به گزارش خبرگزاری مهر، در یکصدمین سالگرد کودتای سوم اسفند ۱۲۹۹، به همت پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، همایش نیمروزه «پس از یک قرن؛ واکاوی کودتای سوم اسفند ۱۲۹۹» با حضور و سخنرانی اساتید برجسته به صورت مجازی و پخش زنده از طریق آپارات برگزار میشود.
محسن ردادی عضو هیأت علمی گروه مطالعات انقلاب اسلامی و دبیر علمی این همایش گفت: پیش از این، پنج کرسی ترویجی و دو نشست علمی با حضور صاحبنظران جهت واکاوی کودتایی ۱۲۹۹ توسط گروههای مطالعات انقلاب اسلامی، ادبیات اندیشه و فرهنگپژوهی پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی پژوهشگاه به عنوان پیشنشست همایش «پس از یک قرن؛ واکاوی کودتای سوم اسفند ۱۲۹۹» برگزار گردید.
ردادی افزود: در روز همایش، از کتاب «جستارهایی درباره کودتای سوم اسفند ۱۲۹۹ (توسعه برون زا و کشورسازی وابسته)» که مجموعه مقالات مربوط به همایش واکاوی کودتای سوم اسفند ۱۲۹۹ است، رونمایی خواهد شد.
محسن ردادی در ادامه گفت: در این همایش سخنرانان برجسته و صاحب نظر در دو بخش به ارائه مطلب خواهند پرداخت که در بخش اول آقایان دکتر ابراهیم متقی، دکتر یعقوب توکلی، دکتر محمد شفیعیفر حاضر بوده و در بخش دوم این همایش نیز آقایان مهندس رنجبر کرمانی، مهدی جمشیدی و دکتر حامد صلاحی به ایراد سخن میپردازند.
دبیر علمی همایش «پس از یک قرن؛ واکاوی کودتای سوم اسفند ۱۲۹۹» تصریح کرد: آقای دکتر ابراهیم متقی از منظر بینالملل و شرایط و اقتضائات محیط بینالملل به موضوع کودتای سوم اسفند نگاه خواهند کرد. آقای دکتر یعقوب توکلی ریشههای تاریخی شکلگیری کودتای سوم اسفند را بررسی میکنند، دکتر محمد شفیعی فر مقاله خود را در رابطه با برهمکنش نیروهای سیاسی خارجی تنظیم و ارائه نمودهاند، آقای مهندس علیاکبر رنجبر کرمانی به ارزیابی اسناد آمریکایی از ماهیت کودتای ۱۲۹۹ میپردازند، آقای مهدی جمشیدی از منظر فرهنگی موضوع را بررسی خواهد نمود و دکتر حامد صلاحی سیمای روزگار رضاشاه در آثار داستانی عصر پهلوی را واکاوی مینماید.
ردادی افزود: همچنین سخنران ویژه این همایش دکتر محمد جواد لاریجانی (رئیس پژوهشگاه دانشهای بنیادی) است که در افتتاحیه این همایش به ایراد سخن خواهد پرداخت.
دبیر علمی همایش در پایان خاطر نشان کرد: همایش نیمروزه «پس از یک قرن؛ واکاوی کودتای سوم اسفند ۱۲۹۹» در روز یکشنبه مورخ ۳ اسفندماه ۱۳۹۹ از ساعت ۰۸:۳۰ تا ۱۲:۰۰ به صورت مجازی، زنده و مستقیم از صفحه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در آپارات برگزار شده و میزبان علاقه مندان خواهد بود.