌زایی مجتمع ندامتگاهی تهران بزرگ زندانیان مشغول به آموزش و یا اینکه در حال تولید محصولاتی بودند؛ اما درصد آنها نسبت به کل زندانیان پایین بود.

خضریان بیان کرد: اگر آئین نامه اجرایی ماده ۷۹ قانون مجازات اسلامی اجرایی شود، جمعیت کیفری زندان‌ها کاهش پیدا خواهد کرد؛ ناگفته نماند که قضات می‌توانند از مجازات‌های جایگزین حبس با استفاده از دست بند و پابند الکترونیکی رأی صادر کنند تا این موضوع محقق شود.

وی تاکید کرد: کمیسیون اصل ۹۰ به دنبال این است که با کاهش جمعیت کیفری زندان‌ها و ساز و کارهایی از این قبیل بتواند بسیاری از مشکلات را در بعد سازمان زندان‌ها حل کند.