شیعیان برزیل گرچه در اقلیت هستند اما فعالیتهایی در راستای معرفی و تبیین فرهنگ شیعی انجام می‌دهند. این امر باعث شده شیعیان به هویت دینی خود افتخار کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از منابع اینترنتی، برزیل در قاره آمریکای جنوبی واقع شده و پایتخت آن برزیلیا است. حکومت جمهوری فدرال این کشور به فلسفه آزادی ادیان معتقد بوده و ادیان مختلف از جمله مسلمانان می توانند شعائر دینی خود را به جا آورند.  

اسلام از طریق بردگانی از آفریقا و یا مهاجرت در زمان دولت عثمانی به این کشور وارد شد. اگر چه این کشور زیر استعمار پرتغال بوده اما روح اسلام از قرنها در این کشور دیده می شد.

در دهه پنجاه این کشور اسلام را با وجود اقلیتهایی از تجار شناخت و شوراهای اسلامی که مناسبتها، مراسم و جشنهای اسلامی را برگزار می کردند، تأسیس شد.

اما تاریخ حضور شیعیان به دوران عثمانیها باز می گردد که شیعیان فراری از ارتش به آرژانتین هجرت کرده و سپس به برزیل آمدند. در این زمان مهاجرت لبنانیها نیز بر افزایش تعداد شیعیان تأثیر گذاشت. تعداد شیعیان به 1 میلیون نفر می رسد که 40 درصد از مسلمانان را تشکیل می دهند. آنها تجمعات، مراکز و مؤسساتی در سال 1985 تأسیس کردند. 

آنها مسجدی با عنوان امام علی (ع) دارند که هم سنیان و هم شیعیان در آن نماز می خواندند. همچنین مسجدی به نام محمد رسول الله (ص) و حتی حسینیه ای با نام امام خمینی که زیر نظر شورای خیریه اسلامی دارند که بزرگترین و مهمترین مرکز شیعی در برزیل به شمار می رود و فعالیتهای فراوانی انجام می دهند.

آنها فعالیتهای اجتماعی با غیر مسلمانان برزیل دارند و حتی در سطح فرهنگی به انتشار کتابهای اعتقادی و ترجمه آنها به زبان پرتغالی و یا ترجمه برخی از کتب مانند نهج البلاغه، نظام حقوق زن در اسلام و شیعه در اسلام و زمینه های دیگر می پردازند.