کتاب «روش فهم روان‌شناختی متون دینی» نوشته عباس پسندیده، توسط بنیاد پژوهش‌های آستان قدس رضوی به چاپ دوم رسید.

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «روش فهم روان‌شناختی متون دینی» نوشته حجت‌الاسلام عباس پسندیده از آثار پژوهشگاه قرآن و حدیث به‌تازگی توسط بنیاد پژوهش‌های آستان قدس رضوی به چاپ دوم رسیده است.

قرآن و حدیث از منابع اصیل پژوهش‌های اسلامی- روان‌شناختی است. فهم متون مقدس، روش‌شناسی خاص خود را می‌طلبد.

هدف پژوهش‌های اسلامی-روان‌شناختی این است که بر اساس منابع اسلامی رفتارها، انگیزه‌ها و فرایندهای روانی انسان را فهم و تبیین کند، نه اینکه مانند دانش فقه حکم رفتارها را مشخص سازد. دستیابی به این هدف با استفاده از منابع دینی، نیازمند روش خاص خود است. از این رو کتاب روش فهم روان شناحتی متون دینی با هدف ارائه روشی برای فهم متون دینی با رویکرد روانشناختی نگاشته شده است.

کتاب «روش فهم روان‌شناحتی متون دینی» در دو بخش تدوین شده است؛ بخش نخست به فهم تک متن اختصاص دارد؛ در این بخش که از چندین فصل تشکیل شده به موضوعاتی همچون روش فهم عمومی متون دین و روش پیشرفته متن با رویکردی روانشناختی پرداخته شده است.

مجموعه مباحث روش فهم پیشرفته نیز در چند فصل نظم یافته‌اند و به بررسی روش کشف ابعاد روانشناختی متن و مراحل آن اشاره شده است. بیان برخی الگوهای مربوط به متون مسئله محور از جمله الگوهای پیامدی، الگوهای تعلیلی و الگوهای انگیزشی و معرفی الگوهای متون موضوع و نیاز محور که شامل موضوعاتی همچون صرف، تفسیری، ترغیبی و تعلیلی است از دیگر موضوعات این اثر است.

کتاب روش فهم روان شناحتی متون دینی به قلم عباس پسندیده نگارش یافته و محمد رضا نجفی کار ویرایش آن را بر عهده داشته است. این نوشتار در شمارگان ۵۰۰ نسخه در قطع وزیری تهیه و تدوین شده و در اختیار علاقه مندان به کتاب و کتابخوانی قرار گرفته است