به گزارش خبرگزاری مهر، سید امید خلیلزاده در خصوص آخرین وضعیت بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان افزود: در پی دریافت گزارش رخداد بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، این ۲ کانون آلوده در طیور بومی و سنتی روستای "قیجی" پیرانشهر و "جران" مهاباد بلافاصله معدوم شدند.
وی با بیان اینکه طیور مبتلا از میادین دواب محمدیار و مهاباد خریداری شده و یک هفته بعد از خرید تلفات در آنها رخ داده بود، ادامه داد: طی هماهنگیهای لازم انجام شده با معاون سیاسی استاندار آذربایجانغربی مقرر شده تا زنده فروشی مرغ و ماکیان در میادین دواب و مکانهای فروش ممنوع شود.
مدیرکل دامپزشکی آذربایجان غربی گفت: اکیپهای دامپزشکی استان پس از گزارش دهی و انجام نمونه برداری، بیماری را تشخیص داده و اکیپهای کنترل و پیشگیری از این بیماری با مراجعه به محل آلودگی، عملیات مهار و معدوم سازی را آغاز و از گسترش آن در طیور بومی و روستایی منطقه و از همه مهمتر صنعت طیور آن پیشگیری کردند.
خلیل زاده با اشاره به اینکه کارشناسان دامپزشکی هم اکنون در منطقه حضور دارند و اقدامات بهداشتی و قرنطینهای انجام شده و شعاع یک، سه و هشت کیلومتری این بیماری تحت پایش مستمر است گفت: با توجه به اهمیت و حساسیت این بیماری در صنعت طیور و پیامدهای احتمالی شیوع آن در جمعیت طیور صنعتی و بومی از تمامی کارشناسان و تولیدکنندگان بخش طیور در سراسر استان در خواست میشود تا به محض دیدن کوچکترین علائم مشکوک به آنفلوانزای پرندگان، موضوع را به دامپزشکی شهرستان و استان گزارش کنند.
وی ادامه داد: شهروندان در مصرف گوشت مرغ نگران نباشند، فقط مرغهای مصرفی خود را از طریق مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی و به صورت بسته بندی که دارای مشخصات میباشد، تهیه کنند و در صورت مشاهده هر گونه تلفات غیر عادی پرندگان، مراتب را به ادارات دامپزشکی گزارش دهند.
آذربایجان غربی در کریدور تردد پرندگان مهاجر قرار دارد به همین علت همه ساله خطر شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان طیور این استان را تهدید میکند.