قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل از سه محور ایجاد انجمن رؤسای دانشگاه‌ها، شعبه مشترک و ورود به کارهای تحقیقاتی مشترک به عنوان محورهای همکاری‌های علمی ایران و افغانستان نام برد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم، حسین سالار آملی در مراسم رونمایی از کتاب مجموعه مقالات سومین همایش گفت‌وگوی اندیشمندان ایران و افغانستان که به میزبانی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد، با اشاره به سیاست‌های کلان وزارت علوم در ارتباط با برقراری روابط با کشورهای دیگر اظهار داشت: اقتصاد بهتر، مبارزه با فقر و افزایش راندمان عمل همه در گرو دل بستن به نخبگان دانشگاهی و جامعه آکادمیک است.

وی تصریح کرد: حتی در دوران شیوع کرونا، تمام امیدها به نخبگان علمی و دانشگاهی برای تولید واکسن است.

قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل افزود: دانشگاه‌ها اگر بخواهند نقش نخبگانی خودشان را در جامعه ایفا کنند باید حصارها را بشکنند و به داخل جوامع و اجتماعات بروند. همچنین دانشگاه‌ها باید بتوانند مشکلات جوامع در عرصه‌های ملی و بین‌المللی را مرتفع کنند.

سالار آملی با اشاره به دو نگاه چالشی در دو جامعه ایران و افغانستان بیان کرد: نخستین چالش «هراس» است؛ هراسی که دیگران در میان مردم دو کشور راه می‌اندازند که جامعه نخبگان دو کشور باید این را رفع کنند. چالش دوم، نگاه «تحقیر» است؛ تحقیر قومیت‌ها، افراد و مذاهب که باید رفع شود و این نیز وظیفه نخبگان است.

وی با اشاره به سه محور کلی برای همکاری‌های علمی میان دو کشور ایران و افغانستان خاطرنشان کرد: نخستین محور، ایجاد انجمن رؤسای دانشگاه‌های بزرگ دو کشور است. محور دوم، ایجاد شعبه مشترک دانشگاه‌های ایران و افغانستان و محور سوم ورود به کارهای تحقیقاتی مشترک است.