مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور، از کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها و افزایش تعداد شهرهای دارای تنش آبی در تابستان ۱۴۰۰ خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صدا و سیما، حمیدرضا جانباز در حاشیه آئین "امضای تفاهم نامه مشترک همکاری بین شرکت ملی پست ایران و شرکت آب و فاضلات کشور به منظور در اختیار گذاردن بانک‌های اطلاعاتی دو طرف و تکمیل آن و برقراری ارتباط بین کدپستی و شماره اشتراک آب جهت ارائه خدمات مطلوب"در جمع خبرنگاران، افزود: شرکت‌های آب و فاضلاب ما با ۲۵ میلیون مشترک در شهرها و روستاهای کشور در ارتباط هستند، یکی از اهداف، جمع‌آوری اطلاعات به صورت مکان محور برای تهیه نقشه‌هایی با مشخصات فنی هر اشتراک است که البته این کار، نیازمند هزینه و صرف وقت بسیار زیاد است.

وی با تاکید به ارائه خدمات بهتر به مشترکان آب در شهرها و روستاها گفت: با تکمیل سامانه اطلاعات مکان محور، ما زودتر در جریان مشکلات مشترکان قرار می‌گیریم و سرعت خدمات‌رسانی بالاتر می‌رود، امروز با تفاهمی که با شرکت ملی پست داشتیم، می‌توانیم اطلاعات سیستم پست را دریافت و زمان معطلی مشترکان را نیز کمتر کنیم.

جانباز در خصوص شهرهای دارای تنش آبی افزود: تابستان سال ۹۹ تعداد شهرهای دارای تنش ۲۲۵ شهر بود پیش‌بینی ما این است با توجه به وضعیت بارش‌ها باوجود اینکه تعداد زیادی از طرح‌های آبرسانی به بهره برداری رسیده است، اما تعداد شهرهای تنش آبی، زیادتر خواهد شد.

مدیر عامل شرکت آبفای کشور با بیان اینکه قبل از پایان سال، فهرست شهرهای دارای تنش آبی را منتشر خواهیم کرد، گفت: اگر وضعیت بارش‌ها به همین روال باشد در برخی مناطق کشور با مشکل کم آبی مواجه خواهیم شد.

وی با بیان اینکه امیدواریم کاهش بارش در ماه‌های اسفند، فرودین و اردیبهشت جبران شود، افزود: ما بدترین شرایط را در نظر گرفته و برنامه‌ریزی می‌کنیم و البته از هفته جاری جلسات کاهش تنش و افزایش تاب‌آوری را با محوریت سه استان یزد، کرمان و اصفهان شروع می‌کنیم و بقیه نیز به ترتیب پایش می‌شود.

جانباز. گفت: طرح‌های آبرسانی را با دو موضوع، جمعیت و نرخ رشد، و نیاز آبی بررسی می‌کنیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور ادامه داد: موضوع مهم دیگر، برنامه‌ریزی برای آینده است یعنی سامانه‌ها را طوری تاب‌آور کنیم که حتی اگر خشکسالی باشد مشکل کمتر به مشترکان منتقل شود، که این کار با احداث مخازن آب شرب، تکمیل سامانه‌های آبرسانی در کشور، حفر و تجهیز چاه‌های جایگزین برای پدافند غیرعامل انجام خواهد شد.

وی گفت: ما در آینده با مدیریت مصرف دچار مشکل جدی برای تأمین آب شرب در نقاط جمعیتی نخواهیم شد. البته در حال حاضر در برخی مناطق شهری و روستایی به دلیل تکمیل نبودن سامانه انتقال آب، با مشکلاتی مواجه هستیم که البته با همکاری دولت و مجلس هر سال اعتبارات خوبی به طرح‌ها تزریق می‌شود و سعی می‌شود مردم دغدغه آب شرب نداشته باشند.