به گزارش خبرگزاری مهر، سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با افتتاح این سه ایستگاه جدید، که در روز چهارشنبه ششم اسفند ماه ۱۳۹۹ با حضور مدیران ارشد شهری و شورای اسلامی شهر تهران در مراسمی انجام خواهد شد، مجموع ایستگاههای موجود در شهر تهران به ۱۳۳ ایستگاه خواهد رسید.
مدیر عامل سازمان آتش نشانی تهران ضمن تاکید بر افتتاح ایستگاههای جدید و کاهش زمان رسیدن آتش نشانان به محل حادثه تصریح کرد: یکی از ایستگاههای جدید پایتخت در منطقه ۳ محدوده میرداماد، ایستگاه دیگر در منطقه ۱۲ محدوده خیابان سعدی و ایستگاه سوم در حریم منطقه ۱۹ محدوده صالح آباد واقع شده است.
وی درباره تجهیزات مورد نیاز ایستگاههای جدید، بیان کرد: تعدادی تجهیزات عملیاتی شامل پمپ و تجهیزات هیدرولیکی، موتورسیکلت عملیاتی، موتور چهارچرخ، تشک نجات جدید و بخشی دیگر شامل تجهیزات انفرادی آتش نشانان اعم از اورکت و شلوار مقاوم در برابر حریق، دستگاه تنفسی و.. هستند که بخشی از لوازم و تجهیزات تولید داخل هستند و بخشی دیگر نظیر البسه و پمپها وارداتی هستند.
داوری درباره آغاز فعالیت ایستگاههای جدید افزود: ایستگاههای آتش نشانی در ابتدای فعالیت به صورت حداقل نیرو و تجهیزات فعالیت خود را آغاز میکنند تا به مرور زمان تجهیزات تکمیل شوند.
وی تاکید کرد: سازمان آتش نشانی تهران از مدتی پیش تعمیرات و نوسازی ایستگاههای قدیمی را نیز در دستور کار خود قرار داده است و طبق برنامهای که دارد هر چند ماه یکبار باید تعمیرات ایستگاههای آتش نشانی را انجام دهد یا چنانچه زمان رسیدن آتش نشانان به محل حادثه طولانی است باید برای کاهش آن، ایستگاه جدیدی در محدوده شناسایی شده، بسازند.
مدیر عامل سازمان آتش نشانی با اشاره به افتتاح ایستگاههای جدید و کاهش زمان رسیدن آتش نشانان به محل حادثه خاطرنشان کرد: سازمان آتش نشانی در سالهای گذشته از جهت سخت افزاری بسیار مطلوب عمل کرده است و اکثر تجهیزات آتش نشانی، وارداتی و بسیار گران قیمت هستند.
وی افزود: شهرداری تهران تأمین زمین جهت ساخت ایستگاههای جدید را در دستورکار خود قرار داده است و البته با توجه به هزینه ساخت بالای ایستگاهها اقدامات مؤثری در این راستا صورت گرفته است و بیشتر خودروهای آتش نشانی نیز وارداتی هستند و هزینه خرید یک نردبان آتش نشانی تا ۴۰ میلیارد تومان هم برآورد میشود.
داوری با تاکید بر اهمیت مشارکت شهروندان در پیشگیری از حوادث شهری بیان کرد: بخش اعظم کار آتش نشانی به همکاری شهروندان (رعایت اصول ایمنی، نهادینه کردن فرهنگ ایمنی و…) مربوط میشود و با توجه به گرانی اقدامات سخت افزاری، بسیاری از کشورها به سوی اقدامات نرم افزاری نظیر فرهنگ سازی روی آوردهاند که نیاز به برنامهی بلند مدت دارد.