به گزارش خبرنگار مهر، غلامحسین رحیمی در خصوص یکصد و نود و نهمین جلسه کمیسیون دائمی شورای عالی عتف، با اشاره به اینکه در این نشست سه دستور جلسه اصلی مطرح شد، گفت: ابتدا گزارشی درباره تأسیس کمیسیون تخصصی هنر و معماری ارائه و در ادامه هم اعضای حقوقی و هم اعضای حقیقی این کمیسیون مشخص شدند.
دبیر کل شورای عتف با بیان اینکه ان شاء الله بزودی نخستین جلسه این کمیسیون برگزار خواهد شد، افزود: باید به این موضوع اذعان کنم که توجه ویژه به هنر و معماری برای شورا بسیار حائز اهمیت است و از آنجا که این حوزه، اثرگذاری اجتماعی وسیعی دارد، در نتیجه بر این باور هستیم که هر چقدر به این حوزه؛ خصوصاً از منظر دانش و فناوریهای نوین، توجه بیشتری کنیم، شاهد اثرگذاری مفیدتر و عمیقتری باشیم.
رحیمی از گزارش دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص پژوهش و فناوری، به عنوان دیگر دستور جلسه امروز شورای عالی عتف یاد کرد و ادامه داد: خوشبختانه دانشگاه آزاد در چند سال اخیر برنامههای بسیار خوبی را در این حوزه طراحی کرده و در حال پیاده سازی و اجرای آنها است.
وی گفت: در شرایطی که در سالهای گذشته، دانشگاه آزاد از لحاظ پژوهش و توسعه فناوری، در مقایسه با سایر نهادهای علمی کشور نقش پررنگی نداشت، با این وجود با تلاشهایی که در چند سال اخیر صورت گرفته، شاهد حرکت رو به رشد این دانشگاه و نتیجتاً بهبود شاخصهای دانشگاه آزاد در زمینه پژوهش و مشارکت در توسعه فناوری هستیم.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم ادامه داد: دستور جلسه سوم این جلسه، گزارش اجرای قانون تخصیص یک درصد از اعتبارات تخصیص یافته هزینهای دستگاههای اجرایی به امور پژوهشی و توسعه فنّاوری بود. در گزارشها عنوان شده است که ما حدود ۲۱۳ میلیارد تومان از اعتبارات این تبصره را برای سال ۹۸ جذب کرده ایم؛ رقمی که با اصل اعتبار ۸۰۰ میلیارد تومانی که قانون گذار و دولت در نظر گرفته است، هنوز فاصله زیادی دارد. لذا تاکید شد که باید برای جذب حداکثری این اعتبار، برنامههای قویتری داشته باشیم.
وی همچنین به دیگر موضوع مطرح شده در نشست شورای عالی عتف اشاره کرد و اظهار داشت: گزارش فشرده ای داشتیم در خصوص اینکه با لحاظ کردن ساز و کارهایی که وفق قانون باشد، اقداماتی صورت دهیم تا ان شاء الله امسال با کمک دانشگاهها، پژوهشگاهها و دستگاهها، بتوانیم تمام اعتبارات پیش بینی و البته محقق شده ۴۰ درصد را در سامانه ساتع جذب کنیم.
رحیمی تاکید کرد: از آنجا که این اعتبار به سال بعد منتقل نمیشود، لذا ما باید طوری عمل کنیم تا امکان تحقق تمام تعهداتی را که در سال ۹۹ برای انجام پژوهشها به دانشگاهها داده ایم، برای سال ۱۴۰۰ نیز فراهم کنیم.